Гримиране - идеи и техники (Тема № 70)

• 110 867
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
То с един курс не става, а и е  по - скоро за тези, които обичат био козметика.

# 541
  • София
Ивче, много свежи сенки си показала!

Аз не слагам сенки през лятото. Всъщност много семпло се гримирам. Само спирала и червило са ми задължителни, както и нещо за изравняване на тена.

# 542
На аура някой може ли да качи снимка на озаряващата завършваща пудра, мисля, че тук беше коментирана

# 543
  • София
Денси, коя база на Смашбокс харесваш? Аз имам PHOTO FINISH PRIMERIZER, но нещо не съм съм възторг, защото сякаш нищо не прави при мен.

SMASHBOX Photo Finish Foundation Primer
Присъединявам се към Денси с още 1+ глас за гореспоменатата база, въпреки, че в момента ползвам на UD Optical Illusion Complexion Primer.

Аз пък да попитам, за фиксиране на коректора под очите (ако/когато ползвате такъв) със същата пудра ли фиксирате, каквато използвате за цялото лице? Попаднаха ми разни клипчета на блогърки, които нанасят различни продукти, дори и сенки в телесен цвят под очите върху коректора.  Thinking

И да се включа по темата, почти винаги се гримирам, май като се замисля и аз само на морето не нося сенки! Голям кеф ми е сутрин с кафето, въпреки, че често след това директно заминавам на фитнес или тенис!  Grinning

# 544
Аз ползвам същата пудра и под очите.

# 545
Денси, коя база на Смашбокс харесваш? Аз имам PHOTO FINISH PRIMERIZER, но нещо не съм съм възторг, защото сякаш нищо не прави при мен.

SMASHBOX Photo Finish Foundation Primer
Присъединявам се към Денси с още 1+ глас за гореспоменатата база, въпреки, че в момента ползвам на UD Optical Illusion Complexion Primer.

Аз пък да попитам, за фиксиране на коректора под очите (ако/когато ползвате такъв) със същата пудра ли фиксирате, каквато използвате за цялото лице? Попаднаха ми разни клипчета на блогърки, които нанасят различни продукти, дори и сенки в телесен цвят под очите върху коректора.  Thinking

И да се включа по темата, почти винаги се гримирам, май като се замисля и аз само на морето не нося сенки! Голям кеф ми е сутрин с кафето, въпреки, че често след това директно заминавам на фитнес или тенис!  Grinning

Аз пък на аура от контуриращата палитра има бананово жълта пудра и те я дават точно за под очите да се фиксира (поне така бях гледала в едно ревю на нея в youtube)

# 546
Принципно не ти пречи и цялото лице да си фиксираш с тази бананова пудра. Като цяло зависи какво търсиш от пудрата. Може да ползваш по-лека пудра под очите само за леко фиксиране или пък да "печеш" със свободна пудра. А пък за цялото лице да ползваш пудра тип фдт с повече покритие.

# 547
Принципно не ти пречи и цялото лице да си фиксираш с тази бананова пудра. Като цяло зависи какво търсиш от пудрата. Може да ползваш по-лека пудра под очите само за леко фиксиране или пък да "печеш" със свободна пудра. А пък за цялото лице да ползваш пудра тип фдт с повече покритие.

Да може, но гледам да я използвам по-малко, а за под очите някой ако знае как и каква пудра да използваме да не ни личат бръчиците ( не че са много, но като се набрашнят и всичко изсъхва и изглежда грозно)

# 548
  Здравейте. Търся фдт за много суха кожа. Имам този на буржоа хелти микс, но дори с него кожата ми изглежда като напукана и седи много грозно. Много неприятно. В краен случай може и бб крем да ми препоръчате, ако има подходящ.

# 549
 Здравейте. Търся фдт за много суха кожа. Имам този на буржоа хелти микс, но дори с него кожата ми изглежда като напукана и седи много грозно. Много неприятно. В краен случай може и бб крем да ми препоръчате, ако има подходящ.

Пробвай Афинитон на Мейбълин. Аз съм страшно доволна от него. Има лек озаряващ ефект. Лесно се разнася, не се набива в линии и пори, до средно покритие, но равномерно и изравняващо. При мен покритието е трайно, не се свлича и не изчезва. Не подчертава сухите участъци.

Другия е Wake me up - Rimmel, "харесвах го", докато не открих Афинитона. И разбрах, че не е моя фдт, освен това ми люти на очите. Инак и той е озаряващ, не се набива, разнася се добре, покритието леко към средно, но не е трайно. По някое време изчезва.

От тонираните кремове хвалят на Гарние и Биотен, но аз нямам впечатления от тях.

ПП Моята кожа е нормална към суха с леко омазнена т- зона  - лятото, а зимата става по суха.

НО, какъвто и фдт да ползваш, винаги много добре  хидратирай кожата, ползвай под фдт подходящ за суха кожа крем, с една дума подготви кожата за фдт.

Последна редакция: чт, 09 авг 2018, 19:45 от Джаста Праста

# 550
Да, винаги изполвам различна пудра под очите. Откакто съм купила тази на Мас и Патрик Стар нея, само там, без значение дали имам коректор или не. Аз рядко ползвам коректор, защото нямам абсолютно никакви проблеми в областа около очите. На цяло лице ползвам винаги задължително Метеорити като абсолютен финал, а на челото и носа преди тях пудрите за контур от палитрата на Кат Вон Ди, защото съм с много мазна т-зона и ми трябва матиране там.
Купи си много хубава пудра за бейкване под очите и винаги чети внимателно дали тази, която използваш става точно за там. Има напълно неподходящи съдържащи вещества, които запушват порите и предизвикват бели точки и раздразнения. А милиумите на това място се махат много трудно.

# 551

Това не знам дали си пробвала: It Cosmetics Your Skin But Better CC Cream SPF 50+. Аз съм с доста суха кожа и този ми идва даже малко мазничък. Идва ми и доста покривен като за СС крем. Има и тревъл размери от него, ако можеш пробвай.

# 552
Мога да добавя и Skin Luminizer и Healthy skin harmony на МаксФактор. От по-високия клас Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place при мен стои отлично, дори зимата, когато кожата ми е суха.

# 553
Пудра слагам само там където съм сложила коректор. Върху останалата част само Метеорити, но това се случва сигурно веднъж на 10 дни.

# 554
 Freq, аз също не бях доволна от Хелти микс на Буржоа.А толкова го хвалят блогърките.Не знам с какъв бюджет разполагаш.Аз в момента съм с Шисейдо с глоу ефект, бях го купила на супер промоция от Гърция за 30 евро.Доволна съм и от Герлен Аква нюд.

Общи условия

Активация на акаунт