Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 237
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
ТСХ е ок до 4, поне според моя ендокринолог. В начална бременност вече е лошо да е под 2. И все пак моето ТСХ беше над 4,5 на 50ти ден от раждането и пак каза, че не е нищо страшно.
Верче, чака се 45 дни от раждането, защото ако е приемала медикамент и сега го е спряла или на друга доза чак след 45 дни се вижда разликата.

# 541
  • над кукувичето гнездо
Явно посещаваме различни ендокринолози. Simple Smile
За 45-те дена подкрепям.
На 30 дена се правят изследвания по време на бременност.

# 542
Верчето, бебето още не е при мен, а и дори не знам дали изобщо ще засуче след като е недоносено. Иначе ми е пределно ясно, че то е най-добрият начин за стимулиране на лактацията. Ще купя сминдух и започвам и него да го приемам. Ако не помогне поне няма да навреди да опитам. Може и още една помпа да купя и да опитам да цедя едновременно, защото и без това се разтичам докато успея да изцедя първата гърда.

# 543
Диди аз за това подчертах, че съм с едно дете. До колкото разбирам ти имаш и голям батко, скоро ти пожелавам да си прибереш и малкото. Просто реших да си кажа при мен какво е било, пък ако някой сметне, че ще му е полезно - супер.

За ТСХ аз лично съжалявам, че изчаках толкова и за мен, моята ситуация трябваше на ден 30.
Разбира се, ти каза, че ти предстои среща с ендокринолог, така че той ще те посъветва най-добре Wink

# 544
Диди, честито бебе! Хубави съвети са дали всички. Не знам дали би помогнало, но ако баткото е при вас може да си го гушкате повече за успокоение и тъй като към него сте привързана може да помогне за увеличаването на количествата. Сутрин моето 3 годишно като дойде да се гушне веднага се разтичам, нищо че не суче майчинския инстинкт към нея е много силен.
И както скоро обсъждахме, пийте по една чаша бира вечер, хем ще се отпуснете, хем би могло да увеличи количествата.

# 545
  • София
Скоро бях на ендокринолог. Каза, че по време на кърменето тсх трябва да е до 4. Но аз съм с Хашимото и до сега бях на лечение.

# 546
  • над кукувичето гнездо
Didi i Mitko, нещо, което сега се сетих. Ако бебчето е захранено, може в картона му, който е при него, да видите с какво количество го хранят и на какъв интервал. Може да попитате с времето как се увеличава. Мисля, че беше с по 5 или 10 мл в началото, докато са по-малки и нищо не им се разбира. Целта ви е това количество + 10-ина мл отгоре.

# 547
Мерси, Исаписа ще питам наистина. Той е захранен, но още го хранят със сонда. За последните 24 часа съм цедила общо 10 пъти и общото количество е 370мл. Покачва се все пак.

# 548
  • София
Диди и Митко, Честито бебе и от мен!
Винаги съм се възхищавала на жени като теб. Браво за желанието и усилията! Ще се справиш със сигурност.
Имам Хашимото и Сминдух съм приемала мнение дълго време, не забелязах да ми се отразява негативно.

# 549
  • над кукувичето гнездо
Мерси, Исаписа ще питам наистина. Той е захранен, но още го хранят със сонда. За последните 24 часа съм цедила общо 10 пъти и общото количество е 370мл. Покачва се все пак.
Ето и помощни материали за четене
https://xedra.wordpress.com/2009/11/14/premie/

https://xedra.wordpress.com/2011/07/10/late-preterm/

https://www.namama.bg/article/koga-e-neobhodimo-da-se-izcejdam/

Разгледайте и останалите неща, може да намерите още полезна за вас информация.

# 550
Ако изключа хляба и тестените неща от менюто ми дали ще се отрази негативно на кърмата?

И друг въпрос. Лекарите препоръчват захранването да се започне след 6тия месец, ако бебето е само на кърма. Казаха ми, че кърмата намалява през 3-4ти месец и на бебето не му стига да се храни само с кърма. Това вярно ли е? Трябва ли да започна да замразявам кърма, ако не искам да захранвам толкова рано?

# 551
Това е пълна глупост (дано не го е казал лекар, че трябва да си изхвърли дипломата). При нормално редовно изправане кърмата не изчезва.

Подозирам, че жените с проблеми гонят някакви режими с 5-6 кърмения и големи нощни паузи (не по инициатива на бебето). Аз такъв не съм имала (както и дългокърмещите кърмачки, с които комуникирам).

Едно време са захранвали към 3-4 месец, защото майките са се връщали на работа тогава, не защото не им е стигало на бебетата. То, ако става дума, и в 6-ия месец кърмата е достатъчна като количество и калории. Просто тогава се повишава нуждата на бебето от цинк и желязо и кърмата не може да ги покрие.

# 552
  • над кукувичето гнездо
Мяу, периодът на кърмене не е много подходящ за запчване на диети. Ако изключвате тестените, направете го постепенно. Като се замисля, имам дни, в които закусвам в три следобяд или пропускам вечеря, не ми се е отразило на кърмата, но си позволявам да ям всичко (ама всичко, понякога по много).

По другия въпрос не съм чувала за недостиг на кърма в еди-кой-си месец. Има определени периоди, в които бебето прави т.нар. „скок в растежа”, когато търсейки по-често да суче, ако винаги му се предлага, задейства механизма при майката за увеличаване на кърмата, така че да бъдат посрещнати нуждите му от по-големи количества. Такива периоди се наблюдават в средата на втория месец още, а после има още няколко.

https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

Ако имате излишък от кърма, замразете си го, ще имате за захранването, или при друга нужда.

# 553
Просто исках да разбера дали има някаква полза за бебето да ям тестените неща, защото от два месеца нито съм качила, нито съм свалила някакви килограми. И се замислих дали ще е добра идея, защото преди време така свалих доста кг. Като, разбира се, не смятам да стоя гладна. В повечето случаи хляб ям по навик, а не че ми трябва, за да се наям.

Благодаря и на двете ви за успокоението, ще слушам инстинкта си и бебето, а не бабите Simple Smile

# 554
Не ги мисли килограмите още. Аз 4-5 месеца след раждането бях +6 и за месец свалих 4кг от нищото (дори не разбрах кога) само с кърмене и същото хранене и движения. Сега има хубави сезонни плодове, наблягай на тях, не на тестени десерти, ама не се лишавай съвсем. Кърмещата майка трябва да яде разнообразно.

Общи условия

Активация на акаунт