За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 606
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
И ние си облизахме пръстите с фазанчето.
Имаше препядствия, но резултатът накрая беше перфектен.
Оказа се, че не можах да намеря това, с което се връзва плика за печене и просто до завързах на възел.
Не правете като мен - пликът се изду и пръсна в крайна сметка.
Сложих фолио на тавичката и така прдължих да го пека заедно с пушените свински ребърца.
Зехтинът с трюфели го сложих към края след като махнах  ребърцата.
Не ми се стори добра идея да комбинирам боб, ребра и трюфели  Mr. Green

Разбира се, че се дупчи плика - може с игла, може и с нож да се надупчи на няколко места
Исках да попитам - зехтинът с трюфели от Кауфланд ли е? Лятото купих едно малко шишенце зехтин с трюфели от Кауфланд и много странно ми мирише. Никога не съм яла трюфел и не мога да преценя дали това е миризмата, но по-скоро ми напомня на доста гаден чесън. Не мога да се реша да го ползвам, много силно и особено мирише

Същият е Peace
И аз чак сега се престраших, защото и на мен ми миришеше гадно.
Но това си е миризмата на трюфел.
След печенето вече не беше така остра и се получи приятно.
Веднъж се опитах да хапна трюфел, но моментално го изплюх. За мен вкусът му е отвратителен.
Пликове не съм дупчила, но ако отново се случи да няма с какво да го вържа, ще го надупча.

# 76
  • София/Испания
Благодаря на всички,които ми отговориха относно приготвянето на броколи.
Не съм на някаква специална диета,просто гледам да ограничавам калориите.

# 77
Никога не дупча пликовете за печене. Не ми избухват, но ги наблюдавам и в момента, в който чуя и видя, че вътре нещото къкри - намалявам на 160 до 170*
Трюфела си е гъба и е нормално да мирише ..... на пръст :v за  ужас на моя син.  Ама на вкусна пръст Simple Smile
 А зехтина го сложи на нещо в края на готвенето - да му се усеща аромата. На боб Simple Smile може да не повтаряш. На пържола - когато е готова - да, поръси. На яйца,  на пилешки някакви хапки със сметана...

# 78
Благодаря ви за отговорите. Значи, след топлинна обработка е по-приятен. Ще опитам. Аз го слагах на салати и не ми хареса, че много доминираше. Всеки случай, не бих експериментирала с него на фазан:sweat_smile:Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 79
На боб Simple Smile може да не повтаряш. На пържола - когато е готова - да, поръси. На яйца,  на пилешки някакви хапки със сметана...
Не съм го слагала на боб  Wink
Сложих го накрая върху печения фазан и стана хубаво.

Всеки случай, не бих експериментирала с него на фазан:sweat_smile:Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Може да пробваш и върху фазан  или друго червено месо Peace
За мен експериментът беше успешен.
Аз пък не бих си помислила да слагам тази остра миризма върху салата Laughing

Последна редакция: пт, 19 яну 2018, 09:40 от Алиска

# 80
  • München, Deutschland
Зехтина с трюфел си го пазим ние пък само за салати.  Laughing Но да, променя вкуса тотално и ако не ви харесва миризмата, тв салата определено е доста силен. Първите 2 пъти ми се стори странен, но приятелят ми толкова го одобри, че започнахме да слагаме редовно и сега вече и аз съм фен.

Иначе пресен трюфел на паста, пица, съм опитвала, но честно казано не останах супер впечатлена и не купувам вече.

# 81
  • В царството на игрите:)
Здравейте, идвам с въпрос, тъй като стана въпрос за пликовете за печене.
Може ли да направя свински пържоли в такъв плик? Ще се получат ли?
Аз също знам, че се дупчат на няколко места.

# 82
  • München, Deutschland
Разбира се, че можеш. Simple Smile
Аз също съм дупчила, така пишеше и на опаковките едно време.

И за който попита по-рано - пликът пак се надува, въпреки дупчицата, но е важно да може да изравни налягането, за да не се спука, че после ще чистите печка.  Причината е, че налягането на парата, която се вдига от яденето е достатъчно висока, че да надуе плика въпреки дупчицата. Разбира се, не да направите дупка като монета от 50 стинки.  Mr. Green

# 83
Здравейте, идвам с бърз въпрос... Наскоро си взех слоу кукър и все още не ми остава време да прочета хубаво как да го използвам. Затова търся някаква лесна рецепта за начинаещи, с която мога да го изпробвам. Мислех си за някакво пилешко филе (без кожа) с картофи, тиквички и замразени броколи може би, но нито знам как да го сложа да се прави, нито в каква последователност. Или всичко накуп, обърквам хубаво и пускам?

http://recipes.slowcooker.bg/category/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8/
Мисля и тук, във форума има теми, потърси с гугъл.
Здравейте, идвам с въпрос, тъй като стана въпрос за пликовете за печене.
Може ли да направя свински пържоли в такъв плик? Ще се получат ли?
Аз също знам, че се дупчат на няколко места.
Да ще станат, но по добре без. Поне при мен стават малко като варени. Всъщност зависи какво ти е месото. Попадала съм на такова, дето пуска много вода и се варят.

# 84
  • В градината...
Без да искам съм писла в старата тема.
 Чудех се, кое прави сладкото тесто по-хрупкаво - маслото ли, яйцата ли ... 

# 85
  • München, Deutschland
Уф, забравих да отговоря в старата тема и в предния коментар  Crazy - маслото носи хрупкавостта. Затова в пайовете има толкова много масло, в коледните сладки също. Simple Smile

# 86
  • В градината...
Мерси, питах заради гофретите. Че правя тестото на око. Ще слагам повече масло.

# 87
Като стана въпрос за гофрети, дайте рецепта за хрупкави такива, че ползвах една с царевично нишесте, уж да станат хрупкави, но не станаха.

# 88
  • München, Deutschland
Най-хрупкавите гофрети, които сме правили, наистина бяха с повечко масло и с доста печене, да покафенеят, а не едвам да се зачервят. Обаче това на нормален гофретник отнема адски много време на гофрета. Иначе с масло и достатъчно печене, могат да станат като твърди бисквитки дори, но според мен някаква мекота трябва да има, все пак. Wink

# 89
  • В градината...
Аз преди съм се мъчила доста с гофретите. Сега си купихме гофретника от лидл, двоен и стават учудващо бързо, не залепват. Хубаво се изпичат.
Правя ги като алтернатива на американските палачинки, че с 2 малки деца нямам време за тях. За 15 минути стават около 14 гофрети.

Общи условия

Активация на акаунт