Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 706
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Ели, аз редувам Вълшебник и Ян Бибиян. Наистина имат доста подправки.

# 571
Най-много ми допада детската кухня, когато сме на гости на родителите ми на морето. Частна е, но храната се готви в същия ден и я карат топла, като в държавните детски кухни. Ухае страхотно, личи си голямото количество на месо в месните ястия, десертите ми допадат повече от тукашните. Та лятото като сме там, ще сме на нея, ама за сега ще продължа тук на Ян Бибиян. Радва ме, че започна да яде най-после по-едра храна, а не само пасирано. Следващата крачка ще е опити да се храни сам.

# 572
Аз забелязвам, че когато не е пасирано яде много по-малко, затова все още пасирам.

# 573
Да, щото ги мързи да дъвчат. Особено момците е страшна работа Mr. Green

# 574
Аз първо си мислех, че го болят венците и го съжалих Хахахах и почнах да пасирам на нова степен, а тъкмо беше почти свикнал да яде на парчета.

# 575
Ами, боли ги. Тъй де, толкоз ги мързи, че ги боли Mr. Green

# 576
  • София
Хаха, Кристи, викаш сериозна е работата с мързела от сега 😊 Ама точно за момченцата да знаете, че дъвкането е добре за артикулацонните мускули.... Която мама дава пасирано, особено ако се и лигави бебока, да се готви за логопед 😋

# 577
Знам, знам, затова и натискам постоянно. Моят е лигльо безподобен - не иска да посяга към нищо лепкаво като храна, не иска да се храни сам, мотае се с яденето и, разбира се, дъвченето не му е любимо. Изобщо красота!

# 578
Моят яде пасирано и се лигави, но лигите не са ли от зъби? Какво общо има това с логопед?

Отделно обаче ако е нещо между храненията като плод/кашкавал/месо/тестено го яде директно и си дъвче.

# 579
Патето, откакто има два срещуположни дъвкателни зъба и два срещуположни предни е много активна в дъвченето. Преди се опитваше, но тея зъби растяха шахматно, та, беше голяма драма. Казвам драма, защото, когато нещо не й се получава отведнъж, както е решила, започва да се нервира и да реве.
В яслата са я научили да рисува глава с очи и уста, много е щастлива, като рисува и ми показва, ръкопляска, голям кеф е.
Искам да питам, по колко ядат децата. Все ми се струва, че й е достатъчно, но си чака още.
Сутрин 150мл  АМ, закуска - попара 3сухара/каша зърнена 5-6сл, обяд -основно от ДК, следобяд -десерта от ДК, вечеря-супата/млечна каша 7сл.
Това са основните, но когато се прибере от ясла яде по 4-5 солети, 2-3 бебешки бисквити, половин ябълка и половин банан. Като седнем на масата да вечеряме, яде кашкавал, корички хляб, краставици, печена шунка и каквото друго си хареса. Мисълта ми е, че постоянно дъвче нещо от 4:30 до 8:30, много ли е?
Сутринта ми се наложи да я будя за ясла, та, довечера ще я слагам в леглото 20:30, а не 21ч.
Искам да ви се похваля, че след тежкта диагноза и вливанията, вчера беше на контрола, всичко е чисто и няма нови образувания, сега следва поддържаща терапия и контрола след 3м. Камък ми падна от сърцето, дано всичко и занапред е нормално.
Бъдете здрави и спокойни, мили дами!

Лид, лигите може да са от зъби, но явно си може сам дъвче храната, но му е по-вкусно мама да го пасира и да му я дава, а не да се мъчи сам. Да се наслаждава на храната Wink

# 580
Pure,не я мисли,ако й е много няма да яде. Нашата е същата,а даже сутрин и на обяд не яде много,понеже си пие мляко и я засища,та основното е вечер. Но както казваш-цял ден дъвче и тя. Онзи ден дойде един приятел на баща й на гости и чак се изненада как не спира да яде. Играе си нещо,обикаля стаите и по някое време дойде та отнесе нещо за “мезе”. 😂 Иначе браво за резултатите! Дано всичко е наред вече.
За дъвченето си дъвче от много малка,даже май за това отказа пюретата. Не съм й пасирала от половин година вече сигурно,но си има и много зъбки и си се храни.

# 581
Крис, моят е 1:1 с това, което описваш, ама нали са си астрални близнаци, приличат си Simple Smile Иначе е ясно, че всеки търси лесното в живота. Нищо не ги боли, капризничат и проявяват характер, тестват граници. Ако се откажем и продължим да даваме пасирано, ще означава, че са ни победили, хаха. Майтапът настрана, страшна борба за надмощие е. Те вече всичко разбират и ни изпробват. Затова търпение и здрави нерви.

# 582
Пюър, и аз все се питам дали нашият не яде много. Той продължава да има 5 хранения: закуска, три от ДК и АМ преди лягане. Падат му се през 3 часа, все едно е пеленаче. Просто той става сутрин към 8ч и вечер заспива към 20:30-21ч. Няма как да му ги разпределя по друг начин. Иначе към общата храна не проявява особен интерес и между основните хранения почти нищо не тъпче. Ама пак сумарно си яде повече от мен Simple Smile За сега ще е така. Лошото е, че не го храня навън, тъй като сме пълен цирк и гледам той да се разиграва у дома. А вече най-после иде лято и разходките ще са ни дълги, та трябва да свиква и навън. Миналото лято нямаше проблем, ядеше си супер, ама то всичко е на периоди.

# 583
  • Варна
Привет момичета как сте?
Аз Започнах работа, Гоги направи ларингит и беше нещо страшно посред Нощ в 1ч не можеше да диша в чудо се видях за пръв път ми се случва било наследствено баща му е имал и така. Дари ходи на градина от три месеца се опитваме да се разболеем от варицела и без успех... За жалост...
Днес почивах но в къщи започнах пролетно почистване докато не ме е хванала пролетната умора чее мърдане тогава няма
Ние вече се изкъпахме и сега децата хапвате любимите им спагети
Поздрави на всички Hug

Последна редакция: ср, 28 мар 2018, 22:30 от n0richka

# 584
Нори, бързо да се възстановява Гоги!

Общи условия

Активация на акаунт