Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 021
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
Дробчета може ли да се консумират заради желязото? Приготвила съм и коприва. Как мислите?
Може, но не прекалявайте, защото все пак там се отлагат доста от гадостите, с които хранят пилетата. Копривата е супер, яйца също, телешко. Аз преди години бях купила дробчета, които миришеха на антибиотик и после с години не ядох. Скоро пак се престраших, но повече от веднъж в месеца не смея.

# 601
Дробчета може ли да се консумират заради желязото? Приготвила съм и коприва. Как мислите?
Може, но не прекалявайте, защото все пак там се отлагат доста от гадостите, с които хранят пилетата. Копривата е супер, яйца също, телешко. Аз преди години бях купила дробчета, които миришеха на антибиотик и после с години не ядох. Скоро пак се престраших, но повече от веднъж в месеца не смея.
Дробчетата са от домашни животни, затова реших да ги ям, днес забелязах, че акото на бебка е малко по-тъмно, вероятно е от тях. 

# 602
Количеството желязо в кърмата не се влияе от приема на железни препарати, така че не се влияе и от желязото в храната, следователно цвета на акото на бебето не може да се промени. Желязото в кърмата е в относително постоянно количество, не е много, но е с най-добрата усвоимост за кърмачето.
Домашни дробчета съм давала на голямото около годинката, защото беше с леко нисък хемоглобин.

# 603
Дами, моля за помощ. Сигурна съм, че е дискутирано, но не мога да намеря много информация по наболелия ми проблем, който е следния: зърното на едната ми гърда е явно по-неудобно от това на другата и бебето много се ядосва. Не може да засуче достъчно сполучливо и според мен млякото в нея намалява, видимо е. Какво да направя, за да спася кърменето? Да стимулирам само другата гърда? Да си взема помпа и от проблемната да изцеждам? Да си взема от силиконовите накрайници? Объркана съм. Или друго за което не знам или не се сещам. Ще се радвам на адекватните ви съвети. Бебето е на един месец, а утре се налага да влезем в болница и ми се иска да се храни качествено.
Благодаря предварително.

# 604
Pure_nature и при мен ситуацията е горе долу подобна. Бих те посъветвала да вземеш ръчна помпа, с която да подпомагаш оформянето на зърното с малко изцеждане и след това слагаш бебето. Аз така успях, бебето сега активно суче от тази гърда, дори винаги първо предлагам нея, докато е в началото и е по-гладно.

# 605
Pure_nature и при мен ситуацията е горе долу подобна. Бих те посъветвала да вземеш ръчна помпа, с която да подпомагаш оформянето на зърното с малко изцеждане и след това слагаш бебето. Аз така успях, бебето сега активно суче от тази гърда, дори винаги първо предлагам нея, докато е в началото и е по-гладно.
Звучи логично, благодаря. Ще пробвам. Аз предлагам само по една гърда на хранене, а не и двете. Грешно ли е? Яде на 2.5-4.0 часа, такива са му интервалите на един месец е.

# 606
  • над кукувичето гнездо
Не е грешно да предлагате само едната гърда, но нищо не пречи след като бебето приключи с нея, да му предло ите и другата, пък то ще реши дали да яде още.
А по проблема, освен вече предложеното, може да предлагате непредпочитаната гърда в поза футбулна топка. Така бебето може да се заблуди от страната, на която лежи и да засуче.

# 607
  • София
Момичета, много съм притеснена. Бебка на 3м. за последните 20 дни е наддала само 300-гр. Не е ли изключително малко това? Предходните месеци бяха по 1 кг., а сега голям спад. Много е кисела, постоянно ръцете   са й в устата. Пробвам да я слагам на гърда, но има случай в които отказва.

# 608
С колко см е пораснала? Моята също е на 3м и е наддала 500гр, но на дължина е +3,5см и педиатърката каза, че е добре, щом е пораснала на дължина. Също доста често отказва да яде, свързвам го с топлото време..и на мен не ми се яде в жегите. Ръцете в устата не означават, че е гладна.

# 609
  • София
Ръстът го измери отново същия. Но там винаги има разлика. На две места я водя и различно я измерват. Цялата става морка докато суче.

# 610
Ръцете в устата на тази възраст са за кеф, за успокоение и глад де, но никога не знаеш защо. Нощем имате ли кърмене?
Нормално е темповете на качване да се забавят. След третия месец особено не се очакват такива наддаваници. Вижте до 30-тия ден колко ще е. Предлагайте често, че в тази жега и глад и жажда има, пък ако не иска няма да яде, ако иска ще яде.

# 611
  • София
Тя заспива към 21-22 часа. След това суче към 1-2, после към 3- 4. Общо взето всяка нощ е различно. Денят започваме с кърмене към 6.30 ч. Има около 5 напишкани пелени за денонощие, от които нааканите намаляхо до 2. Притесних се определено. Сега я кърмих, заспа на едната гърда и след като я разбудих отказа другата.

# 612
5 напишкани ми се виждат малко, за нааканите е ок мисля. Те като станат малко по-големи спират да акат постоянно. И ние сме на 2-3 наакани, но поне 7 напишкани, като днес например е ужасна жега вкъщи и яде много, но не пишка толкова много, малко по-празни са пелените.
Реално ако детето отказва да яде не виждам какво може да се направи. Просто предлагайте, разбуждайте. И на мен често ми отказва втората гърда, но понякога ако стисна малко зърното да се намокри с мляко го приема, ако преди това го е отказала.

# 613
Започнах и аз да се притеснявам. Имаме дни с по-малко от 5 напишкани памперси. Но реално не знам колко пъти пишка в тях, не ги сменям по график. Понякога като заспи за няколко часа не я будя и като се събуди сменям и е доста тежък, но иначе имаме повече леки.

# 614
  • София
Вкъщи е много топло и бебето се изпотява. Докато се кърмим и двете сме мокри. ЛЛ твърди, че наддаването е добро като се има предвид, че от месец е с растройство, а имаше и период с повръщане и доста течности загуби. Но тя категорично отказва да суче когато й предложа аз. Ще видим как ще продължим.

Общи условия

Активация на акаунт