Кауфланд - тема 26

• 99 823
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
На мен също ми допада сладоледа Джимис.

# 151
Днес исках да купя от българския чесън за 4,99. Оказа се, че е с произход Испания. Имаше български, връзка, за 12лв. Звънях им да попитам защо така се получава..., бил български ама са объркали етикета. Дрън, дрън...пак лъжа и измама Simple Smile

# 152
... без да звучи като заяждане, но какво му е на чесъна ако е испански, казвали са ми, че китайският бил по-лют, та затова питам този с какво се отличава от българския? Просто в днешно време ми се струва доста ... как да кажа, да речем, че не разбирам защо все още хората държат толкова на българският произход на плодовете и зеленчуците в случай, че това по никакъв начин не е гаранция за качеството им, лично за себе си съм се убедила неколкократно ...

Исках да попитам и за червеният боб kidney от брошурата, някой дали знае, дали е същият като лидълският, че вторият със сигурност много го харесвам ...

# 153
Аз го харесвам китайския чесън /или какъвто е там/ - големите глави в торбичка по 3-4 бр. Лесно се чисти, рядко има развалено по него, едър е. Peace

# 154
Аз пък до сега никога не съм чела произхода на никой плод или зеленчук..

# 155
Когато пишеш с големи букви в брошурата, че продаваш български чесън, е редно той да бъде такъв. А не китайски, испански или какъвто дойде. Аз лично не държа на българското. Да, предпочитам го, но ако няма, взимам какво да е. Миналата седмица, например, купих цвекло не помня от къде, ама ми трябваше. И беше много вкусно.
Ако нямаше значение от къде е продукта, то тогава не трябва да има изисквания да се отбелязва произхода.
Иначе за испанския и аз не знам какво може да му е, знам, че китайският е огън, а българският е с по-приятен вкус. Въпросът беше принципен, а не какво му е на испанския.

# 156
Китайският чесън се обработва със силно токсични химикали, което и обяснява защо рядко има нещо развалено по него - обработват го, за да се спре покълването, да стане по-бял и да се унищожат насекомите. Освен това, този чесън се отглежда в замърсена почва и се полива с мръсна вода.

# 157
  • София
Китайският чесън се обработва със силно токсични химикали, което и обяснява защо рядко има нещо развалено по него - обработват го, за да се спре покълването, да стане по-бял и да се унищожат насекомите. Освен това, този чесън се отглежда в замърсена почва и се полива с мръсна вода.

+1, баща ми е земеделски експерт и ми разправяше за някаква токсична химикалия която се ползвала точно за чесъна, каза че те я ползвали за изтрепване на нещо,и че е даже смъртоносен. Китайския чесън посинява при термична обработка

# 158
  • Варна

+1, баща ми е земеделски експерт и ми разправяше за някаква токсична химикалия която се ползвала точно за чесъна, каза че те я ползвали за изтрепване на нещо,и че е даже смъртоносен. Китайския чесън посинява при термична обработка
От моите родители знам , че когато се готвят диворастящи гъби се добавя чесън - посинее ли- гъбите са отровни....

# 159
Така е. Китайски чесън ми е стоял в хладилника с месеци без да мръдне...не искам да знам с какви химии е създаден.

# 160
  • София
Между другото, аз така един път се прекарах, взех на Гимел, уж био мио, а си пише произведен в Китай, естествено посиня, българския никога не посинява

# 161
  • София
С чесъна разликата е огромна, и аз не го понасям китайския. Другото, което ми прави впечатление са ябълките Грени Смит. Български има Октомври, Ноември, някъде до декември. Около 5 ябълки са кило. Винаги имат някакви дефекти. От Януари до Мает се почват Полски, и не знам какви още Грени смит по 400гр. Ябълката, ама перфектни на външен вид. Като почнеш да белиш и усещаш пътво кората, че е изключително пластмасова и невъзможна за ядене, а и самата ябълка е страшно хлъзгава. За вкус няма да обсъждам, може да съм предубедена Wink

# 162
..Като почнеш да белиш и усещаш пътво кората, че е изключително пластмасова и невъзможна за ядене, а и самата ябълка е страшно хлъзгава..
Хлъзгава е, защото е обработена с восък, за да предотвратят загубата на вода от плода. При някои домати също го ползват, това е т.нар. "балсамиращо вещество". Няма измиване този восък, дори и след изкисване на плодовете, трябва да се обели. Преди доста време от БАБХ пускаха информация в медиите по въпроса, уж щели да налагат строг контрол, но не знам колко са успели в тази им цел. Такива балсамиращи вещества се ползват особено за съхранение на плодове и зеленчуци, които ще бъдат транспортирани на големи разстояния и съответно ето ви обяснение защо има смисъл да се търси българска продукция, дори и да е по-неугледна, вместо да се избира такава, доставена от хиляди километри.

# 163
  • Пловдив
Ще ходя за Персил прах,че днес забравих...

# 164
  • София
..Като почнеш да белиш и усещаш пътво кората, че е изключително пластмасова и невъзможна за ядене, а и самата ябълка е страшно хлъзгава..
Хлъзгава е, защото е обработена с восък, за да предотвратят загубата на вода от плода. При някои домати също го ползват, това е т.нар. "балсамиращо вещество". Няма измиване този восък, дори и след изкисване на плодовете, трябва да се обели. Преди доста време от БАБХ пускаха информация в медиите по въпроса, уж щели да налагат строг контрол, но не знам колко са успели в тази им цел. Такива балсамиращи вещества се ползват особено за съхранение на плодове и зеленчуци, които ще бъдат транспортирани на големи разстояния и съответно ето ви обяснение защо има смисъл да се търси българска продукция, дори и да е по-неугледна, вместо да се избира такава, доставена от хиляди километри.
Ето, ти имаш някаква фактологическа подготовка, ама такива като мен си ги лъжат без проблем  Wink
Аз съм усетила ябълките, чесъна и пилешкото в кауфланд. Кой знае още колко продукти ги считам за нормално, а всъщност не са  Confused

Общи условия

Активация на акаунт