Сърдити роднини заради името на детето

• 82 538
  • 853
  •   1
Отговори
# 300
Янечек, нямам предвид произход физически от град, а по-скоро какво съзнание имат тия хора. Нещо като в сериала Дхарма и Грег - ясно е защо е комедиен. И ако някоя от щерките някой ден доведе някой Кормисош или Омуртаг, ще й кажа да се позамисли иска ли свекър, който е половин скинар или болезнен патриот.

# 301
Няма да звучат като нормални и класически, а като мода, на която е отминало времето, а следващите ще цъкат "Как може да искат това от мен, никога няма да си кръстя детето на баба Изабела, толкова е старомодно и претенциозно, да я е срам да си каже името пред хората, колко по-добре и звучно е Пенка ило Блажка", дотогава може унисекс имената да са на мода, кой знае - Алекс, Вики, Дени, Ради например.

# 302
  • Най-красивата страна
Когато чуя някои имена ,мога да си направя извод за родителите .
Например -Франческа-Пенка, Пенислав.Или Кристеяна.

# 303
На мен фаворит сред фаворитите ми е Дженифър - Тотка.

# 304
  • Nice
Тоя скинар ще е поне малко образован, защото повечето хора не знаят точно кои имена са с български произход.
И така мислят, че Йордан и Иван са типично български щото ги използваме в България.

Ако се е сетил, че Тервел и Омуртаг са старобългарски имена пак добре.
Прави ми впечетление, че момченцата се кръщават Тервел и Кубрат, ама не и Телериг примерно Laughing
Сигурно ако някой боксьор Телериг ни ''прослави'' и това име ще дойде на мода.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 14:34 от nikaia

# 305
Рая аз по-скоро го възприемам като "уголемително" от Райка, тоест от женския вариант на Райчо.
Райчо - еволюцията на Пикачу Wink
Сирен, как ще познаеш принцеса Изабела каква е по произход, очевидно няма да става дума за наследница на Филип Хубави, ами ще е я от Смолян, я от Русе, нещо като мадам Бовари от Сливен.

Ааа, ако е от Русе, поне ще е аристократка!

# 306
Как се менят времената само.
А аз навремето най-нагло се изсмях на едно момче, което искаше да се запознае с мен в дискотеката, представяйки се за Аспарух. Все си мислех, че се шегува, а той наистина се казвал така. Сега вече си е направо по модата с това старо българско име.

# 307
Скинарът може да си е кръстил детето така не заради образование, а заради Кубрат Пулев или заради 300 лева награда, обявени във Фейсбук, ако си кръстиш детето със старобългарско име.

Сещам се за оня филм "И твойта майка също", в която богаташкото синче беше с име на вожд на маите или нещо такова, не испанско име. Щото бащата бил политик и търсил мексиканско-националистически дивиденти.

# 308
  • Nice
http://samoistina.com/3/imenatani.htm

Не знам до колко е пълен и истинен този списък, но малко от днес използваните имена, които се считат са български, присъстват.

# 309
Скинарът може да си е кръстил детето така не заради образование, а заради Кубрат Пулев или заради 300 лева награда, обявени във Фейсбук, ако си кръстиш детето със старобългарско име.

Тия са опасни, защото може да намрази детето ти, само защото се казва Ники и са счита, че неговият Крум има пълното право да го смаже и да си направи чаша от черепа му, в която отсега нататък да му се поданася попарата "Плазмон".

# 310
На мен пък ми стана много любопитно как се казват девойките на Дева и Контеса, които споделиха, че носят дълги славянски имена. Ще се пръсна значи !😆 пусти  мой интерес към имената..
Нищо интересно не е.
Скрит текст:

Ростислава бях избрала и Райна.

Последна редакция: чт, 25 яну 2018, 16:36 от Анонимен

# 311
Контеса, щеше да е просто култово да са Рая и Ада:) аз като ти казвам, че не виждаш гората от дърветата:) ако бяха близначки, едната щеше да е добра, другата - зла...

# 312
  • Пловдив
Рая и Ада в съчетание е яко, да. Но тя сигурно се е сетила отдавна за това. Wink

# 313
Сирен, улучи. Много много исках близначки и щяха да са с тези имена. Само че вместо Ада щеше да е Ади Wink
Още не мога да се примиря, че само аз от всичките ни жени в рода нямам близнаци.

# 314
Хора всякакви,да се радва,че поне сте дали  първата буквичката.  

Ама те са дали първата буквичка, защото им е харесвало това име. Нали?
Ако не е голяма тъпотия

Специално мислихме име с буквата за да е на него...но така и не се оцени и разбра нашата идея и жест.
Хе, че то дъщеря ми носи женския вариант на името на свекъра (харесва ми), ама нали първата буква съвпадала с името на майка ми не се посвениха да ме питат директно дали случайно не е кръстена на баба си. Не зная коя от комшийките им измислила това, обаче бяха доста кисели, че можело и да не е кръстена на дядо си.

Общи условия

Активация на акаунт