За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 73 641
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Имам две големи бутчета от див заек, трябва ли да ги държа в някаква марината преди да ги сготвя?

# 106
Относно кексът - няма ли да е овлажни, ако изстине в силиконовата форма?
Аз не чакам напълно да изстине, след като извадя от фурната изчаквам най-много 5-10 минути и изваждам от формата. Понеже ползвам само малки силиконови форми за мъфини, се е случвало веднага след изпичането на първата партида, да извадя кексчетата от формите, за да сложа други. Пак не е имало проблем.

# 107
  • Русе
Имам две големи бутчета от див заек, трябва ли да ги държа в някаква марината преди да ги сготвя?

За предпочитане е. Когато месото е от диво животно, хубаво е да отлежи известно време в марината.

# 108
  • София

За предпочитане е. Когато месото е от диво животно, хубаво е да отлежи известно време в марината.
Пейч ти е казал, но ще добавя , че си е задължително.

# 109
  • София
Привет! Най-после се сдобих със силиконова форма за кекс. Досега претърпях пълен провал с всички опити да сътворя кекс и сега съм с големи очаквания към новата ми силиконка. Та питането ми е.... Изпеченият кекс как точно се вади от формата- топъл, напълно изстинал, обръща се веднага след изваждането му от фурната или изстива в нея? Моля и за рецепта за кекс, който ще се получи при всички положения. Мерси!
Откъде си и откъде си купи формата за кекс ?аз търся сайт за да си поръчам с по интересни форми

# 110
Момичета, как панирате пилешко месо с корнфлейкс? При мен корнфлейкса не залепва върху предварително потопеното в яйце месо и в тигана става мазало.

# 111
Аз ги правя на фурна и всичко си остава по тях

# 112
Натрошаваш ли корнфлейкса?

# 113
Привет! Най-после се сдобих със силиконова форма за кекс. Досега претърпях пълен провал с всички опити да сътворя кекс и сега съм с големи очаквания към новата ми силиконка. Та питането ми е.... Изпеченият кекс как точно се вади от формата- топъл, напълно изстинал, обръща се веднага след изваждането му от фурната или изстива в нея? Моля и за рецепта за кекс, който ще се получи при всички положения. Мерси!

Формата НЕ се намазнява, тя затова е силиконова...
Аз имам форма, която отдолу е "розичка" и като обърна кексът е като роза отгоре. Обръща се изстинал.
Аз съм пекла хиляди мъфини, кексове и сладкиши в силиконови форми и в 90% от случаите когато ги обръщам горещи или топли част от сладкиша остава по формата или направо се разпада.
Рецепта за съвършени мъфини съм пробвала и на мъфини, и на кекс - наистина стават невероятни - сочни, вкусни, черпила съм много хора с такива мъфини/кекс - всичките остават очаровани Simple Smile
http://www.supichka.com/рецепта/230/мъфини-с-ябълка-и-канела

# 114
  • София-Младост
Натрошаваш ли корнфлейкса?
Да, но не да стане на брашно, съвсем леко. Филенцата нарязани на жулиени обърквам с 1 лъжица майонеза, сол и черен пипер. В предварително загрята фурна на 200-220 градуса. Всяко филе овъргалям в корнфлейкса и нареждам върху намазнена (съвсем леко) хартия за печене. Печеш до зачервяване.

# 115
  • Русе
Момичета, как панирате пилешко месо с корнфлейкс? При мен корнфлейкса не залепва върху предварително потопеното в яйце месо и в тигана става мазало.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2018/01/2.html

# 116
Аз кисна филетата в кисело мляко, чесън и черен пипер. Натрошавам корнфлейкса добре и пека на фурна върху хартия.

# 117

Марчева, а би ли ми казала какви са ти пропорциите за марината bouquet

# 118
Аз много доволна останах от марината на и_пейч.

# 119
  • София

Марчева, а би ли ми казала какви са ти пропорциите за марината bouquet

Аз - не! Тук майстори са Пейч и пеп-4о!! Те ще ти кажат, аз копирам от тях.

Общи условия

Активация на акаунт