Сърдити роднини заради името на детето

• 82 590
  • 853
  •   1
Отговори
# 225
Да си го кажем в прав текст: няма ли връзка с това на кого ще си оставят златните накити и други ценности? в смисъл, това с трупането на златни накити също е някаква странна черта, наполовина ориенталска, наполовина соц. Дори и съвременни хора имат някакво атавистично влечение да купуват злато "за децата".

# 226
А, това го обясни на леля ми. Искаше царствено име за внучка си и майка ми й предложила Изабела. Аа не, кучешко било.
Аз наистина много харесвам името,  като кралско, като човешко, като кучешко - като всякакво.

# 227
Ами то по тая логика всяко прасе и Гошо 😆 а пък нашия котарак се казваше Мирослав. Не ги разбирам такива определения-селско, градско, кучешко, сериалско и пр.

# 228
Да си го кажем в прав текст: няма ли връзка с това на кого ще си оставят златните накити и други ценности?
За накити не знам, но знам за къща приживе завещана на внука с името на свекъра. Заради името именно той е предпочетен пред останалите внуци.

# 229
Чудо голямо. Да я завещават, на когото поискат.

# 230
Естествено. Всеки е свободен да си кръщава децата както прецени и да завещава имуществото си на когото прецени.

# 231
Нищо чудно няма - ако е приемливо възрастни хора да се присмиват на чуждите имена, еднакво възпитано ми се вижда да кажеш, че Петко е плебейско име, а Изабела - кучешко.
пп: сега си спомням, че наследниците на Султана бяха решили да кръстят внучка на нейно име и самата тя каза, че Султана е остаряло и предложи за малката името Царева (пак на нея, ама побългарено), така че щом най-зверската свекърва е била склонна да променя имена на внучки към по-модерни, какво искат днешните свекърви Wink

# 232
След 2 деца на брой, съм на мнение, че детето първо трябва да се роди и да се види и чак тогава да му се избира име. Когато родих дъщеря си, в момента, в който я видях на снимка първо, защото бях с пълна упойка, ми се прииска да не й бях избирала предварително име, макар и да ми беше любимо.  Тя беше буквално одрала кожата на баща си и отвътре ми дойде да я кръстя с неговото име, което има женски вариант и то много хубав. Така щеше да й приляга....Понякога сега й казвам така на майтап.
А синът ми, добре, че се роди рус, та да му отива долу-горе това име, което мъжа ми искаше. Тъмният вариант на хората с такова име, ми напомня за един мургав етнос.
Моето име обаче щеше да е по-подходящо.

# 233
Тя и моята дъщеря беше 1:1 с баща си като се роди, но сега, почти 4 г. по-късно, прилича много повече на мен отколкото на него.

# 234
Не виждам нищо обидно в имената на домашните любимци, предполага се, че и тях хората кръщават с хубави според тях имена. Моя приятелка например си кръсти котката на мен 1:1, макар че името ми съвсем не е котешко, ами от модерните през соца сложни съставни, дето не се събират на мястото, предвидено за попълване в документите.

# 235
Тя и моята дъщеря беше 1:1 с баща си като се роди, но сега, почти 4 г. по-късно, прилича много повече на мен отколкото на него.

И аз това чакам със скрита надежда  Thinking Joy за сега е 1 към 1 с баща си, като се роди също все едно него видях прероден, нищо ама нищо на мен няма, дори пръстите на краката й, ушите й, веждите й са негови
На мен прилича съвсем ама съвсем малко, колкото да не е без хич.
Янeчeк
И моето име като твоето.

# 236
Ето и един интересен факт над който може да се порасъждава.
Сестрата на моята жена преди да роди своите близнаци е обичала и обгрижвала моята дъщеря като своя( което и прави чест). Та когато се родиха двамата юнаци същата тази бълдъза кротко и спокойно попита моята дъщеря която беше на 6г как да се казват бебетата.....при което моята принцеса отсече Алекс и Денис. И точка. И не е имало нито въпроси ама редно ли е или .....камоли такива евтини драми. Хората са избрали Пламен защото им е харесало защото са го обсъждали и избирали  измежду мноооого имена( както правят междувпрочем всички родители) и са харесали това и всички останали " роднини" са абсолютно и категорично морално задължени да го приемат и харесат. Дали " обичния" дядо което според моите съждения му е първо мъжко внуче ( защото според меркантилните му рйзбирания ако е имало друго мъжко внуче щеше вече да е задоволил прищявката си) та дали се е радвал на това мъниче докато не е било родено и промеждутака от време в което е било само номер изписан на гривната или и номерчето не го е кефело щото нали не съвпада с егнто му. Това дете не е постижение на дядко а на мама и тате и само тяхно.

# 237
  • Най-красивата страна
Сложните съставни имена всъщност не са измислени през комунизма,а са стари славянски имена-Велислава,Мирослав,а,Владислав,а,Владимир,а.
Както и руските имена-Наталия,София,Татяна,Лидия не са руски,а гръцки или латински.
А соц измислиците като Сталин,Ленин , Победа и Партизанка вече са почти изчезнали.
Представяте ли си свеки с такова име и настоява да я уважите.

Чувала съм как свекърва предлага по 1000евро на буква за да кръстят бебето с нейното име.А то доста дългичко име...Ама снахата не иска.

# 238
Ето и един интересен факт над който може да се порасъждава.
Та когато се родиха двамата юнаци същата тази бълдъза кротко и спокойно попита моята дъщеря която беше на 6г как да се казват бебетата.....при което моята принцеса отсече Алекс и Денис. И точка.
Явно дъщеря ти не си е кръщавала куклите със странни имена и затова лелята е била толкова смела, предоставяйки ѝ избора. Майка ми се шегува, че като си спомни имената, които със сестра ми измисляхме на куклите, се е притеснява внучетата ѝ да не носят имена като Мозикльо, Негър и Сета. Мозикльо в интерес на истината много би отивало на първородния ми син, защото се роди с една такава голяма, преливаща от мозък глава.

# 239
Да, аз имам две сестри. Когато съм се родила, родителите ми ги попитали как да се казвам, и те казали името на куклата. Та така се и казвам, като куклата.

Общи условия

Активация на акаунт