Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 750
  • 389
  •   1
Отговори
# 195
За мен лично, бирата не е алкохол.
Не мога да си утоля жаждата с нещо негазирано. Случвало ми се е посред нощ, ако нямам безалкохолно, да дрънна няколко гълтока бира.

Няколко гълтока не са пиене на алкохол.
Но алкохолното съдържание на бирата варира между 2 и 10%, така че пак е алкохол.
От газираните пия пенливи вина.

# 196
Алкохолът дехидратира повече. Няма как да си утолиш жаждата с алкохол.

Да, ама не точно.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-491236/A-pint-beer-bette … y-scientists.html

# 197
На мен мимозата ми действа по-мотивиращо преди джогинг на плажа, от каквото и да е.  bouquet

Check, статията от преди 10г.

# 198
Бирата Е алкохол.
Това че много хора я използват като заместител на вода, не я прави нещо по-различно.
Все си мислех,  че само мъжете смятат така, но явно си има и доволно количество жени на това мнение. 

# 199
  • София
Аз не пия никакъв алкохол, ММ пие всяка вечер 1-2 чаши вино или около 100гр. ракия. Бира през лятото си купува. Пиенето всяка вечер не е признак на алкохолизъм.
Да, на битов алкохолизъм е.

Обичам най- много вино и пия по поводи, както и когато ми дойде музата. Не една чаша, пи повечко, но пък е рядко. Средно на 2-3 седмици веднъж.
Много мразя да слушам на маса как едва ли не непиещите са бъгнати и то все от хора, които всеки ден са с бира в ръка. За мен си е зависимост това и не е нормално.
А самата картинка с ракията, салатката и телевизора ми действа отблтскващо на органично ниво.

# 200
Аз не пия никакъв алкохол, ММ пие всяка вечер 1-2 чаши вино или около 100гр. ракия. Бира през лятото си купува. Пиенето всяка вечер не е признак на алкохолизъм.
Да, на битов алкохолизъм е.

Обичам най- много вино и пия по поводи, както и когато ми дойде музата. Не една чаша, пи повечко, но пък е рядко. Средно на 2-3 седмици веднъж.
Много мразя да слушам на маса как едва ли не непиещите са бъгнати и то все от хора, които всеки ден са с бира в ръка. За мен си е зависимост това и не е нормално.
А самата картинка с ракията, салатката и телевизора ми действа отблтскващо на органично ниво.
Направо ме стресна със заключението си. Да започвам ли да търся клиника за алкохолици?

# 201
  • София
Иронията е ненужна. Правиш констатация, аз правя констатация.
Заключение щеше да бъде, ако имаше аргументи.

Всеки да си живее както желае. Аз просто смятам подобни хора за пияници. Но това теб не те касае, всеки изразява становището си.

# 202
Иронията е ненужна. Правиш констатация, аз правя констатация.
Заключение щеше да бъде, ако имаше аргументи.
Да се аргументирам, за какво?
Констатация аз не правя, пиша по темата.  

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 19:11 от Пролетно цвете

# 203
На мен пък богата салата с много зеленчуци, пържола и чаша вино ми изглеждат бая съблазнително. Ама аз съм си малко бъгната на някои теми, питай Уишмастър. Grinning

# 204
  • София
Аз също пиша по темата, Пролетно цвете
И изразявам становище.
Гугъл, недей да буквалничиш, говоря за манталитет и онзи вакуум, в който не ти се става от дивана освен ако не е за да си налееш или да смениш батерията на дистанционното. А гарнитурата към това дали ще са чревца или вратна пържола няма отношение Laughing

# 205
  • MI
Да се включа и аз в отбора на битовите алкохолици, нищо че не помня кога съм се напивала последно, 3-4 пъти общо и то в ранна младост. Но явно по бг-мама критерии съм болна, защото пия по чаша -две вино 2-3 пъти седмично. Joy А понякога и диджестив или малка бира - пълна безпътност, ще си взема поука. Виж концентрати не пипвам, не ми понасят. Но хора, които не могат да оценят чаша добро вино за мен не знаят да се наслаждават на дребните неща в живота, не са естети. Което не е обида, а просто констатация, може да не си естет и пак да си добър човек.  Wink

# 206
  • Варна
Стига де, чаша вино на вечер не е алкохолизъм дори според СЗО Laughing Чак пък битов алкохолизъм, спрете се, моля ви. Изобщо не мога да разбера защо се залита в крайности в тая тема. Едните заклеймяват непиещите като ненормални, други пък праскат заключение "битов алкохолизъм" за чаша вино ooooh! Всеки да си живее както иска, темата да си лепим етикети ли беше?

# 207
Аз понякога оценявам и по-едричките неща в живота - като чай с ром в най-най-студените зимни дни и мента, ако ме боли стомаха...

Е, Спасителке в ръжта, то там е друга история... тези състояния вървят с куп други съпътстващи симптоми като бирен корем, набола брада и чорапи с дупки на палците... Grinning

# 208
  • MI
Една-две, ама редовно Joy С мляко с какао ми харесва ромът, знам че не е класика, но като си измръзнал...

# 209
  • София
Нели, не знам за отбора на битовите алкохолици, но минаваш в отбора на жегнатите явно по 2  причини:
1. Преекспонираш изказването ми, че 2-3 пъти седмично за мен е битов алкохолизъм. Което не виждам да съм написала- абсолютно всеки ден без да пропускаш в един момент става не просто навик, а нужда.
2. Подмятане пак относно мое изказване, а всъщност непрочетено. Аз си пия по повече от чаша две понякога, но нямам нуждата всеки ден да го правя. Всъщност, не виждам оценяването на чаша хубаво вино, ако ти е рутинно изпълнение като миенето на зъбите, но това е друга тема.

За повечето количеството явно е критерият, за мен е честотата и ако тя не може да бъде пресечена дори от ден два почивка, то проблем има.

П.П.Наболата брада зловреден симптом ли е Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт