За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 616
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
  • WonderLand
Аз когато искам хрупкави гофрети си правя тестото и след като ги извадя ги слагам в загрята на 100 - 120° фурна с ввнтилатор.  Така остават топли и стават хрупкави. Тестото ми е като за палачинки,   но с повече захар и малко сода.

# 91
Благодаря за на всички за предложенията за шоколадов сладкиш Simple Smile Малко ми е трудно да избера, та може би ще направя дори 2 !

# 92
  • София
Привет! Най-после се сдобих със силиконова форма за кекс. Досега претърпях пълен провал с всички опити да сътворя кекс и сега съм с големи очаквания към новата ми силиконка. Та питането ми е.... Изпеченият кекс как точно се вади от формата- топъл, напълно изстинал, обръща се веднага след изваждането му от фурната или изстива в нея? Моля и за рецепта за кекс, който ще се получи при всички положения. Мерси!

# 93
Здравейте, имам нужда от идеи за сандвичи тип хапки, които съдържат зелена маслина и кашкавал, без колбас. Какво друго мога да включа и да изглеждат прилично за гости? Чери домати също нямам подръка.

# 94
можеш да ги намажеш с крема сирене. И да им сложиш запържени гъби на резени http://pep-4o.blogspot.bg/2013/04/blog-post_13.html

# 95
Здравейте, имам нужда от идеи за сандвичи тип хапки, които съдържат зелена маслина и кашкавал, без колбас. Какво друго мога да включа и да изглеждат прилично за гости? Чери домати също нямам подръка.
Според мен ще са добре с краставица (прясна или кисела), а също и с някакъв плод. Напр. аз много харесвам комбинацията ябълка и кашкавал

# 96
  • WonderLand

Кажи какво имаш, ако не е опция да напазаруваш.

# 97
Ще споделя моята рецепта за белгийски гофрети. Искам да ви предупредя, че количеството е голямо. Обикновено правя половин доза.
1 литър прясно мляко и 125 грама масло се слагат на огъня, до разтопяването на маслото (обикновено ползвам UHT мляко и не е нужно да заври).
Разбивам на сняг 6 белтъка с една-две лъжички захар. Към изстиналото мляко добавям щипка сол, жълтъците, една мая на д-р Йоткер и брашно до получаване на тесто, по-гъсто от това за палачинки, но не чак като за кекс. Добавям към сместа белтъците,  като ги разбърквам само с черпака.
Пека на двоен гофретник от Лидъл. Преди първите гофрети намазвам с масло, след това не е нужно, защото има в тестото. Ако се препекат повече, стават хрупкави.
Дано ви хареса.

# 98
  • София
Привет! Най-после се сдобих със силиконова форма за кекс. Досега претърпях пълен провал с всички опити да сътворя кекс и сега съм с големи очаквания към новата ми силиконка. Та питането ми е.... Изпеченият кекс как точно се вади от формата- топъл, напълно изстинал, обръща се веднага след изваждането му от фурната или изстива в нея? Моля и за рецепта за кекс, който ще се получи при всички положения. Мерси!

Преди да се пече първия път, силиконовата форма се намазнява. Следващите пъти може и да не се намазнява. Слага се в тава, за да е по-стабилна и се изсипва сместа. След изпичането кексът трябва да изстине във формата и тогава се обръща. Дай снимка на формата или размери.

# 99
Много ви благодаря, имам кисели краставици, и гъби имам, ще го нагодя 😀

# 100
Слагате ли кимион в зелеви сърми с кайма и ориз, освен черния пипер?

# 101
# 102
Благодаря, Мира, ще сложа и аз.

# 103
Аз кимион където мога слагам, дори и на солени мъфини Grinning

А аз да питам - остана ми малко пушена сьомга, купих я прясна, мога ли да я замразя или по-добре сега да я консумираме?

# 104
  • под тепетата
И аз слагам кимион - цял на зърна в сармите.
 Относно кексът - няма ли да е овлажни, ако изстине в силиконовата форма?

Общи условия

Активация на акаунт