Гримиране - идеи и техники (Тема № 70)

• 110 872
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Състаряват ме, за което не са виновни те. Или не нанасям правилно (т.к. не съм твърде веща в гримирането), в комбинация със збабушваща се кожа. В ревютата на пудрата гледам и възрастни жени ги харесват и се зачудих дали пък с нея няма да ми провърви. На всичкото отгоре ги продават в магазина до нас, а сега пудрата е с 20$ дискаунт и ще ми излезе 40$. И дори съм я сложила в кошницата и преди да я закупя реших да се допитам до вас, какво бихте ме посъветвали. Накрая ще я купя, пък ще връщам после... Чудя се.

# 586
  • гр. София
Как нанасяш?

# 587
Ами имам една огромна четка за пудра. Не е оригиналната. Нещо от тоя род:
Скрит текст:

# 588
Най-вероятно си го въобразяваш това със състаряването, но щом така го усещаш, едва ли с пресованите ще е по-различно. Все пак пробвай ги в магазин.

# 589
Еднакви са не я купувай. Peace

# 590
Здравейте, някой може ли да разясни определението минерална пудра и включва ли сатенен завършек или нещо озаряващо, свързано ли е това с минералния и състав. Преди години имах една бронзираща минерална пудра с арктически аметист на Лумене, но са я спряли от прозиводство, а беше страхотна с лек хайлайт ефект, погледнах новата им бронзираща, но няма нищо общо със старата, та се чудя дали другите им пудри, които се водят минерални дали ще имат този ефект.

# 591
Аз ползвам Mineral veil на Bare minerals и той има лек озарителен блестящ ефект. Не знам обаче дали всички минерални продукти са така.

# 592
  • София
Някой да ползва MAC prep and prime Fix+ Matte вместо пудра за матиране след фдт! Мацката вчера в магазина на MAC ми го предложи с идеята да заместя пудрата с този продукт и не съм сигурна, дали ще е достатъчен!  

Последна редакция: нд, 02 сеп 2018, 00:41 от bubanka

# 593
  • гр. София
Лоши са отзивите за матовия им спрей в нета, тъй като остават бели точки по лицето.

# 594
Да, аз го имам, определено остават бели точки. Не винаги, но има и се дразня.

# 595
  • София
Аз използвам много щедро матовия Фикс Плюс. Поръчах го от Англия веднага, щом излезна и скоро опаковката ми ще свърши. Никога никакви бели точки не съм имала нито по лицето, нито по косата, където биха били дори по-видими (споменавам косата, защото при пръскане често я намокрям и нея).
Не го използвам вместо пудра обаче, а като класически спрей и крайна стъпка в грима. За мен това е най-най-най-добрият Фикс Плюс, който са лансирали и със сигурност не смятам да оставам без него, нищо, че имам още 4-5 опаковки от други вариации на продукта. Дали матира допълнително не мога категорично да кажа, но след него кожата ми е като обработена и всичко е прелято и "блърнато" до съвършенство.
Хората, които ме познават, знаят, че съм много критична към кожата си, към грима си. В един период започнах да се хващам как искрено се наслаждавам и възхищавам! на грима си. Трябваха ми няколко дена, за да осъзная откъде идва разликата в него, защото не предполагах, че може да е от Фикс-а. Но! Той беше единственото различно в грим-рутината ми и явно причината за тези много по-добри резултати.

# 596
И аз го ползвам само и единствено като завършващ спрей, но никога повече не бих го купила. Имахме важно тържество на дъщеря ми и пожела да и сложа малко хайлайтър, и да заличим с коректор няколко пъпки на носа. Направих го и отгоре напръсках с матиращия спрей, доволна от вида на тийн-а. След малко тя дойде и ми показа белите петна, а бяхме почти излязли и нямаше време за нов грим. Пооправих леко леко, скарахме се и си развалихме настроението. После го пробвах нямах петна, след това отново не и после два пъти доста на моето лице. Сега не смея да посегна към него, за да не ми развали евентуално направен грим. Иначе при мен не матира, но наистина блърва добре грима. Тези бели точки обаче появяващи се понякога.....

# 597
  • София
Знам, че е излишо да питам, но нали много хубаво го разклащате преди употреба?

Иначе и аз на няколко места четох за белите частици, но нито веднъж не са ми се получавали.

# 598
Да, разклащам много добре. Peace

# 599
Да питам и тук, че другата тема е позамряла. UD като спират NAKED и ся я намалили, дали е намалена в нашата Sephora?

Общи условия

Активация на акаунт