Професионални серии за коса - тема 118

• 111 463
  • 770
  •   1
Отговори
# 135
  • Велико Търново
Според вас за тънка коса,склонна към залепване за скапла от тежки продукти,кое е по-подходящо за финиш-Л2 на Лакме или 12те ефекта на Милк Шейк?
След шампоана,нанасям или маска или балсам и накрая финиш.Нищо друго,понеже лесно се омазнява.Ползвам преса след измиване.
По-добре Л2 Peace Аз много го харесвам този финиш - лек, приятно уханен, използвала съм 3-4 опаковки. При използването на преса обаче ще ти трябва термозащита, каквато Л2 няма.

# 136
Маската Олео релакс е една от любимите ми на Керастаз - хидратираща, но не прекалено лигава, не е силна и не ми утежнява тънката коса, ухае приятно и може да се ползва с различни шампоани. Винаги я поддържам налична... Като се замисля от всичко пробвано на Керастаз, това е едното което повтарям... Олиото от серията също ми харесва, шампоана ми идва малко силно хидратиращ, в смисъл малко повече ми омекотява косата и отнема от обема... Но пък след него мога да мина и без маска или с много лек балсам например...
Да попитам за серията Еликсир ултим, това е единствената серия която не съм си купувала, макар че са ме мили с нея в салон преди години (когато обаче косата ми беше много дълга и по-изтощена). Някой може ли да даде малко подробна информация за серията - като каква се усеща, тежка или лека е, заглажда ли или прави по-плътна косата?

Аз напоследък съм минала почти изцяло на Лореал, имам доста продукти и никак не са лоши. Не ми дразнят скалпа, миришат приятно и не ми утежняват. Дали ми подобряват косата е друг въпрос, но това може да стане ясно след по-продължително ползване.  Hug

Едва ли ще ти помогна с много подробно инфо, защото съм пробвала серията преди много време, но маската ми беше много лека. Тогава бях с много суха, боядисана коса и все едно не я усетих. Шампоанът също не е тежък, тогава го усетих даже по-премиващ. Сега и на мен ми стана интересно как ли ще ми се отрази серията, трябва да я пробвам Simple Smile

# 137
Здравейте момичета! Двуомя се между тези две серии шампоан и маска съответно:
https://www.arlen.bg/product/4429/shampoan-s-aktiven-keratin-za- … hampoo-300ml.html
https://www.arlen.bg/product/4442/shampoan-za-vazstanovyavane-na … in-oil-300ml.html
Коя от двете според вас е по-подходяща за тънка, фина коса, склонна към омазняване. Искам малко възстановяваща/подхранваща серия, която не утежнява косъма. Моля за съвет. Благодаря предварително!

# 138
  • София
Според вас за тънка коса,склонна към залепване за скапла от тежки продукти,кое е по-подходящо за финиш-Л2 на Лакме или 12те ефекта на Милк Шейк?
След шампоана,нанасям или маска или балсам и накрая финиш.Нищо друго,понеже лесно се омазнява.Ползвам преса след измиване.
По-добре Л2 Peace Аз много го харесвам този финиш - лек, приятно уханен, използвала съм 3-4 опаковки. При използването на преса обаче ще ти трябва термозащита, каквато Л2 няма.
Благодаря!
Значи след Л2 трябва и термозащита и стават много продукти и косата ми се сплесква. newsm78
12те ефекта има всичко,и термозащита,но утежнява и той.

# 139
  • Бургас
Здравейте момичета! Двуомя се между тези две серии шампоан и маска съответно:
https://www.arlen.bg/product/4429/shampoan-s-aktiven-keratin-za- … hampoo-300ml.html
https://www.arlen.bg/product/4442/shampoan-za-vazstanovyavane-na … in-oil-300ml.html
Коя от двете според вас е по-подходяща за тънка, фина коса, склонна към омазняване. Искам малко възстановяваща/подхранваща серия, която не утежнява косъма. Моля за съвет. Благодаря предварително!
Бях похвалила кератиновия шампоан и сега ще те затрудня още повече. Имам Сатин ойл шампоан и маска, ами какво да кажа - коста ми обича Кюн. Страхотен е, на мен ми е хидратиращ, косата е лъскава, с обем, копринена на допир. Ще изчакам Арлен каква промоция ще направят покрай св. Валентин /дано намалят Кюн/ и ще си поръчам Кератиновия. Само пак да кажа, косата ми е изрусена, с дебел косъм, гъста и чуплива. Изправям я на 3-4 дни, защото е на каре.
Prinzesata благодаря за отговора. Ти ми беше препоръчала тази комбинация и ще ги звема.

# 140
Л2 хидратация или протеин беше?

# 141

Цитат
 lunna pateka  май ще ме навиеш да пробвам Олеото  Laughing. Спреях Керастазите защото ми идват силни повечето маски . На Олео съм ползвала само серума,но беше в етап когато косата ми не беше в добро състояние и ми идваше слаб.

Ами може да ти дойдат по-слаби от други серии на Керастаз... Например на мен Керастаз нутритив маската не ми допадна особено, една такава никаква за моята коса... За това и не взех по-късно Magistral, защото сигурно нямаше да ми хареса.... Но пак казвам тогава косата ми беше дълга, боядисана и доста суха и заплитаща се... Сега ми е много по-къса, пак се боядисвам, но изтощената коса я няма... И Олео релакса ми е добре... Може би сега и Magistral ще ми е добре.... Laughing
Аз между другото много не се спогодих навремето с маските на Керастаз - Денсифик и Терапист доста протеинови и изсушаващи по дължините, Архитект маската ми е фаворит за лек протеин, Хронолоджист никак не ми хареса, така и не разбрах действието й... Дисциплина маската същата работа - по-скоро протеинова, не си харесвах косата и с нея. За Нутритив писах по-горе...Маските от всички розови и лилави серии (без Хрома рич, която не съм ползвала) ми бяха добре, защото ги усещам хидратиращо и омекотяващо.... Даже Age premium лилавата, която мисля е спряна вече ми харесваше, доста плътна маска беше... Сега са останали за проба само маските Age richarge (тъмно зелената), Хрома рич и Иликсир ултим... Wink Peace

# 142

Цитат
 lunna pateka  май ще ме навиеш да пробвам Олеото  Laughing. Спреях Керастазите защото ми идват силни повечето маски . На Олео съм ползвала само серума,но беше в етап когато косата ми не беше в добро състояние и ми идваше слаб.

Ами може да ти дойдат по-слаби от други серии на Керастаз... Например на мен Керастаз нутритив маската не ми допадна особено, една такава никаква за моята коса... За това и не взех по-късно Magistral, защото сигурно нямаше да ми хареса.... Но пак казвам тогава косата ми беше дълга, боядисана и доста суха и заплитаща се... Сега ми е много по-къса, пак се боядисвам, но изтощената коса я няма... И Олео релакса ми е добре... Може би сега и Magistral ще ми е добре.... Laughing
Аз между другото много не се спогодих навремето с маските на Керастаз - Денсифик и Терапист доста протеинови и изсушаващи по дължините, Архитект маската ми е фаворит за лек протеин, Хронолоджист никак не ми хареса, така и не разбрах действието й... Дисциплина маската същата работа - по-скоро протеинова, не си харесвах косата и с нея. За Нутритив писах по-горе...Маските от всички розови и лилави серии (без Хрома рич, която не съм ползвала) ми бяха добре, защото ги усещам хидратиращо и омекотяващо.... Даже Age premium лилавата, която мисля е спряна вече ми харесваше, доста плътна маска беше... Сега са останали за проба само маските Age richarge (тъмно зелената), Хрома рич и Иликсир ултим... Wink Peace

Маските Age Recharge и Chroma Riche не са ли спряни отдавна от производство? На мястото на втората сега мисля, че е Chromatique. Някой пробвал ли я е и може ли да я сравни с Chroma Riche и Chroma Captive?

# 143
Не знам дали и кога са спрени, но ги намирам в някои чужди сайтове, но не съм се решила да ги пробвам... Сега съм на друга вълна...Grinning

# 144
  • София
Цитат
Хидратация.Аз съм го ползвала преди дооста време и наистина не омазнява.Лошото е,че заради пресата и термозащита трябав да слагам,а не обичам много продукти да нанасям.

# 145
  • Варна
 lunna pateka  благодаря за изчерпателното сравнение.  Hug. Имам Хроноложист,Терапист,Хрома рич и Мажистрал срам не срам ще кажа,че са цели кутии ползвани по 2-3-4 пъти  Laughing Много харесвах Хноложист когато косата ми беше зле.....Хрома рич също. Терапист не знам и аз защо я взех  Laughing ама май-беше на някакво намаление по инерция. Ползвала съм нутритермик ,но в един момент ми стана тежка,а косата ми е изрусена. Мажистрал ми е ОК,но за едно миене,ако повторя и тя ми идва тежка. Затова се замислям за Олеото..... Мажистрал мога да я сравня като действие със  Silk Bloom  на Шу......по един и същ начин реагира косата ми и на двете.

Преди малко след две поредни измивания с Алтерна Интенз сложих пак Напура С9-капитална грешка. Тоя път сериозно прекалих с протеина  Laughing ама в събота ще се боядисвам тъй,че не е беда. Шепа Маракеш за връхчета и Нектар термик спасиха положението.

# 146
  • В къЩи.
Здравейте.
ИМах мостра на този шампоан https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/fortifying-za-vazstanovyav … fortifying-250-ml ,никога не бих го загледала,защото косата ми не  е изтощена,нито много третирна,освен една боя на 2-3месеца,а сега и нея ще спра. Но от 2-3 ползвания на мострата шампоана страшно много ми хареса.Косата ми ставаше плътна,здрава,леко твърда и със страхотен обем,който се запазваше даже и на другия ден,което за моята тънка,финна и мазна коса си е направо постижение. След 2-3 седмици поръчах шампоана,но не мога да постигна същия ефект. Cry
Пробвах различни комбинации на маски,балсами,ампули...ми не става.
Има ли някакво логично обяснение? ( освен съдържанието на мострата да не отговаря на шампоана).

# 147
Цитат
Хидратация.Аз съм го ползвала преди дооста време и наистина не омазнява.Лошото е,че заради пресата и термозащита трябав да слагам,а не обичам много продукти да нанасям.
То Л2 си е като водичка, но знаеш, че с времето се отразява на косата. Няма да дойде в много заедно с термо. Аз имам втора опаковка ( взех си вече 300мл) но отдавна не съм слагала  newsm78

# 148
  • София
Здравейте.
ИМах мостра на този шампоан https://www.zlatnaribka.com/eprouvage/fortifying-za-vazstanovyav … fortifying-250-ml ,никога не бих го загледала,защото косата ми не  е изтощена,нито много третирна,освен една боя на 2-3месеца,а сега и нея ще спра. Но от 2-3 ползвания на мострата шампоана страшно много ми хареса.Косата ми ставаше плътна,здрава,леко твърда и със страхотен обем,който се запазваше даже и на другия ден,което за моята тънка,финна и мазна коса си е направо постижение. След 2-3 седмици поръчах шампоана,но не мога да постигна същия ефект. Cry
Пробвах различни комбинации на маски,балсами,ампули...ми не става.
Има ли някакво логично обяснение? ( освен съдържанието на мострата да не отговаря на шампоана).
Аз си взех епруваж за обем, днес се измих за първи път. Крайно съм разочарована. Обем не видях, даже напротив! За сметка на това косата ми стана хвърчаща и сякаш по-тънка. С шампоани за 5 лева ми е по-хубава. Чудя се с какво да го съчетая колкото да го изхабя, но определено ще съм резервирана към тази серия.
За мострите моето обяснение е, че понякога в тях слагат по-концентриран продукт, а в големите бутилки не е така. И другото, което е, може да се е наситила косата. Обикновено първите 2-3 пъти ефектът е поразителен, после отслабва.

# 149
  • В къЩи.
Да, и аз май към това обяснение стигнах-косата се е наситила и сега и идва слаб протеина в шампоана. newsm78
Замислям се дали да не поръчам това https://www.zlatnaribka.com/keratinov-2-minuten-rekonstruktor-ap … n-2-minute-237-ml ,като по-силен протеин ?
Из старите теми, много го хвалят. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт