Професионални серии за коса - тема 118

• 111 522
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз основно за обем ползвам и съм доволна, нямам проблем. По-горе писах - милк шейк е последния, от който съм доволна. Моята коса не е точно до кръста, малко под сутиена идва, но не цъфти изобщо и изглежда здрава. Само че винаги слагам балсам и олио на краищата.

# 211
Много ми се къса ,въобще не расте... ooooh!
По-добре лилавия Про-файбър на Лореал, че от цимента на Керастаз косата направо започва да се чупи като фини стъклени пръчици. Аз така и не успях да определя за каква коса е тази серия.
Чудна ми е на мен серията, но поне 2 къпанета преди това яка хидратация и преди къпане с Тераписта маслена маска.

Преди Цимента ли? Не става да използвам само тази серия, по-добре да редувам?

# 212
  • София
О, не. Както си описваш косата, без ударна хидратация преди това, ще ти я направи на метла. Ако намериш някъде Нектар Термик серията препоръчвам за редуване. Ако не,  хидратиращата маска на Марокан или синята серия на Джойко препоръчвам. Това са много силни продукти и не може да се кара само с тях.
Всъщност говорим за Терапист серията нали https://www.zlatnaribka.com/kerastase/resistance-therapiste-za-s … -tsaftyashti-kosi ? Аз малко по инерция тръгнах да пиша понеже тя ми е аналог на лилавия Профайбър...пък сега видях, че за цимент говорите, което е термозащита.

# 213
  • Пловдив
Предполагам цимент е серията Ciment Anti usure степен 1 и 2, а не финиша Цимент Термик.

# 214
  • София
Моя грешка.

# 215
  • Пловдив
Предполагам цимент е серията Ciment Anti usure степен 1 и 2, а не финиша Цимент Термик.

Точно така. Шампоан и маска.
Кенди попита за избор между две примерни  серии за основна грижа за коса, вие къде я пратихте при термозащитите в девета глуха 🤔...

# 216
Не знам какво да я правя тази коса , сега редувам Тен и хидратиращата с масла на Алнтерна и пак не е в добро състояние. ooooh! Освен един Олаплекс да си направя като терапия ,може и да има ефект.

# 217
  • Добрич
Набавих си продуктите за домашния естилайзер, но имам още няколко въпроса. На цялата коса ли се нанася, и склапа също? Слагате ли шапка, нагрявате ли със сешоар? Как да съхранявам сместа, понеже набърках всичко, но ще ми стигне за повече от веднъж?

# 218
  • Варна
 Candy_girl  ще цитирам  Магнолия тъй като по-добре от нея няма да го кажа

" За да си оправи човек косата не са нужни чаааак толкова пари. Вярно е, че има нужда от една по-солидна предварителна инвестиция, но не е нужно да е Алтерна, Шу Уемура, Керастаз и т.н."

Алтерна е козметика за ЗДРАВА коса. Виж по-нагоре какво ти е препоръчала  ~Étoile~

Нутритермик няма къде да намериш/предполагам нея има предвид  ~Étoile~ Hug/

Мен навремето ме спаси точно Профайбър реконструкотор,но редувах неговата маска с Марокан с кафявата капачка. Задължително веднъж седмично хидратиращ преуош с масла и хубава термозащита.

Олаплекс също е вариант макар,че цената за една терапия лично ми пресяда и не съм убедена,че ще е достатъчна.
 Подходящ брустер и концентрат на Керастаз си мисля,че също ще подобрят положението.

Еластисайзъра го нанасям на цялата коса и минавам с терапевтичната преса. При липсата и слагаш шапка за баня и загряваш със сешоара да ти се стопли главата. Седиш поне 2ч. и после миеш два пъти с приличен шампоан. Бъркоча ми стои в шише в банята. И аз бъркам количества  Laughing.

# 219
  • Добрич
Какво имаш предвид под приличен шампоан? Може би по-силно измиващ, че каквото е лепкаво, не знам как ще отмия.
И да питам, как мислете за тази серия на Loreal- botanicall ?

# 220
  • Варна
 Да протеинов или поне балансиран към протеин шампоан. С хидратиращ не се измива добре и после косата бързо се омазнява.

# 221
*dreamer* на мен обем и плътност ми дава шампоана на Алтерна с хайвера за обем, още с измиването усещам косата повдигната от корена, но е остъргващ и той, ползвам го с най-силните си хидратиращи маски и съм доволна, моята коса също е доста дълга и права и дори сама да я оставя да изсъхне, след шампоана никога не ми е зализана по главата, както с други шампоани.

# 222
  • София

Алтерна е козметика за ЗДРАВА коса. Виж по-нагоре какво ти е препоръчала  ~Étoile~

Нутритермик няма къде да намериш/предполагам нея има предвид  ~Étoile~ Hug/

Да Joy На диета съм и отслабвам предимно откъм акъл. Grinning

# 223
*dreamer* на мен обем и плътност ми дава шампоана на Алтерна с хайвера за обем, още с измиването усещам косата повдигната от корена, но е остъргващ и той, ползвам го с най-силните си хидратиращи маски и съм доволна, моята коса също е доста дълга и права и дори сама да я оставя да изсъхне, след шампоана никога не ми е зализана по главата, както с други шампоани.

maria_dineva,
С кои маски комбинираш шампоана за обем на Алтерна? Сложила съм го в кошницата( в Енцо), но се чудя с какво да го комбинирам.

# 224
Lirena с мароканската с кафявата капачка, а последния път с концентрат oleo fusion на керастаз, също с балсама на наши. С маската макадамия ми е слаба комбинацията, косата ми остава заплетена, но с горните ми се получава много добре, косата грам не ми се сплесква или омазнява, няколко дни си имам хубав обем. Heart EyesKissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт