Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 365
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, момичета, имам нужда от помощ. Проследявам овулация, заради предстояща биопсия. Вчера /11 ден от цикъл/ чертичката ми беше ясна като контролната /тази отгоре на снимката/, а днес е по бледа /тази отдолу/. Това значи ли, че вчера е бил моят ден и до 24-48часа от вчера ще настъпи О или по скоро е нямало или и утре да тествам? Объркана съм Disappointed

# 301
  • София
Ако и утре е отрицателен, то пиши 11-ти ден за положителен, а най-вероятно овулацията ти е днес.

Така ли се следи за биобсия?! Не трябва ли да се правят прегледи?
Питам. защото и на мен скоро ми предстои (умувам все още), но как тогава с точност ще се знае в кой ден е била овулацията и от кой ден нататък да се броят дните до идване на деня за биобсия?

Все пак тестовете не са чак толкова сигурни, колкото са прегледите.
Все си мислих, че се "проследява" с ехограф... или пък явно +-1-2 дни не е драма.

# 302
Brayda, аз съм от Варна и ми е малко трудно с проследяването. Като си записвах час, от регистратура ми обясниха, че много жени се следят с тестове Simple Smile и няма проблем, а иначе четох, че биопсията се прави между 5-7 ден след О.
Ще знам повече като мина, следваща седмица Simple Smile
Благодаря и успех.

# 303
  • София
5-7-ми ден обяснява следенето с тестове Simple Smile

# 304
Здравейте, момичета, имам нужда от помощ. Проследявам овулация, заради предстояща биопсия. Вчера /11 ден от цикъл/ чертичката ми беше ясна като контролната /тази отгоре на снимката/, а днес е по бледа /тази отдолу/. Това значи ли, че вчера е бил моят ден и до 24-48часа от вчера ще настъпи О или по скоро е нямало или и утре да тествам? Объркана съм Disappointed

Деня,  в който двете черти са еднакво ясни е нулев ден, следващия ден е 1-ви, и се броят дните : 2-ри,3-ти,4-ти,5-ти ден  и се записва час за биопсия на 5-тия ден. Това е по инструкции на д-р Цветков. Успех.

# 305
  • Варна
Здравейте момичета! Идвам при вас, защото съм много притеснена. След направена биопсия, с естрофем и утрогестан, ми казаха, че няма да има контролна биопсия, ами само вземане на кръв. Обаче в процес на проследяване, ме подготвяха пак за контролна с естрофем. Накрая все пак се оказа, че няма нужда от контролна биопсия и да отида на 2ри ден от МЦ. Казаха ми да започна и утрогестан, а аз много го мразя и реших да спра всичко и да си чакам. Да, обаче вече 8-ми ден ми закъснява и започнах много да се притеснявам. Моля за някакъв съвет!

# 306
Отиди на преглед... може да и аш задържан фоликул.. ако теста за бременност е - де... не е трябвало да спираш утрогестана... а да си го пиеш/слагаш както доктора е казал... възможно е този  цикъл да си си повредила лутеалната фаза зради това.

# 307
  • Варна
Hristinchet0, благодаря! Hug
То е ясно, че съм повредила нещо, но се чудя кога ли ще дойде?... И дали просто не съм отложила целия цикъл с приема на този естрофем, като това значи, че ще ми закъснее с 2 седмици.

# 308
  • София
Ти като си почнала с естрофем, е трябвало да продължиш с утрогестана.
Имала си назначение, не си го спазила, сега “олеле”...
Естрофема подтиска овулацията, как искаш да ти дойде на време?

# 309
  • Варна
Nandin, това и аз го разбрах. Помолих за съвет, не за упреци. Но явно форумът вече не е това, което беше.

# 310
Pollly-просто изчакай да ти дойде и започни наново.И този път бъди послушна

# 311
Момичета ,здравейте -имам въпрос.Както ме посъветвахте вчера се обадих да си запиша час при Стаменов.Секретарката видя ,че отдавна съм била при него и каза,че координатора ще реши дали да ми дадат час за лятото или за края на годината.И затвори телефона.Та въпроса ми е дали аз да се обадя в Понеделник или Вторник или те ще ме потърсят.

# 312
  • Варна
keylla, благодаря! Hug  Късно разбрах, че естрофема спира овулацията, мислех, че го дават само за образуване на по-добра лигавица. Но и без това с предните процедури по биопсията и комбинацията естрофем+утрогестан ми съкратиха цикъла на 21 дни, сега ще навакса пак. Grinning

# 313
Здравейте , аз съм пациентка на д-р Стаменов и началото на януари имах първи неуспешен трансфер на ЕЦ. И ми казаха , че преди следваща пункция трябва да чакам за коментар и чак началото на март ще ме извикат. Аз съм с тромбофилия и не искам стимулации , така че отново ще държа да се прави пункция на ЕЦ и не искам да се замразяват оплодени яйцеклетки , така че пак ще искам свеж трансфер.Тъй като вече изпуснах един цикъл , заради това че чакам коментар . И сега часът ми за коментар ще бъде някъде на 11 ден след следващия ми цикъл . Въпросът ми е как мога да накарам тези от регистратурата да ми запишат час за коментар 3-4 дни по-рано - за да не изпусна още ефин цикъл и всичко ако е наред да се направи пункция няколко дни след коментара ?

# 314
Направо се обаждаш и им казваш че искаш час за назначаване на стимулация още като ти дойде мц... а ако си на напълно ест цикъл без даже и хапчета.. си се обаждаш за проследяването на фоликулите.. въобще не им се обяснявай, щом искаш следващ опит...

Общи условия

Активация на акаунт