Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 733
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Ох, милото

# 211
Привет!
Последните дни бяха доста натоварени покрай мен и не ми оставаше време да пиша.

Мисис, все още не мога да претръпна с паданията, раните, цицините, синките и останалите леки почуквания постоянно... това дете не се спира не едно място, не се пази, тича като луд, пипа навсякъде и ежедневно се удря някъде. Днес например тичаше с няколко кутии пред устата си, залитна и се подпря на една затворена врата, а те пред лицето му и цялото пространство под носа над устната му е обелено. Онзи ден прескочи уокоъра и се приземи по чело на плочките.... появи се цицина колкото яйце... изтръпнах. Важното е, че всичко е наред.

Нори, миличкият Гого.... дано скоро зъболекарите намерят решение и облекчат болките му.... да го нацелуваш от мен.

Ани, тук сме, за да се подкрепяме. Просто стискай зъби, в момента сме в един от най-тежките (говоря физически) периоди в отглеждането на мъниците. Гушки и за теб.

В неделя правихме прощъпулник. Малчо ще става актьор или режисьор. Холивуууд, очаквай ни! Ха ха Ха

Някой друг вече правил прощъпулник има ли?

# 212
Лидчееее, и ние правихме прощъпулник в неделя Simple Smile Нашият юнак хвана кубчето, което беше наречено за архитект/инженер. И после естествено посегна към топката, та явно хобито ще му е футбол.

# 213
Лидче, ама като стане холивудска звезда да не не се възгордееш и да ни забравиш Wink.
Ние правихме прощъпулник още октомври, хвана калкулатор.Уж за архитект Simple Smile

# 214
Калкулаторът аз го бях нарекла за финансист/банкер, ама не му обърна особено внимание нашият човек.

# 215
Ние направихме прощъпулник още октомври. Хвана се за черпака Simple Smile

# 216
Ние правихме прощъпулник още на РД-то, хвана си термометър, доктор ще да е Simple Smile

Нори, миличкият Гоги.

Някой пита преди време за стерилизацията, аз изварявам шишета и биби, все още и така както гледам, май няма да спирам скоро.

Искам да ви попитам колко храна ядат мъниците ги? Казаха ми, роднини, че Патето е пълничка, а ми се струва, че не яде толкова много. Искам да сверя! Та, дневното меню е: 180мл АМ+6м.л. ; попара с два и половина сухари, обяд - основното от кухнята, ако изяде цялото, СЗ- десерта или плод, а вечеря или супа ьта от ДК + малко хляб или каша от 5лъжици.

# 217
Мойта си хвана четка за зъби на прощъпулника .Pure_nature не ми се струва много и мойта яде горе долу същото само ,че млякото е вечер .Има още  плод, сок ,чай и вода.Не всеки път изяжда всичко, а и прокрай ангината дето изкара декември е слаба.

# 218
Пюър, нашият режим е следният:

8:00- попара с 3 сухара или кус кус
12:00- месното ядене от ДК
15:00- десерт от ДК (към него добавям плод)
18:00- посното ядене/супа от ДК
21:00- 240мл АМ с 8 лъжички (понякога давам 210мл, ако вечерята е била по-късно от 18ч)

Към нещата от ДК не добавям сухари, тъй като в супите и ястията често има буквички, фиде, овесени ядки, ориз, киноа и подобни, а те са си насищащи. По 2 пъти в седмицата към посното ядене пасирам цяло твърдо сварено яйце. Солети, бисквити, зрънчовци и подобни неща не давам.

# 219
Ето и нашето меню. Сутрин попара (три сухара, чай шипка, сиренце, масло), обед: Едното ядене от ДК. Следобед - Десерт от ДК, вечер: другото ядене от ДК.
В градината имат и плод в 10ч и 1, 2, 3 на обед (която си изяждала всичкото).

# 220
450 гр на ядене, три пъти на ден, десерт + плод следобед. Вече четири месеца е на едни и същи килограми, само расте на височина.

# 221
Хехе, голям мъж, Кристи. 450гр аз не изяждам на ядене Simple Smile Браво на детето. И нашият спря да наддава, не сме ходили да го теглят но е към 12,5кг.

# 222
Пюр, колко кг е Патето, че чак да е пълна?
Ние ядем попарата с 4 сухара, на обяд основното от кухнята, следобед ако е на кеф десерта, а вечер супа.През ноща яде АМ 210+7л. Слагам по малко хляб в яденето, защото понякога са доста течни, солети яде с кеф.Обаче с плодовете удряме на камък.
Беше декември месец 12кг, сега май пак е толкова

# 223
Нашето ядене е:  - за закуска малко каша, или овесени ядки, или корн флейкс с АМ, като си допива останалото мляко, общо 240 мл
                          - за обяд месното от кухнята - 220гр
                         - за СЗ кисело мляко с плод, около 250-300 гр
                       - за вечеря постното от кухнята 220гр.

Понякога добавям сухар към супата, или жълтък към постното. Като и готвя аз яде малко по-големи порции. Simple Smile

Последно като я мерих нямаше 10 кила, но и не е висока. Май е около 77 см. Simple Smile

# 224
Краси, чак пък толкова да си вдигна носа... едва ли... ха ха Simple Smile

Ели, докато съм се сетила...  какво пробвах онзи ден, за да премахна неволята с пиенето от спринцовка  и учудващо за мен се получи - дадох му да пие от обикновена  стъклена чаша, а той дори си я придържаше все едно винаги е пил така. Опитай дано и при вас се получи.

Режимът  ни на хранене е следният:
09:00 - попара с два сухара, сирене и масло, кисело мляко с бисквити или плод, овесени ядки с плод, палачинки, принцеси с яйце и сирене/кашкавал, филийка с домашна лютеница/мед и масло,  бъркани яйца,  домашни варианти на месни и безмесни пастети, макарони, кус кус.(въртя ги - не всичко наведнъж Ха Ха)
12:00 - супа (ако е по-рядка с един сухар или малко хляб) около 180 гр
16:00 - домашен крем/кекс/бисквитена торта
17:00 - пробутвам някой плод или краставица ( за да поеме поне от някъде малко течности )
19:00 - основно около 180 гр
21:00 - 240 мл АМ
00:00 -- 240 мл АМ (много искам да го махна това хранене, но абсолютно всяка вечер си го търси)
03/04/05:00 - 210 мл АМ

Питах педиатърката каза, че той върви слабичък, та да му давам.....

Друго по този повод - той не яде ако няма месце.... та и супата и основното ми са с месо дали е проблем според вас? Без месо успявам рядко да пробутам някоя зеленчукова крем супа...

Общи условия

Активация на акаунт