Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 068
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • над кукувичето гнездо
На предишната страница го обсъдихме.ето още
http://m.bg-mamma.com/?topic=156629

Лично аз не ползвам след повече от 3-4 часа.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 10:54 от isa_pisa

# 196
Здравейте.
 Малкия е изцяло кърмен от гърда, ноо ми предстои излизане идните дни за няколко часа и искам да го храни баща му. Пробвах да се цедя / на ръка/ след хранене, но става бавно, трудно и ми се раздразниха малко зърната... отказах се и въпроса ми е - би ли било проблем да заместя това едно хранене с АМ, а не да се мъча да се цедя два дена? И има ли вариант той да откаже да яде, тъй като не е ял никога / освен в родилното няколко пъти по 30 мл/?

# 197
Детето може ли да пие от шише? Моето не можеше. Има шанс и да не иска АМ, иначе не вярвам да е проблем ако яде един път.

# 198
  • над кукувичето гнездо
За едно ядене нищо няма да стане.
Ако не иска шише и таткотп е навит и достатъчно търпелив да „се разправя”, може да пробвате със спринцовка (млякото се „инжектира” бавно по вътрешната страна на бузката, а не директно към гърлото на бебето).
Ето и още една-две идеи - с чашка и с пръст с прикрепена сонда:
http://xn--e1aanighju0e.eu

# 199
Благодаря ви. Мисля, че може да пие от шише, защото онзи ден когато плакал явно е бил много гладен и мъжа ми му наврял шише с чай и започнал да пие - е, само за малко го залъгал, но все пак..

# 200
Да попитам - четох, че сминдух способства увеличаване на кърмата.
Някоя от вас знае ли дали има проблеми да се приема от жена с Хашимото/ проблем к щитовидната жлеза/?

# 201
Сминдух има и на таблетки, фенугриик. Но за хашимотото не знам. В този ред на мисли проверявате ли си хормоните, да не би да ви е грешна дозата и за това да има проблеми с количествата.

# 202
Не съм изследвала нивата на тсх след раждането. Не бях запозната, че може да оказва влияние.

# 203
Не съм на 100% сигурна, но съм чела тук-там, че има връзка и ако не са наред хормоните намалява кърмата. Проучете въпроса, защото пак казам, не съм съвсем сигурна каква е връзката. Иначе е добре са се изследват хормоните след раждане, защото раждането доста променя баланса в организма.

# 204
  • над кукувичето гнездо
Не съм изследвала нивата на тсх след раждането. Не бях запозната, че може да оказва влияние.
45 дена след раждането трябва да се нсправи контролно изследване на TSH и fT4. И след това на всеки 45 дена пак ср изследва, за да се контролират нивата с промяна на дозата на тироксин, ако е нужно.
И, да, принципно при жени с проблеми на щитовидната жлеза може да имат затруднение с лактацията. Лично аз нямам такива, но не е изключено.
Сминдухът, до колкото знам, не се препоръчва при Хашимото в дозите, в които се озползеа с лактогонен ефект.
Сега ще поровя за информация, ако излезе нещо, ще пиша.

# 205
  • София
Да попитам - четох, че сминдух способства увеличаване на кърмата.
Някоя от вас знае ли дали има проблеми да се приема от жена с Хашимото/ проблем к щитовидната жлеза/?

Смибдухът не се препоръчва при проблеми с щитовидната жлеза. Въпреки това с първото ми дете съм изпила няколко опаковки и не се е отразило на жлезата.

# 206
  • над кукувичето гнездо
За сминдуха от книга за лечение с билки: „Тази билка също може да повлияе на баланса на някои форми на тиреоидните хормони, за това не трябва да я използвате, ако приемате тиреоидни хормони”.

# 207
Благодаря!
Аз търсих информация и на английски, но нямаше категорично за или против, от това, което изчетох. Надявам се от 3 дни прием да не стане беля.

# 208
Надали ще стане нещо.

# 209
  • над кукувичето гнездо
Ето на какво попаднах, докато ровех за инфо:
https://www.google.bg/amp/s/atwins.wordpress.com/2010/01/18/fenugreek/amp/

Из коментарите се намора също полезна информация.
Споменато е, че е непбходима определвна дневна доза, за да се постигне лактогонен ефект от сминдуха. Също, че е необходим прием от  2-3 до 10 дена. Ако не се постигне ефекта, няма смисъл от повече и, че достигнатото ниво на лактация се запазва след спиране на приема.
Разгледайте, интересно е!

Общи условия

Активация на акаунт