Дългото чакане след трансфер - Тема 66

• 90 096
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
За да се избегне биохимична бременност се прави хромозомен скрининг на 5-дневни ембриос PGS/PGD,след което се замразяват и трансферират на следващия месец.Така шанса за успешна процедура скача на 70%.Също така дава възможност да си избираш пола.

# 121
  • София
не винаги причината за биохимична бременост са хромозомни аномалии.
и според нашите закони избора на пол не е разрешен. мисля че има някакви изключения, ама те се отнасят за носители на някакви болести.

# 122
Не знам как е в другите държави, но на мен и при двата опита ми върнаха максималния брой ембриони, които ставаха. Първия път бяха два, втория- четири. При първия опит нищо ни се имплантира, а при втория само един ембрион. Първоначолно и аз бях стресната от бройката читири, но ми обясниха, че за жена на 39 години с втори неуспешен опит смятат да направят максималното.

# 123
На мен ми трансферираха 3ембриона,но се беше хванал само един.

# 124
  • На остров
И в Швеция е забранено избора на пол, много са комплексни нещата защо се или не се случва дадена бременност.
Важното е да се чувстваме спокойни и да вярваме на избраният от нас лекар и клиника.

# 125
Аз мога да кажа за UK, тъй като преди да започне каквато и да е процедура, всички двойки за този период бяхме викнати на обучение. 2 часова презентация в една зала. Филмчета, разговори с ембриолози, замразяване, донорство и тн. баха темите. Това, което ни представиха като официална информация беше при вариант ембрион с топ качество шанса за бременност е 50%, при два ембриона с топ качество е 52%, но риска от усложнения при многоплодна бременност е със 70% по-висок. Сподаразумението което ние лично подписахме, спрямо моята възраст, първи опит, показатели, килограми и тн. беше: “Ако имаме 1 с топ качество, слагаме само него. Ако ли не - 2 с по-ниско“.
Дори и в България да бях, пак щях да върна само един. Тоест при мен си беше избор, който просто беше в синхрон със законодателството. Да не говорим, че според мен лично връщането на повече от един с добро качество е хабене на материал. Аз винаги бих замразила, вместо да го връщам. За съжаление от моите 3 оплодени, двете не стигнаха до замразяване. Може би и с оглед на това ми е важно да имам замразени.

# 126
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
При жени < 35г се имплантира 1,при споразумение 2.
При жени > 35г се имплантира 1 до 2,препоръчване на 2(ако има налични) заради напредналата възраст.

При нас не е забранен избора на пол,но той логично,се установява само при хромозомен скрининг на 5 дневни.А това е много скъпа процедура,която задължава и ИКСИ,за да може ембрионите да са с чиста повърхност(без остатъци от материал,сперматозоиди и тн),от която реално вземат материала за изследване.
Например изследват всички налични ембриони и казват "от тези 6,3 са с нормални показатели,3 не са годни за трансфер.Имате 2 момченца и 1 момиченце.Какво искате да ви върнем?"По желание,пола може да не се съобщава на родителите и тогава лекарския екип трансферира по тяхна преценка,предполагам топ качеството.Обаче след като плащаш $8-9000 за този тест,кой пък ще се откаже от тази опция за избиране на пол?

# 127
  • Бургас
Аззз,  Joy hahaha hahaha До последно стискахме уж да не ни казват, за да е изненада и за нас и даже залагахме наравно с приятелите. Щяхме да правим /направихме де/ парти за разкриване на пола след скрининга в 20та седмица. Обаче към 16та влезнах за задържане и лекарката се изпусна, а аз бях забравила да и кажа да не ми казва, защото се притеснявах. Само дето не я набих, ама толкова зле съм я изгледала, че тя учудено ме попита - дали всичко е наред и има ли проблем , че е момиченце.....значи развали ми цялата изненада  Crossing Arms Crossing Arms

# 128
  • На остров
При нас с нормално инвитро без икси, без специални тестове, трансфер на 48час след пункцията един ембрион, живо и здраво момченце родено на термин точно. Пола го разбрахме като се роди, беше ни първи опит и бях почти 38 при трансфера.
При нас факта дали си плащаш или не не променя политиката и си се следват държавни линии.

# 129
Изборът на пола се препоръчва когато в семейството има генетични заболявания, които се предават само по женска, или само по мъжка линия. При някои от тях например е невъзможно да се роди живо момче, или ако се случи ще е с много тежки увреждания и т.н., и тогава се налага да се  подбират само женски ембриони. Както и обратното.

# 130
И без опасения за увреждания в Америка си избират пол- в Европа е забранено.

Казуса е етичен - че не е редно да предпочетеш ембриона спрямо пола му и да не дадеш шанс на останалите , които не са ти "по вкус".
Аз го намирам за много грозно това с избора на пол.  Confused

Ама те американците нали всичко си купуват и всичко е пари .. - и пола на бебето също.

# 131
И аз не бих искала да знам пола на ембриончето, освен ако нямам сериозна причина, здравословна. Както geizer е писала.

# 132
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Казуса е етичен - че не е редно да предпочетеш ембриона спрямо пола му и да не дадеш шанс на останалите , които не са ти "по вкус".

Не виждам никаква разлика с това дали избираш произволни 2 от 5 ембриона или 2 момиченца от 5 ембриона.И в двата случая остават едни 3,евентуално за някога в бъдещето.

# 133
  • Бургас
В повечето случаи се раждат до 2 деца и това да предпочетеш пола на ембриона при трансфер,  ще предопредели и пола на поколението.

Моят гинеколог ми каза за "врътка", която се прави в Евтопа, сега с тези пренатестове може да разбереш пола в много ранна седмица и той лично знае за случаи при които вече заченати женски дечица при установяване на пола се абортират....то това си има и име -sex selection abortion и си е насилие основано на пола или така нашумялото и "страшно" станало напоследък- джендър насилие.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sex-selective_abortion

# 134

Не виждам никаква разлика с това дали избираш произволни 2 от 5 ембриона или 2 момиченца от 5 ембриона.И в двата случая остават едни 3,евентуално за някога в бъдещето.

Aми като няма разлика , защо изобщо се прави ? Simple Smile
Защото вече ако имаш момче и си избираш момиче - и другите може и да не ги трансферираш.
То е ясно защо се прави...

Чери ,
това звучи страшно ! Това в Европа?? Абсурд !

Не е по темата .. аз си написах.

Общи условия

Активация на акаунт