Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 255
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Благодаря за отговорите. Нощно време аз го вземам, рядко той се буди, даже и по време на кърменето почти не отваря очички. Рядко е давал знаци на глад преди да го взема. Проблемът ми е с малък капацитет на гърдите и малки количества като цяло, докато цедях, го правех денонощно. Почти всеки път бебко изсуква всичко налично. Предлагам и двете гърди. Минах и през доизцеждане - говорим за капки буквално, и се отказах, защото не видях  резултат, само се занимавам  с миене после. В момента не мога да гледам помпата, едновременно съм й благодарна и я мразя Simple Smile)) въпросът ми по-конкретно е, след като в началото не успяхме да установим нормален режим и количества, дали е късно да се случи. Чета в статии, до 6 седмица, а 6 седмица ми беше ад и мъгла

# 436
Чела съм една книга за детския сън и опитвах да спазвам колкото мога повече с първото дете и смея да твърдя, че нещата се получаваха. Та там пише, че след 4-тия месец вече се установява режим на сън, който включва три дремки през деня: сутрин, на обяд и около 16-17 часа. Ако се спазват и трите детето се наспива добре и след това вечерния сън , за който обаче 20-21 часа е късничко. Моето дете около 8-мия месец лягаше вечер в 18:30, тогава вече беше много изморено, нервно и ревящо. Ако нацелех времето за слагане да спи нещата се получаваха доста добре и нямаше рев. Постепено вечерното лягане се измести малко по-късно, като сега на 3 години ляга в 20:30. Като беше бебе, а и сега с второто бебе никога не сме къпали вечер, защото вечер детето е изморено иска да спи, а не да се разсънва с баня. С цел да установите кога бебето трябва да спи може да пробвате да излизате почти по цел ден навън в количката, защото там обикновено се заспива по-лесно и така ще видите кога са правилните часове. Не разбрах има ли нощно кърмене, но с едно такова биха могли да се увеличат количествата.
Книгата за съня е на английски и ако някой я иска мога да я пратя, само ми пратете на лични месинджър или поща.
За многократните подплънки и аз се чудя, но според мен са голяма хамалогия. Има разни много евтини подплънки, които стават за разходни ако няма големи течове, защото купих едни, които като се намокрят много пускат и навънка. Гледах и някакви силиконови лепенки, които действат като притискат зърното и не тече, но бяха около 30 лева и пишеше, че се използват само няколко пъти и това ме отказа.

# 437
Ваня, може ли да попитам коя е книгата за детския сън? А като заспиваше бебето в 18:30, не започваше ли да бодърства през нощта, т.е. да се наспи и да започва да му се играе и т.н.

# 438
Това е книгата Healthy Sleep Habits, Happy Child. Не бодърстваше, нямаше проблем.

# 439
А при заспиване в 18.30 предполагам за 3.5 месечно бебе нощното кърмене не отпада? След като го приспя в 20-21, го кърмя в 1-1.30, сутрин яде около 6, след което го оставям в креватчето и най-често си доспива до 9. Тази нощ обаче се събуди сам около полунощ (неслучайно пускам днес въпроса си, защото сякаш заспа изморен и гладен), после в 3.30 сам се събуди (нарочно го оставих сам, за да видя колко ще издържи), после яде в 8 и сега ще видим кога пак

# 440
  • гр. София
Имам прорез на кръглата силиконова мембранка дето държи дръжката на ръчната помпа Авент и съответно не прави добър вакуум. Някой знае ли дали се продават отделно като резервни части или трябва да купя нова помпа?

# 441
Да, продават се резервни части в сервизите на Филипс.

# 442
  • гр. София
Благодаря. Къде има такива в София?

# 443
Знам за един на бул. Г.М. Димитров, но не знам къде точно, мъжа ми е ходил до там. Провери в уебсайта им точния адрес, може и по телефона да се обадиш да ги питаш дали имат частта, че да не се разкарваш напразно.

# 444
А при заспиване в 18.30 предполагам за 3.5 месечно бебе нощното кърмене не отпада? След като го приспя в 20-21, го кърмя в 1-1.30, сутрин яде около 6, след което го оставям в креватчето и най-често си доспива до 9. Тази нощ обаче се събуди сам около полунощ (неслучайно пускам днес въпроса си, защото сякаш заспа изморен и гладен), после в 3.30 сам се събуди (нарочно го оставих сам, за да видя колко ще издържи), после яде в 8 и сега ще видим кога пак
Ооо какво отпадане, първото ядеше нощем до след годинката. Въпроса е, че това, което наричам нощен сън е времето, в което след ядене заспива веднага, няма бодърстване.

# 445
Здравейте, идвам с един лек проблем. Малчо е на 12 дни и се кърмим успешно, снощи обаче направи 6 часова пауза, той си беше добре, но аз станах с ужасни болки в гърдите, направо на буци. Дадох му да суче и понеже имах още напрежение се изцедих, едната гърда е ок, другата обаче продължава да ме боли и усещам напрежение. Та дайте съвет как да подходя? Да цедя ли до край, топли компреси или нещо друго за облекчаване?

# 446
Ариа, аз на всеки 10ина дни имам буци. Много ми помагат:
- масаж под горещ душ;
- прижритетно сукане от проблемната гърда;
- цедене;
- лецитин.

# 447
  • над кукувичето гнездо
Aria, честито бебе!
Топъл компрес, масаж, кърмене, масаж, пимпане до капка, почивка.
Имайте предвид, че отокът минава последен, заради травмирането на тъканта.
Паузи по-големи от 3 часа денем и 4 нощем не са полезни нито ьа бебето на тази възраст, нито за установяване на добра лактация.

# 448
Мерси, момичета! Отока най-вече ме притесни, сложих компрес и са малко по-добре нещата. Как я направи малчо тая шест часова пауза нямам идея, но такива главоболия ми докара, че язък за спането. ☹ Дано нощес няма такива паузи, предпочитам да спя на пресекулки отколкото проблеми с гърдите.

# 449
Точно вчера имах буца и консултантката по кърмене беше в нас, каза ми какво да направя и се махна. 1 ч.ч. прясно мляко го кипваш и слагаш една лъжица оцет, става извара, прецеждаш и в марля слагаш топло на буцата, топло колкото може, да не се изгориш, моя компрес даже изстина, че се занимавах с малкия. Аз го прикрепих с подръчни средства... ежедневни дамски превръзки и хем попиха течността, хем го държаха там. От привечер до сутринта го държах, махах за кърмене и давах първо тази гърда. И сутринта вече болка нямаше и буца нямаше. Дано помогне и на теб.

Общи условия

Активация на акаунт