Декемврийчета 2017г.

• 98 182
  • 968
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря, момичета! На нас ни слагат на веднъж 2 ваксини. Едната в лявото и другата в дясното краче Simple Smile Ох, а вчера събух бебето босо в количката...
Имам и въпрос към Дези (тъй като знам, че тя носи бебето в слинг). Може и други, които носят да ми помогнат, разбира се...
Аз носех бебето в слинг, имам и раница Исара. Виждам, че слинга увисва вече, но в раницата плаче, може би още й е голяма, въпреки че съм я свила до край (4м и 10 дни). Та въпросът ми е, когато е в слинга ръцете навън ли са, или все още сгушени вътре? И как стоят нещата със спането, туй като и главата няма много упора, или като заспи бебето се отпуска върху вас?
А най-интересното е, че обича да е в кенгуру. Пробвах един път и не спря да гука...Раницата не й харесва...
Благодаря!

Ох и ние взехме една раница Исара, голям смях сме. 3 дни не можем да си я нагласим Flushed

# 571
Привет, момичета Simple Smile
Въпроса ми е към тези, които кърмят. Някоя от вас налага ли се да дохранва с АМ и ако да, как разбрахте, че на бебето не му достига? Моето бебе е на почти 5 месеца, храни се през 3 часа, понякога 3 и половина, като правеше пауза от 6 часа вечер след къпане и 4 часа след нощното хранене.
Напоследък обаче започна да се буди през 4 часа. Споделих с две приятелки, като и двете са на мнение, че кърмата не му достига. Не знам обаче дали е възможно, тъй като той продължава да връща по малко мляко след като се оригне или това няма значение? Как мислите вие?
На последната консултация беше наддал с 600гр., докторката каза, че се развива нормално. Следващата е чак на 9 май, та се чудя какво да правя до тогава...

# 572
Здрасти. Щом е качил, не би трябвало да не му стига. Може зъби да го мъчат вече... Те понякога просто искат да си сучат, успокояват се, не че са гладни Simple Smile Пък ако е гладен, ще плаче доста предполагам .
Още малко и ще захранваме Simple Smile

# 573
А има ли вече захранени бебчовци? Нали казват, че ако бебока е на АМ може от 4 ти месец.

# 574
Аз захранвам от почти месец, бебо след 2 дни прави 5 месеца Simple Smile
На обяд давам зеленчуци-правя ги на пара с един уред, а после пасирам. За следобедна въведох плодове. Пробвах 2,3 пъти купени пюрета-много са безвкусни и той се мръщеше на някои, затова основно правя. Искам и някои готови да пробвам дали ще одобри, че лятото сме на море и няма да готвя в хотела Simple Smile))
За момента въведох сладък картоф, картоф, морков и пащърнак. От плодовете-банан, ябълка и тиква и сега започнах комбинация от банан и ябълка и е като обезумял - много му харесва Simple Smile
Тези дни ще въведа тиквичка и авокадо. Но е голяма мацаница и цапаница Simple Smile

# 575
Моето бебче е на 4 месеца и 4-ри дена.. По принцип е на кърма с дохранване, но утре започваме и захранването.. Нямам търпение. Simple Smile

# 576
  • Пловдив
Въпроса ми е към тези, които кърмят. Някоя от вас налага ли се да дохранва с АМ и ако да, как разбрахте, че на бебето не му достига? Моето бебе е на почти 5 месеца, храни се през 3 часа, понякога 3 и половина, като правеше пауза от 6 часа вечер след къпане и 4 часа след нощното хранене.
Напоследък обаче започна да се буди през 4 часа. Споделих с две приятелки, като и двете са на мнение, че кърмата не му достига. Не знам обаче дали е възможно, тъй като той продължава да връща по малко мляко след като се оригне или това няма значение? Как мислите вие?
На последната консултация беше наддал с 600гр., докторката каза, че се развива нормално. Следващата е чак на 9 май, та се чудя какво да правя до тогава...
Здравей. И ние сме на кърма. Храним се по-често и от вас, но нощната пауза е 8-9 часа. Вечер и на мен ми пада доста кърмата, съответно суче по-често. Пия чай за кърмачки 2 пъти и ако усетя, че още от през нощта са ми много меки гърдите приемам и хомеопатия. Отказах се да меря, да цедя, защото не е меродавно в месеците, в които сме, а също и мекотата не трябва да те притеснява. Най-добре е да се обърнеш към консултант, но според мен 600 г са си много добре за месеците, в които са децата. Аз още ще изчакам със захранването. Относно дохранването имам си мляко и ако много се притеснявам пробвам. Тя отказва и аз приемам, че си е просто някаква вечерна нервност. Май много писах Simple Smile Това е, което мога да споделя. Имам и син, който ще навърши 9 тази година. И него не съм бързала да го захранвам, въпреки че добавях доста АМ освен кърмата, защото бях много млада и го хранех под час, съответно кърмата ми падна и така. Успокой се, те вече качват по по-малко, аз сравнявам с неговата карта за консултации, която пазя.

# 577
Smile Simple Smile и аз тогава започнах захранване -на 4месеца и няколко дни. Какво даде на твоето бебче да опита днес?
Малкият хапва малко повече от няколко дни и намалих млякото, когато давам зеленчук или плод. Педиатърът ми каза и месо от 5 месец да въвеждам. Аз не съм в Бг и тук по-скоро препоръчват захранването...Даже се учудих дали не е рано за месо, но му имам пълно доверие за малкия.

# 578
Някоя друга мама започна ли захранване, че да си споделяме и тези моменти с бебоците? Simple Smile

# 579
Някоя друга мама започна ли захранване, че да си споделяме и тези моменти с бебоците? Simple Smile

Моята госпожица е на 4 м и 5 дни. Стартирахме със захранването днес за първи път и  и дадох пюре от тиква няколко лъжички. Тя бута навън аз навътре. Ама все нещо опита. Дадох го преди млякото в 14 ч . Утре пак!!

# 580
Marti Simple Smile, и моят господин избутваше, но за седмица и нещо започна да поема по-добре храната Simple Smile аз давам първо пюре после ам. Днес даже не пожела ам, но изяде доста пюре. На столче ли я слагаш?

# 581
И аз ще започвам със захранването, по препоръка на педиатърката. Моята бебека или е злояда, или не е ящна, или последен вариант-мъчат я зъби.
Като цяло отскоро- яденето е борба. Бута шишето, мръщи се, плаче. Не всеки път, но доста често. Едни 130мл ги пие на 2 пъти, ако упорствам. Все още я кърмя, но отказва и да се суче, та кърменеята съвсем ги разредих.

Въпросът ми е:когато започнете захранването, се почва с 2 лъжички, увеличавайки, нали така? А когато мине седмица, какво количество пюре давате/грамаж? И дава ли се успоредно мляко/АМ едновременно с пюрето?

# 582
Спешълче, да не са зъбки, кога сте на консултация да я види Вашия лекар и най-добре да каже.
В началото по 2,3 непълни лъжички и всеки ден увеличавах. След първата седмица давах около 50, 60 гр пюре, дохранвах с Ам до количеството, което той пие. Бебо пие 210 мл ам и ако изяде 50 гр пюре го дохранвам с 160 мл Ам. В момента яде около 150-200 гр, но захранвам от месец. Много е относително, защото понякога иска още пюре/Ам и действам по усещане и преценка.

# 583
  • София

Zaraghamba , бебето има чудесно наддаване за месеците си и педиатърката също е останала доволна Simple Smile 
Нормално е да се тревожиш, когато бебето досега е имало една рутина и изведнъж я сменя с друга.
Обичайно, зачестяването на нощните хранени или скъсяванията на дневните паузи не се смята за сигнал, че кърмата е намаляла. Бебетата са различни, преминават и през различни периоди, затова и дори с месеци да имат изграден режим е съвсем нормално в един момент да го променят. Може да се дължи на скок в растежа(бебето изпитва тревога от новите научени неща или има нужда от идея повече кърма и суче по-често, за да я увеличи), може да го мъчат зъбите и да се нуждае от утеха...възможно е и да се дължи на нещо във вашето ежедневие, по-малко кърмения през деня.
Сега в топлото време често се случва да сме все навън, да забравим да накърмим бебето.И то компенсира нощем.
Можеш да опиташ да вмъкнеш едно хранене след къпането .Освен това за заспиване, да го накърмиш още веднъж, когато ти си лягаш...например около 11-12. Така ще се събуди по-късно, а следващото вероятно ще е чак ранната сутрин.
Когато започне тормоза от зъби започват да се будят и на 1 час, което не значи, че не им стига кърмата. Просто имат различни тревоги, мъчи ги нещо, искат близост и утеха с мама. Бебетата спят и по-леко, стомахът им все още не е голям и побира малко храна, затова им е нужно по-често да се хранят. 

Ако се тревожиш, може да позвъниш на национални телефон на Ла Лече Лига  0888-555-385  . Бъди упорита, ако не вдигат-те са доброволки и са с децата си или на работа.Та може да не могат да вдигнат веднага, но все ще клипнат обратно или ще вдигнат в един момент. Сподели какво те тревожи и ще ти дадат нужната информация Simple Smile

# 584
Smile Simple Smile и аз тогава започнах захранване -на 4месеца и няколко дни. Какво даде на твоето бебче да опита днес?
Малкият хапва малко повече от няколко дни и намалих млякото, когато давам зеленчук или плод. Педиатърът ми каза и месо от 5 месец да въвеждам. Аз не съм в Бг и тук по-скоро препоръчват захранването...Даже се учудих дали не е рано за месо, но му имам пълно доверие за малкия.
Аз днес започнах с моркови. Исках да започна с картофи, но ми казаха, че на hipp нямало такова пюре. Чудя се дали мога да сменям марките?!? На мен педиатърката ми каза да му давам по най-много 5 пъти на ден по една лъжичка, като на два дена сменям пюрето.. Мисля да му дам тиква след това..До две седмици трябва да съм въвела зеленчуците и след което да заменя обедното мляко с пюре.. Иначе много му харесва, даже се намръщи после, като му дадох мляко. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт