Сърдити роднини заради името на детето

• 82 497
  • 853
  •   1
Отговори
# 60
Абе, друго си е Петко Петков. Peace
Как тежко звучи министър Петкова, а министър Петков ще е още по  Wink

# 61
  • София
Петко Петков звучи много по- стилно от Ричард Груев, но това е друг разказ. Mr. Green

# 62
  • Nice
Дори и името на свекъра да не е отживяло ми да е върха на модата, родителите имат право да си избират как ще си кръщават децата.

Скрит текст:
Между другото на мен Петко не ми се струва чак толкова потресаващо. Поостаряло име е, но има много по-неподходящи.  

Последна редакция: пн, 22 яну 2018, 18:00 от nikaia

# 63
Бързо ще му мине на дядо Петко сръднята. Ако пък не му мине значи вярно е зле положението, сродила си се с кофти хора. Моят опит показва, че на читавите хора бързо им минават такива сръдни. Знам един, който и той заплашваше с лишаване от наследство, самоубийство и т.н. ама бързо се усмири и даже после се извиняваше за простотиите.
Да ви е живо и здраво детето и с любов да си го отгледате.

# 64
За скандала за полукръщаването (Пламен на Петко е точно това - ПОЛУКРЪЩАВАНЕ) винаги са виновни и двете страни. Ако сте искали да уважите свекъра си, сте щели да го кръстите Петко. Ако пък не ви харесва името Петко, абсолютно ваше право е да кръстите детето с каквото си поискате име. Но да очаквате от някого да се сметне за уважен, щото внукът му ще се казва с име, което започва с неговата буква, е пълна идиотия.

Това е предимно женска група и в нея една майка, като авторката, няма да осъзнае грешката си, тъй като масовото мнение е "еби му майката на свекъра". Което е супер тъп съвет. Този мъж е баща на съпруга ѝ и дядо на внука ѝ? На жената хич не ѝ е лесно и по никакъв начин такива съвети не помагат. Не вие, а тя има скапани отношения с родителите на съпруга си. И не вие, а той сега е с прецакани отношения с родителите си.

Съветът ми към авторката е просто да преглътне, че shit happens. Ясно е, че със свекърите ще си имаш забавни отношения оттук насетне. Изключително голям песимист съм. Но това не значи, че трябва да са в лоши отношения и с внука си.

Т.е. ако твоят свекър не ще да си говори с теб, аз го разбирам, и дори смятам, че е прав. Полусреден пръст сте му показали. Не цял Simple Smile Полу.
Обаче ако реши да прави фасони и на малкото. И да отхвърля и него и да е обиден и на него. На това няма право. Въобще не е длъжен вас да ви обича. Но малкото за нищо не е виновно.

И даже се сещам какво ще направя, ако някога моят син ми покаже полусреден пръст в кръщаването. Ще го оставя без наследство, а всичко ще завещая на внука Simple Smile Уточнявам - няма да го накажа, ако не кръсти детето на мен. Ще го накажа, ако го полукръсти на мен.

# 65
Ей така баща ми имаше един колега - Ташко, чудила съм се с кой акъл е кръстен така. Сигурно е я на дядо, я на прадядо. Сега има един политик - Таско Crazy

# 66
  • София
Нофелет има право. Просто да го бяхте кръстили Генчо, ако ви харесва, това си е Ваше право. Ама да се казваш, че Пламен е на Петко си е подигравка. Да кажете: "Хареса ни името, започва с твоята буква, но не е на теб" е едно. Но "Пламен е на теб, Петко" не е добре.
Иначе при мен всякакви там роднини никога не са имали претенции и Гардеробка да я бях кръстила щяха да я приемат и обичат.  Всъщност баща ми имаше: Ако кръстиш бебето на мен ще те удуша!" Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Пък името му е хубаво, но е факт,  че би отнесло подигравки, а и аз не бих го кръстила така, именно заради всеобщото схващане "на баба/дядо"

# 67

Това е предимно женска група и в нея една майка, като авторката, няма да осъзнае грешката си, тъй като масовото мнение е "еби му майката на свекъра". Което е супер тъп съвет. Този мъж е баща на съпруга ѝ и дядо на внука ѝ? На жената хич не ѝ е лесно и по никакъв начин такива съвети не помагат. Не вие, а тя има скапани отношения с родителите на съпруга си. И не вие, а той сега е с прецакани отношения с родителите си.

Изобщо не е така, не за всички хора.
Баща ми изрично беше казал, че не иска да се кръсти дете точно с неговото име, а по-модерно.
Но зет ми реши, че на всяка цена ще уважи тъст си и го кръсти без промяна. Татко не само, че не беше поласкан, а даже му стана неприятно.
Не си мислете, че всички държат да им се повтарят имената, особено несъвременни. Има и здравомислещи хора.

# 68
Моето име е супер класическо, известно по цял свят, носят го принцеси и разни известни жени. Изобщо не очаквам обаче да ми кръщават внуче. В никакъв случай!

Но ако случайно има първата ми буквичка, много ще се изкефя. Пък ако ще да е съвсем различно Simple Smile И в никакъв случай няма да се обидя, за нищо на света. Simple Smile

# 69
Аз и буква не ща.
Не си харесвам името и съм предупредила да не е посмяла дъщеря ми да кръщава на мен, някой светъл ден. Mr. Green

# 70
  • Варна
Ох, егати и драмите за едното име!
Нофелет, и ти с твоята теория тотално изтрещя. Какви са тези морални категории и ценности, които влгате в избора на едно име. "Уважение", но и "ПОЛУуважение"! Grinning Ти да видиш смисъл!
И що? Щото някакъв си егоистичен глупак смята името си за неземно и смислено? Колко трябва да си заблуден, за да си мислиш, че един такъв жест би изразил реалното отношението на младите към теб!? В 21 век да се правят подобни панаири граничи с простотия!
Да е жив и здрав, Пламен, да расте умен и хубав и да се радва на името си! Напук на тъповатия си дядо.

# 71
Майките в чужбина - въпрос.
Тази тъпа традиция само в БГ ли я има? Thinking

# 72
Това с полууважението наистина изби рибата! Аз обожавам баба ми Калина, любимата ми баба. Но кръстих дъщеря ми с чуждестранно име, започва с К. Не Калина, нарочно. Исках детето да си има свое име и съдба, нещо ново. Не ми се повтарят стари имена, това е.

# 73
Да е живо и здраво детето, пък за името чак такива сръдни...не го разбирам!

Вместо да се радва, че има внуче, че и с неговата буква му е името, ще се сърди.  newsm78

# 74
  • Nice
Майките в чужбина - въпрос.
Тази тъпа традиция само в БГ ли я има? Thinking

За сега не съм срещнала такава традиция в друга държава. Не познавам някой кръстен на баба или дядо.
Питала съм и араби, като си мислех, че при тях е същото. Но не е, казват ми, че може да се случи възрастните да дадат мнение как искат да се казва детето. Но не се кръщава на баби и дядовци.

Общи условия

Активация на акаунт