Интериорен SOS /9/

• 121 114
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
  • SF
Аз искам да си принтирам фолио за мебели. Знаете ли къде?

# 166
 Хареса ми цената.  
Стената е бяла.  Мисля че ще се слее.

Стаята е с морски естествени цветове - тъмен дъб и бяло са мебелите, пердето е синьо като ясно небе. Купила съм ваза , перде и спално бельо със средиземноморски мотиви.    
Липсва ми подходяща картина  Wink  
В нета не откривам нещо, което да го гледам повече от седмица... Laughing

# 167
Аз искам да си принтирам фолио за мебели. Знаете ли къде?

http://j-point.net/
https://www.atiaprint.bg/

Тези гарантирано. Иначе предполагам, че могат да ви излязат и други резултати в нета.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 12:57 от Нивиана

# 168
Нивиана, извинявам се, че отново задавам въпросът си, но не мога да се ориентирам за пердетата и цветът им. Слагам цялата "кореспонденция " в скрит текст, за да припомня за какво става въпрос, а конкретните въпросите съм отделила в друг цвят.
Скрит текст:
Здравей, Нивиана,
Скрит текст:
Здравейте, момичета!
Писала съм и друг път в темата, както и в другата тема - Интериорен стил по аматьорски, но така и не намерих решение за моят проблем. Моля, не ме упреквайте за вече избраните цветове  до тук( няма как да ги променя). В другата тема имаше отзиви като : "Много студени цветове..." и т.н. Да, така е, но при свършен факт ( няма как да сменя дивана с друг, при положение, че е нов, както и цветът на пода). От тук нататък търся съвет:
1. Какъв цвят пердета да сложа, така, че да се вържат с дивана, пода, стените.
2. Какъв цвят мебели да избера? Получих съвети за мебелите- да бъдат в по-светъл цвят от пода, но според мен няма да се вържат с цветът на вратата, която е почти венге. Дограмата също е тъмна , макар, че тя ще бъда скрита зад пердетата.
3. Смятам да сложа и килим пред дивана. Какъв цвят да избера?
Ето и снимки на цветът на дивана, стените, пода и вратата.
Не знам защо излизат така обърнати, поне десет пъти ги въртях и пак не се получава. Но все пак - важното е да  се добие представа за цветовете.

Цветът на стените на снимките е по-скоро към сиво, но всъщност леко синее.

ЗА съжаление  пердетата не могат да се опишат само с цвят. Те имат и текстура, и фактура. Има значение и дали ще слагате два реда. Тоест тънко и плътно.
Според мен сребърно златисти мрежи, някакви чисти цветове, без шарки. Има невероятен избор по магазините.

Вижте тънкото тук.
https://www.facebook.com/interiorSOS/photos/a.1448162491963602.1 … ype=3&theater

Мебелите  ви могат да бъдат венге, или тъмни. Имате предвид тв секция предполагам. От пода ще отлепят добре тъмни мебели.
Сложете много светъл килим, и боядисайте , или залепете цветен тапет на стената зад дивана. Например зелен. Може тогава и със сребристи плътни завеси например. На мен ми липсва цвят, не са ми студени цветовете.  Ако не ви е страх, боядисайте стената зад дивана черна, и тогава сложете светли мебели.
Които са дюсови.
По скоро си изчистете концепцията. Защото можете да идете и в класика, и в ърбан стил.

Нивиана, благодаря!
Пердетата смятам да са два реда, но дали ще е добре тънкото перде да е златисто, а завесата( плътните пердета, които смятам да стоят прибрани от двете страни) да са с цвета и горе-долу с текстурата на дамаската на дивана?  Ще се радвам и на други идеи за два реда пердета.
Погледнах пердетата в линка, който си посочила към Соба. Нещо от този род ли имаш предвид?

И килима също - светъл, подобен на този от снимката?
Сега - за стената  зад дивана. И на мен ми е супер голо, но смятах да сложа голяма картина над дивана. Не знам дали тя ще  успее да внесе цвят. Иначе наистина ме е страх да боядисам в зелено или черно. По-скоро бих залепила тапет, но ми е трудно  да преценя какъв  да избера. Може би, ако сложа златисто тънко перде - тапетът също да е златист. Или няма да е добре?
Килимът трябва ли да има цвят от пердето или дивана?
За мебелите и ние смятаме да са венге.

# 169
# 170
  • Варна
Здравейте,
Имам нужда от помощ. Приемам всякакви идеи.

Искам да променя интериора на хола, кухнята и трапезарията. В едно помещение са от 40 кв.м. Ще приложа и снимки. Решила съм да сменя вратичките на кухненските шкафове и да ги направя цвят слонова кост. Харесвам класически кухни с винтидж елементи. Диванът си мисля да е тъмно син или петролен зелен. Много искам да имам остров в кухнята и биоетанолова камина в холовата част. Засега масата и столовете ще останат същите. Ще сменя само дамаската на столовете, за да си подхожда с новия интериор. Пердетата мисля да ги направя дълги, че къси не ми харесват. Много ще се радвам да прочета и разбера вашите идеи и мнения за новата визия, как да си разпределя мебелите, че да е най-красиво и функционално.

Харесвам такива кухни:
[imghttp://www.img-share.eu/f/images/481/d851852cebfedb0d37aba2407077a7abVYhZEJfw7Nuica8SUNhT1517662938.jpg][/img]

# 171
Вие , VALERY,  сте идеални за принципа преди и след ))Нека да помисля малко, и ще ви предложа пълна промяна;)) Пазим ли столовете и масата?

# 172
  • Варна
Единственото, което ще запазя е корпуса на кухнята  Simple Smile
Масата и столовете също са пътници, както и всичко останало в помещението. Подовата настилка .. не съм сигурна за нея все още.

Вдъхновявам се от  такива цветови комбинации:

# 173
На мен лично подовата настилка не ми харесва. Може би нещо едноцветно. Иначе както Нивиана е писала възможности с това помещение много. Но другите да кажат,че не е по мойта част.

# 174
  • Sofia
И според мен пода ще е проблем ,ако остане. Набива се на очи и трудно ще направите "пълна промяна " с него.

# 175
Е ще се предизвикаме де. То ако е лесно, няма да е интересно. Мен ми е алисиански такъв:0 Имам предвид Алиса на Луис Карол и джорджиански стил.

http://www.banker.bg/sudbi/read/prodavat-kushtata-na-margaret-tachur

# 176
  • Canada
Ако ще махаш подовата настилка и кухнята ще замине. Това, което искаш е напълно постижимо с нови вратички, боя за корпуса и декоративни елементи. Нова боя на стените в същия тон, като светлите подови плочки. Един голям, светъл, едноцветен килим на пода ще отнеме фокуса от шарения под.

Подовата настилка не би била такъв проблем, ако нямаше толкова много форми и цветове на едно място. Както и разностилие.

На тази картинка долу кухнята си подхожда с подобен под:

# 177
  • Варна
Благодаря на отговорилите до момента. Разбира се ще чакам и още предложения и съвети.

Мечтата ми е за по-светли тонове, по-романтична визия, малко шаби шик история.

Ако ще променям подовата настилка, няма да я къртя, а ще слагам върху нея ламинат или паркет. Само не знам в частта пред кухнята как ще бъде с ламинат.

Знам, че в момента едно с едно не си подхожда в стаята, но понякога обстоятелствата го налагат. Също така знам и че мечтите се сбъдват  Wink

# 178
Здравейте, момичета , благодаря ви за помощта! Нивиана, на теб специално!
Стаята с 3 прехода си е предизвикателство, затова решихме да не слагаме врати и да останат само като арки. Трапезарната маса в нишата и малко пред нея не стои добре, пробвахме точно с кашони да поставим - явява се на своебразния коридор от входа към спалните. Сега мислим вариант правоъгълна маса с 4 стола при прозореца на хола, диван в ъгъла и евентуално кресло . В нишата - цяла стена дълбок гардероб ( имаме добър мебелист) + място за ТВ. На 70-80 см дълбочина ще събира доста багаж. Така как ви звучи?

VALERY, страхотно разположение имате! Благородно завиждам на такива просторни жилища - само холът ви е колкото цялото ни апартаментче!
В предното жилище имахме ламинат пред кухня - 7-8 години никакъв проблем, а и е много лесно заменим. Помислете за вариант да смените настилката.

# 179
  • Canada
Благодаря на отговорилите до момента. Разбира се ще чакам и още предложения и съвети.

Мечтата ми е за по-светли тонове, по-романтична визия, малко шаби шик история.

Ако ще променям подовата настилка, няма да я къртя, а ще слагам върху нея ламинат или паркет. Само не знам в частта пред кухнята как ще бъде с ламинат.

Знам, че в момента едно с едно не си подхожда в стаята, но понякога обстоятелствата го налагат. Също така знам и че мечтите се сбъдват  Wink

На кухнята не й пречи нито ламинат, нито паркет.

Общи условия

Активация на акаунт