Да бягат болестите надалече от октомврийското човече! - Тема 20

• 74 702
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Не. Слагаш ръка на гърба, докато спи и засичаш вдишванията за 60 секунди. Ако не е затруднено, значи най-вероятно всичко е наред и е от задна хрема или други хубавини.

https://www.webmd.com/lung/counting-respiration-rate

https://www.health.ny.gov/professionals/ems/pdf/assmttools.pdf

http://www.pedscases.com/sites/default/files/Vital%20Signs%20Ref … Chart%201.2_1.pdf

Има леки разминавания между линковете, но така или иначе, ако е до 40 е ОК. След това започвай да се притесняваш. Обикновено Мушмул държи към или под 30.
Диша спокойно, 26 пъти вдиша за 60сек. Според мен също си е ок, но нали знаеш, едно съмнение ме чопли.
 Благодаря за линковете Крис, полезно е.

# 601
Моля, моля. Аз също изпадам в истерии и затова ги постнах Hug

# 602
  • Варна
Добро утро при нас всичко е добре Дари  се шарее но доста  скромно нейните пъпки са под 100бр. Но каквото такова всеки по разлипен начин я изкарвя до няколко дни вече ще е добре
Зъбките на Гого са доста по добре емайла се е възстановил няма пукнатини и нацепвания и счупения зъб и там е изграден, нерва се е скрил единствено той стои един см по къс от другите предни зъбки но не е болка за  умиране. Като цяло са му супер вече зъбките благодарение на тази паста туут муус той много я обича и ми я носи да му я  Слагам за да я облизва...
Хайде хубав ден ние след малко сме на лекар и аз отивам на работа после почивам два дни Heart Eyes снощи сънувах Поли Heart

# 603
За първи път чувам някой да пазара храна на дете година и половина и после да се чуди що имало запек или трудности с проговарявето...Не му пасирай храната, слагай му лъжица зехтин, да яде и фибри, свещица в дупето всеки ден докато се стабилизират изхожданията, също и вода, ако не пие, със спринцовка му давай.
Ние сме добре. Къде сте правили изследвания преди нова бременност, гърди, хормони и т.н. Ако сте правили де ...

# 604
Чуби, явно на хормонално ниво си готова за втора бременност! 'Що така така се караш, ей?!
Аз минах само профилактичен преглед при АГ-то, нищо друго не съм правила, тя даде зелена светлина и готово.
Почвате ли го второто? Simple Smile
Нори, много се радвам за Гоги.

# 605
Здравейте, моята май проявява алергия към цъфтежи. Сълзят й очите, тече носът, киха. Дадох капки Ксизал и спря сълзенето и кихането.... Ще следим, на ясла е, но нощес кашля, от задна хрема, защото иначе диша добре.... Писна ми вече от болести, честно казано. От ноември се точим, тя, аз, ММ, баткото и после пак... И в работата ми е едно напрегнато и имам сто неща, отделно ще се и местим този месец и въобще ми иде да рева с глас. Иначе излязоха ми резултатите от бенката - започнали са промени в клетките, но тъканта около  бенката, не е засегната, т.е - махнали сме я навреме. .

# 606
Пош, радвам се, че сте хванали нещата навреме, какво лечение ти предстои?

Аз искам да попитам, какво точно е задна хрема? Нещо не го схващам. Детето болно ли е?

# 607
Не се карам.
Пош някой от вас има ли такава алергия? Щото ММ я има, но тя нищо не е проявила още.
Пош зор е местенето, но после е кефа в по-хубаво жилище.
Пюър ти поне на мамограф не мина ли?
Имаме голям прогрес заспива си вече сама. Иначе беснее по цял ден.

# 608
Задна хрема е, когато носът не изглежда запушен, не тече отпред, а реално секрет от носните кухини се стича в гърлото. Усеща се най-вече, когато детето спи - кашля, може и  малко след като стане да кашля, иначе през деня, може и да не кашля.... При нас, явно е проява на алергията, при баткото беше свързано  нещо с третата сливица.
Аз я имам тази алергия, мъж ми също и при баткото се прояви през последните две години. 
Ами сега -  на всеки 6 месеца ще си проверявам всички бенки при дерматолог. Това е на този етап.

# 609
Ще му пасирам храната докогато АЗ преценя! И не мисля, че някъде съм казала, че се ЧУДЯ защо има запек. Отделно съм написала, че всички НЕОБХОДИМИ мерки съм ги взела, не съм седяла и чакала Чуби да ми каже какво да правя. Отделно много - много обичам повърхностно четене и отговор на изуст! Но повече няма да се впускам в обяснения какво е психологически запек и реален такъв.
А проблеми с говора пък нямаме изобщо! Затова се учудих на връзката лиги-логопед!!!!

Пош, радвам се, че всичко е минало благополучно. Ври ти главата, стискай зъби - поне знаеш, че е за хубаво.

ПС: Извинявам се на останалите момичета! Но всеки си има бушуващи хормони, грижи и кахъри, за да трябва да търпя мирно и кротко нечии излияния!!!!

# 610
Тя Чуби все се изказва неподготвена.
Лид,аз си мисля,че детето даже няма запек,просто стиска нарочно и от там идва проблема. За съжаление не знам какво да те посъветвам,освен от опит (не точно същия случай като вашия,но подобен) да кажа,че с времето ще мине. Но може би месец-два. 😔 Опитвай нови неща-гърне,седалка на тоалетната,нещо да му е ново и интересно. Ще ти драсна на лс. 💋🤗
При нас има друго-не знам защо не иска да седи на гърнето по голо дупе. С дрешки седи,но без не иска. Иначе всеки път като пишка се хваща за памперса и ми казва,че ще прави нещо,но сложа ли я почва да плаче. Ще взимам седалка,може да й е по-интересно,знам ли.
Иначе проговаря все повече и е много сладка. Онзи ден даже ме викна при нея с един жест с ръчичка и “Мама уа”,т.е. Мамо ела. 😍

# 611
По малоумни нещо от това да пасираш храна на дете година и половина не бях чела... На тази възраст още не могат съзнателно да владеят свинктера , та да страдат от психологичен запек...Ама какво съм седнала и аз да се обяснявам на малоумни патки...

# 612
Даа,тука всички сме малоумни. Добре че си ти с твоя опит и безценната информация на бистришките мами да ни ограмотяваш! 😂😂😂 Но недей се хаби,по-добре си обменяй инфото с тях,до като те търпят,а нас остави да си мрем мързеливи,глупави и малоумни. 😊

# 613
Чъби, не си права. Аз не пасирсм, но я мачкам доста. Защотонсе дави, освен това, зъбите при децата растат различно.На мен, първото зъбче ми се е показало на годинка и два месеца, т.е на година и 6 съм имала 3-4 предни. Значи майка ми, патката му с патка ми е пасирала храната.....

# 614
Моля, моля. Аз също изпадам в истерии и затова ги постнах Hug

Полезни линкове, благодаря и аз.
Задна хрема и аз нямах идея какво е, но ако е само нощем, определено е от стичащ се секрет. Моят убавец с тия зъби, то секрет от носоглътка, то отвсякъде. Изби зъба и рязко изчезна всичко.
Чета за ваксината за варицела, че ще има и в БГ през 2020. Жалко, че още сега не е налична. Някой извън БГ да има впечатления?

Нека да запазим добрия тон във форума, ако някой иска да си вентилира, да го прави на чист въздух.

Общи условия

Активация на акаунт