Гримиране - идеи и техники (Тема № 70)

• 110 889
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Аз съм със суха кожа и ползвах Ести лаудър лайт версията на ДУ, беше ок, ама мажи с по - мазничък крем отдолу.

# 556
Предлагам да поразмърдаме тази тема още малко. Как ви звучи предизвикателство в което някой избира с кои цветове си гирмирате очите? Например предизвиканият потребител ще публикува снимка на избрана от него палитра и някой друг ще му избре 6-7 цвята от тази палитра с които предизвиканият трябва да направи грима си. Навити има ли?

# 557
Въпрос към дамите със суха/зряла кожа - ползвате ли пудра и ако да, каква е тя? Търся си компактна пудра, която да не изсушава, да е обогатена със съставки, които обгрижват кожата. Благодаря предварително! Нямам лимит в бюджета, но си мисля, че ще е полезно, ако се дадат предложения за всякакъв ценови диапазон.
П.С. Търсих инфо из темите, не открих точно това, което ме интересува.

# 558
Това е може би най-често задавания въпрос в темите за грим.
Последно преди две страници обсъждахме доста в темата за фон дьо тените, отиди и прочети.
Най-добрите пудри са на Лаура Мерсие /не се продава в България/, Ла Прери /скъпа, но е уау/, свободната на Шанел, пудрите на Диор и Мас може да видиш. Долче и Габана и Гучи също имат добри пудри, но не се намират тук.
За бюджетни аз не мога да помогна, защото не ползвам такива.

За изискванията ти горещо бих препоръчала да пробваш пудрата на Ла Прери.

# 559
Аз харесвам mineral veil на Bare minerals. От тези, които ползвам, тя е най-лека и съответно подходяща за суха кожа.

# 560
Денси, благодаря! Следя изкъсо темата, чета всичко, включително и мненията за пудрата на Ла Прери. Това, което съм пропуснала е, че се препоръчва изрично за суха кожа.
За съжаление в Пловдив няма декоративна козметика на бранда и не ми се стреля насляпо.
Тествах всичко на Ести, Диор и Ланком, всички компактни ми пресушават, респективно не стоят добре.

# 561
Попитай директно Шоколадче, или се надявам тя да се включи тук. Със суха кожа е и е супер експерт и експериментатор в луксозния клас козметика.
Не ползвай компактна, а свободна пудра, лека и ефирна. Компактните ще те обрашнят.

# 562
Благодаря! Ще чакам и аз  Heart Eyes

# 563
  • гр. София
Компактни препоръчвам Luminous silk powder на Армани и Natural Skin finish на MAC.
С бюджетните нямам никакъв опит.

# 564
А свободна за суха кожа, че моята е смесена към мазна? Heart Eyes Hug bouquet

# 565
  • гр. София
Единствените, с които се спогаждам за цяло лице са : на Марк Джайкъбс от кокосовата колекция ( перманентен продукт ще остане ) и другата, която ползвам като последна стъпка за buffing техника е Sisley 01 Iresee ( тя замества един вид Метеоритите, тъй като те ми пресушават кожата; имат леки озаряващи частички ).

# 566
Елиан, виж в Бюти зон или Дъглас за пудрата Ла Прери.

# 567
Shokoladche, Julia, Densi, благодаря ви! За съжаление в Пловдив и в двата магазина не предлагат декоративна Прери..

# 568
В Дъглас и БЗ има със сигурност. То не е декоративна, а е при кремовете и се води грижа за кожата.

# 569
Боже! Ходих, питах за пудра, казаха, че нямат. Щендер за декоративна козметика знам, че не предлагат по принцип. Другият път няма да питам, направо ще отида да търся. Не съм недоволна от консултантките, но някои са наистина тотал щета..

Общи условия

Активация на акаунт