Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 746
  • 389
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Е, не вярвам споделилите, че пийват по чаша вечер да изпаднат в амок, ако някой ден се окаже, че виното е свършило. Поне никой не е споменал подобно нещо.

# 211
  • София
Така е, аз не съм и написала, че важи за тях, защото не съм им в дома, въпреки че някои го възприеха като нападка.
Адресирах едно конкретно изречение, което беше написано като общовалидно, а именно: "Пиенето на алкохол всеки ден не е алкохолизъм"

# 212
Няма бира, няма бирааааа и сърцето ми направоооо, направо спира. Гугъл, доближавам се все повече до чичака с бирения корем, замолвам та да ни ме обиждаш Joy

# 213
И аз не съм алкохололюбител, единственият алкохол, който ми е поне поносим, а с определена храна (шоколад особено), и приятен, е червеното вино. Една бутилка си я пия цял месец, защото го разглеждам като подправка към  храната. По съвсем малко, напоследък почти всяка вечер и то май защото мъжът ми е ме свикна - той най-редовно пие бира (иска да пробва всички крафтове и некрафтове на този свят, не просто някаква си бира да има там) и аз понеже не съм голям фен, взех да си вземам червено вино. Иначе допреди 2-3 години нищо не пиех, понеже не ме влечеше. Мъжът ми и той не е алкохолик, но си е зависим от бирата, определено. Някакси 2-3 дена като минат без бира и изпитва непреодолим импулс да си вземе. Наскоро не съм се тествала без вино как ще съм Grinning

# 214
  • Варна
Една бутилка си я пия цял месец, защото го разглеждам като подправка към  храната.
Не вкисва ли? Питам, защото съм зарязвала отворена бутилка в хладилника, максимум след седмица си е променила вкуса не към добро.

# 215
  • София
Ако се прелее в качествено шише с плътно затваряне- не. За една седмица до 10 дни говоря, за месец не знам.

# 216
  • MI
О, аз изчетох цялата тема сега, не само едно мнение че да отговарям точно на него. Нееднократно е прикарвана идеята че щом е редовно е алкохолизъм. Не съм жегната, защото алкохолизъм е последното в което бих могла да бъда обвинена, съвсем обективно. Смешно ми е просто, нищо повече. Точно защото обичам хубавото вино и го ценя го консумирам редовно и трудно ще стане като миенето на зъбите точно защото е хубаво. Така както обичам да ям, но не и да се тъпча например.

П.с. виното с каквато ии да е тапа променя малко вкуса дори след 3 дена, пробвали сме нееднократно, а мм се е оборудвал с всякакви добри принадлежности, в т.ч. тапи.

# 217
  • София
Малко да, но не вкисва чак.
Ние на Бъдни вечер бяхме взели едно, но по стечение на обстоятелствата не можахме да пием и го изпихме на 2-3ти и беше окей. С леко променен вкус, да, но нищо фрапантно

# 218
  • MI
Да, по 2-3 дни държим и ние, гледаме да не е повече просто. Simple Smile

# 219
  • София
Втори- трети януари, не ден Laughing

# 220
Така е, аз не съм и написала, че важи за тях, защото не съм им в дома, въпреки че някои го възприеха като нападка.
Адресирах едно конкретно изречение, което беше написано като общовалидно, а именно: "Пиенето на алкохол всеки ден не е алкохолизъм"

Пропуск от моя  страна в пост 5. Трябваше да уточня, че 100 гр. концентрат или чаша вино с вечеря за мен не е алкохолизъм.
Така разбра ли ме?

Последна редакция: вт, 06 фев 2018, 21:34 от Пролетно цвете

# 221
  • София
Разбрах, и както казах за мен количеството не е от чак толкова голямо значение, а коментирам всекидневния елемент.

# 222
Разбрах, и както казах за мен количеството не е от чак толкова голямо значение, а коментирам всекидневния елемент.
Ти заяждаш ли се или така ми се струва?
Количеството не е проблем за теб, а ако бях написала 400-500 гр.?

# 223
Вечер по 100-150гр. уиски. Вино понякога, когато има повод. Бира, когато излизам с приятели.

# 224
Аз смятам, че абсолютно всеки човек има някакви навици, които попринцип си прави всеки ден.
Дали е вредно (и съответно проблем) се определя точно от количеството.

Аз, например, обожавам да пия сутрешното си кафе пред бг-мама или с книжка. Правя го всяка сутрин. Действа ми добре, не ми е необходимо за събуждане, но ми носи ендорфини определено. Ако пиех 4 чаши щеше да е мания и проблем - за сърцето, за нервната система, за стомаха.
Също всеки ден хапвам по редче черен шоколад, но не съм зависима от сладкото. Ако изяждах по 1 черен шоколад на ден щеше да е друго положението - за фигурата, за кръвната захар... 
Преди да се разболея лятото тичах по 8-15 км всеки ден - ето това беше мания. Grinning И е ясно, че на Софийския въздух не е било супер полезно. Да бях бягала по 4-5 км и само от време на време 10-15 щеше да е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт