Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 032
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, в последно време имам чувството, че гърдите ми са се смалили и не са толкова пълни, както преди. В тия жеги не съм особено гладна и пия повече вода, но не ям толкова много. Също и едното нощно кърмене отпадна, просто бебето вече се буди само веднъж, няколко вечери подред се препълваше едната гърда и потичаше, но вече и това го няма. Дали има повод за притеснение?

# 586
Мислите ли, че е нормално като ям череши бебето да има разстройство. Голямо акане става като съм яла череши...направо не смогвам на дрехи, че всичко заминава. Аз вече съм на ужасно рестриктивна диета, защото не ядях млечни и телешко един месец заради рев и слуз в акото, но случайно наруших диетата с една кайма с телешко и разбрах по бебето, защото започна много да плаче и пак се появи слузта. Четох много за алергиите и сега съм на ориз, картофи и месо и череши ям...поне някой витамин да има.

# 587
  • София
Ваня А., аз също съм на диета, заради постоянно разтройство, слуз и кръв в изпражненията. Череши хапвам, но не мога да преценя дали има реакция при бебето. По принцип те има разхлабващ ефект и е напълно възможно.
Какво готвиш, че аз се измерпвам. Месо само пилешко и пуешко може, нали?

# 588
Ям ориз, картофи, пилешко, свинско, лук, моркови само сварени, не сурови. Мисля да вкарам карфиол и броколи . Ям хляб и рядко някакви обикновени бисквити или солети. Домашно сладко ям на закуска от сливи, вишни и арония (сега варя и от череши).  Пуешко и заешко може, но аз не обичам. Не ям нищо с високо хистаминово съдържание, защото и при мен има леко завишено ниво на хистамини, та поне и аз да се изчистя.
Готвя пиле с ориз, пиле с картофи, постен ориз, постни картофи, печени картофи, супа топчета, принцеси с кайма, свински пържоли, нещо като винен кебеп без вино, пилешка супа. Ооо, мисля и маслини да пробвам тия дни дали ще понесат, както и пуканки от царевица, не от тези за микровълновата.

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 11:51 от Ваня А.

# 589
  • София
Ям ориз, картофи, пилешко, свинско, лук, моркови само сварени, не сурови. Мисля да вкарам карфиол и броколи . Ям хляб и рядко някакви обикновени бисквити или солети. Домашно сладко ям на закуска от сливи, вишни и арония (сега варя и от череши).  Пуешко и заешко може, но аз не обичам. Не ям нищо с високо хистаминово съдържание, защото и при мен има леко завишено ниво на хистамини, та поне и аз да се изчистя.
Готвя пиле с ориз, пиле с картофи, постен ориз, постни картофи, печени картофи, супа топчета, принцеси с кайма, свински пържоли, нещо като винен кебеп без вино, пилешка супа. Ооо, мисля и маслини да пробвам тия дни дали ще понесат, както и пуканки от царевица, не от тези за микровълновата.

Благодаря ти, и моето меню е горе долу същото. Ям краставици, тиквички, сладко от дюли и череши също. Вчера правих мекици, защото съм ужасно гладна. За един месец свалих 6 кг. и не се чувствам никак  добре. Пих сок от арония, но не помня дали беше разрешен при алергии. Много ми липсват млечните продукти, те бяха основни в менюто ми.

# 590
И аз много огладнявам, даже и нощем, но гледам да ям по-големи количества и нещо със захар, защото започва да ми се вие свят. Аронията е разрешена. Аз ядох един уж свински пастет, ама детето реагира, та не знам какво има вътре. Гледам да наблягам на месото и пия добавка от калций и витамин Д сутрин и вечер магнезий. Много трябва да се внимава с ограниченото хранене не само при кърмене, защото се получават дефицити и спад в имунитета.
Първото ми дете реагираше с кръв и слуз на ядки, та сега и тях съм спряла, но иначе са добър източник на енергия, а има и разни сирена от кашу, които съм чела че доста наподобяват на вкус на истинското. На мен ми липсва шоколада, но си купих брашно от рожков да правя постен кекс, доста добре наподобява шоколад.
Елда и жито мисля да си варя със захар за закуска, че това ми е най-сложното за измисляне.

Последна редакция: нд, 03 юни 2018, 12:25 от Ваня А.

# 591
Как смеете да ядете тези пилета..само като помисля с какво ги хранят и как изглеждат някои просто.. Готвя ги само за мм.

# 592
Как смеете да ядете тези пилета..само като помисля с какво ги хранят и как изглеждат някои просто.. Готвя ги само за мм.
От село са! Но това се отнася за всяко животно...всичките се хранят с гадости. Ако е купено варя и хвърлям водата, защото мирише много гадно.

# 593
От село са! Но това се отнася за всяко животно...всичките се хранят с гадости. Ако е купено варя и хвърлям водата, защото мирише много гадно.

А, така може! 😆 Аз имах предвид, че им дават хормони и затова не смея да ги пипна. А пилетата от Фантастико са ужасни просто. Като ги размразиш ясно се вижда как са ги боцкали със спринцовка, с която вероятно са ги пълнили с вода Mask

# 594
При алергии на бебето не трябва да се махат всички възможни алергени от менюто на майката, а само нещата, на които бебето реагира. Ако са проблем телешкото и млечните, не яжте само тях. Алерголозите не препоръчват толкова рестриктивни диети.

# 595
Аз махам всичко за кратко, докато спрат реакциите на бебето и после пак ще вкарвам храни в моето меню, но така по-лесно ще видя реакциите. За сега целта ми е да се закрепи акането да не е разстройство и да се махне слузта. После задължително ще пробвам да вкарам яйцата поне, а и останалите храни, така че евентуално да не ям само млечни, телешко и ядки.

# 596
Ако ядеш другите меса, яйцето не е толкова важно, а към белтъка му има доста алергични. По-добре вкарай повечко зеленчуци.

# 597
  • София
Голямото ми дете е с алергии. Даже сега пак е с уртикария, но не мога да разбера от какво. Няма как в момента да не се ограничавам максимално, даже една седмица бях само на хляб, варен ориз и картофи. Детето е с разтройство от един месец, пуснахме няколко теста и изследвания, за да видим какво се случва. Житото за закуска е добра идея, благодаря Simple Smile

# 598
Дробчета може ли да се консумират заради желязото? Приготвила съм и коприва. Как мислите?

# 599
  • София
Дробчета може ли да се консумират заради желязото? Приготвила съм и коприва. Как мислите?

Според мен да. Страхотна идея, не бях се сетила.

Общи условия

Активация на акаунт