Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Лид, смята се, че обилното изтичане на слюнка извън устенцата се дължи на слаба артикулацонна мускулатура, или на слаба (проблемна) инервация. Ама е относително, разбира се.....

# 586
Бързо оздравяване на Гоги.Много са ти сладки децата Simple Smile Да похваля Българче през ден дават за следобедна закуска кекс Simple Smile

# 587
Момичета, захласват ли се децата ви и как реагирате в такива ситуации?

# 588
Момичета, захласват ли се децата ви и как реагирате в такива ситуации?

Да, почти при всеки рев Sad. Духам му в лицето или го мокря.И най-вече гледам да запазя самообладание.

# 589
И при нас се случва доста често. Преди малко стана на площадката, падна и се стресна. Духането в лицето при нас не помага, в повечето случаи, ако сме у дома, го карам на мивката и го плискам с вода, понякога се стига и до там да му бия шамари, за да се освести и да си поеме въздух. Много ми е страшно всеки път Sad

# 590
И моята си лапа яко, но тя винаги си е била Лакомчо.
От както и избиха кътниците дъвче вече без проблем.
Оглеждам места и за ЧЯ, че много са ни малко местата в ДЯ и ще е зор.
И тя понякога се захласва, най-добре действа да я гушкам и да я целувам, да и казвам - тихо, тихо , изревава се и се оправя.

# 591
Привет!
Честит празник на всички!

Мариша, благодаря за разяснението. Дано при нас са зъби.

Ели, моят лакомчо хапва всеки ден различно - понякога иска допълнително, понякога не изяжда порцията. Между храненията не му давам бисквити и солети, единствено ако ние похапваме нещо давам я кашкавал, я сирене, я някой зеленчук.

Пош, как си? Излязоха ли резултатите?

Аз си правих скенер. На рентгеновата снимка се виждаше силно деформиран прешлен, но се оказа, че не е направена хубаво. Сега назначеното ми лечение е спорт.😂😂😂😂😂 Само се чудя как по-точно да стане номерът с намирането на време и най-вече желание за спорт.

Иначе вкъщи имаме от месец проблем - боря се с т.нар психологичен запек. Преди месец имаше наистина такъв и оттам се уплаши, че винаги ще боли и не иска да се изхожда. Стиска се с дни и накрая плаче истерично докато си върши работата. Няма да изреждам всичко, което правим вкъщи по въпроса, че няма да ми стигне мястото и не виждам, и не виждам подобрение....

# 592
Ох, милият Sad На гастро води ли го, някакви идеи?

# 593
Здравейте на всички! Много готино, че темата ни е толкова активна още. Прочетох ви по диагонал и ви пожелавам да не боледувате, най-вече. Но скоро ще стане топло и вирусите ще се изпокрият Simple Smile Честито на пак чакащите бебе, много се радвам за вас! 
Моят син онзи ден стана на 18 месеца - толкова бързо мина времето, вече е човече. И при вас ли излетя така?
Аз работя от почти година вече. Много, хаха. Сега са почивни дни при нас и съм си вкъщи с малкия, а каката с баща си са на гости в България. Аз ще си ходя сама за 10 дни през май - за първи път ще се разделям с малкия. Странно ми е още от сега. Ама тъкмо ще го отбия, най-накрая. И за това ми е леко странно в посока мъчно... Ето, разказах ви. Надявам се да имате хубави пролетни слънчеви дни всички. cheers

# 594
  • Варна
Добро утро момичета
Да се похваля кака Дари е с шарка( врицела) урааа най накрая надявам се до 2 седмици и Гогич да се разболее и да приключим
Туко ще ги гледам дари пие вода от шишето си Гого слвд нея го взима и той пие от нейната вода... Хахха
След малко заминавам на работа
Хубав и спокоен ден на днешните всички Hug Joy

# 595
Честит празник момичета! Да са ни живи и здрави " цветенцата" .
Норичка не знам дали да ти честитя. То ще се измъчат децата от сърбежи, а и ти няма да спиш.
Лид не те ли пратиха на кинезитерапевт преди спорта. Да ти направи масаж на гърба и да ти намести/ изпука/ прешлените.
Аз минах предната седмица и то по каса в клиниката в Овча Купел. Страшно съм доволна и съм нов човек.
За прехласването и аз духам в устата директно. За сега има ефект.
Колкото до папането, моята е страшна лакомия, не яде по много, но докато не опита от всички чинии ,на всички на масата не спира. Види ли баща й, че яде нещо, тича, застава като кученце до него и започва да го подбутва да даде.
Колкото до изхождането. Пробвахте ли със свещички? Важното е да изкарате тапата, а после течни храни. И включете пак пробиотик- биогая, ще го облекчите.
Аз още давам АМ Лактана, а тя е с Бифидо бактерии и си се изхожда много добре.

# 596
Честити Цветница, бъдете здрави и шаренки!

Nori, откога я чакаш тая шарка! Дано бързо минава и заминава. Как са на Гоги зъбките?

Патето през нощта много кашля, като се закшля и откарва по половин час, а през деня няма проблеми, откакто е станала - затишие. Не знам какво да направя, дали да я заведа до спешното. Миналата седмица бяхме на доктор, всичко е ок, но не спира с кашлянето нощмен. Това е от две седмици, една нощ не кашля, две нощи коащля. Избиват зъби и има малко хрема, която мисля, че я дави, знам ли.?!

# 597
Как е дишането, засичала ли си го?

# 598
Как е дишането, засичала ли си го?
Как така да съм го засичала? Да й слушам гърдите ли? Ще пробвам утре. Ето и днес цял ден не е кашляла, може би на два пъти, но си личи, че е от лиги. В яслата питам всеки ден дали кашля, а те се учудват от въпроса.

# 599
Не. Слагаш ръка на гърба, докато спи и засичаш вдишванията за 60 секунди. Ако не е затруднено, значи най-вероятно всичко е наред и е от задна хрема или други хубавини.

https://www.webmd.com/lung/counting-respiration-rate

https://www.health.ny.gov/professionals/ems/pdf/assmttools.pdf

http://www.pedscases.com/sites/default/files/Vital%20Signs%20Ref … Chart%201.2_1.pdf

Има леки разминавания между линковете, но така или иначе, ако е до 40 е ОК. След това започвай да се притесняваш. Обикновено Мушмул държи към или под 30.

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 22:46 от Cristi

Общи условия

Активация на акаунт