За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 59

• 48 008
  • 775
  •   1
Отговори
# 735
Аз я слагам на страни, редувам ляво дясно. Но вече има силички и се извърта понякога . Иначе я подпирам със сгънати одеяло на руло.
Мия с гореща вода, не стерилизирам всеки ден.

# 736
Аз стерилизирам всеки ден. Ползвам едно шише само 1 път. Тези за вода и чай ползвам макс до 24 часа, после стерилизирам.

# 737
Аз стерилизирам всичко, не давам нестерилизирано шише.

# 738
Излязохме с раничката вчера. Наистина много духаше, но бяхме за 15 мин навън, да вземем една пратка от Еконт. Добре ни беше, топлим се взаимно и не успя да ни стане студено. Купих си от една страница във фб наметало за бебеносене за 20лв. Не е като яке, разбира се, но те са по-скъпи и от раницата и не ми се инвестираше в това. Върши ни работа и наметалото. Стъпвах бавничко и внимателно и се подхлъзнах само един път. Не паднах, за щастие Simple Smile Но ако ми се наложи да излизам пак в такъв сняг,ще си обуя едни туристически обувки за планина и много сняг.

По гръб било най-добре за дишането на бебето, най-свободни били дихателните пътища. Но, разбира се, главата трябва да е настрани. Аз лично го слагах настрани да спи и редувах страните. Той пък сам се обръщаше по гръб, явно по-удобно му е било. Гледах колкото мога(все пак нощем и аз спя) главата да е настрани. Това е, за да не се задуши ако върне/повърне.

Стерилизирах преди всяко ползване на шишето, но пък кърмя и го ползвах рядко. Като започна да лапа всичко, спрях и да стерилизирам, то се губи смисълът.

# 739
  • Стара Загора
До към 1-2 месец може да ги контролирате тези неща, после сами си решават как да спят. По гръб се води за най- безопасно, но ако има рефлукс аз не бих оставяла бебето по гръб.

# 740
По гръб е важно да спят и заради крачетата(свиват крачета като Жанбче) . Всеки ортопед ще го каже.

Стерилизирам всеки ден, сутрин. Мисля да го правя до 6м.Станало ми е рутина.

# 741
С първото стерилизирах и гладих до 6м.
Сега съм го ударила през просото. Стерилизирах само съвсем в началото, но и шише, и залъгалка бяха повече за декор. Сега ги ползва редовно, но аз вече не стерилизирам. Мия с гореща вода и препарат. Дрешките изгладих само веднъж преди да родя и край.
Абе по-спокойно е с вторите деца. Спестявам си някои неща и намирам повече време да си почивам и да я гушкам.
В началото я слагах да спи на една страна. Сега, както й е удобно. По корем не обича и слава Богу, че на тази тема съм паника.

# 742
Здравейте, след всяко хранене ли стерилизирате шишетата на бебето ? Аз да, и вчера майка ми ни беше на гости и ми каза, че не било нужно. Достатъчно било да се изплалне с гореща вода, а стерилизирането можело да бъде по веднъж или два пъти на ден. Вие как процедирате ?
Веднъж на ден ги мия с гореща вода, веднъж ги стерилизирам. Пет шишета имам.

# 743
  • Стара Загора
Аз от 1 седмица мисля вече не гладя, просто ми писна да стоят купчини дрехи, за които събирам кураж по няколко дни да изгладя. Grinning

# 744
По корем категорично е много опасно. В минали години е препоръчвано, но поради големия брой смъртни случаи на новородени, е отречено. По гръб или настрани. По-напред в темата съм писала за препоръката на педиатърката ни да се спи върху подложка за сън и след всяко хранене да се редува страната, на която да спи детето. Така се развива хармонично и няма опасност от задавяне. Аз съм изключително доволна и спокойна с тази подложка. Има я на различни марки,
нашата е тази. Ползва се до 3 месец. След това на гръб и детето само си намира удобната за него поза. В болницата пак ги слагаха новородените на една страна и ги подпираха с пелени в гръбчето.

как не я видях по-рано тази Sad !! ние също сме плешиви отзад, където се опира главичката. Момичета, а проблем ли е ако детето е спало само по гръб? не сме го слагали на никоя страна. смао сме му обръщали главата на различни страни, за да ги редува, но винаги по гръб.

Също така преобличате ли бебетата да спинкат с пижамки, а през деня други дрехи? Аз предпочитам да има разделяне, защото през деня все пак го разнасяме, ляга в количката и тн,  и искам нощно време да си е с чиста пижамчица, след къпане.
Ние стилиризираме всеки път шишенцата, но и аз съм чела, че не е нужно.

Момичета, ако бебетата ви имат проблеми със суха , атопична кожа, на нас педиатърката ни изписа крем на Адерма Екзомега. кожата му стана чудна.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 10:53 от andstillirise

# 745
Не обличам пижама аз. Както е през деня, така го слагам да спи. Сменям дрехите при къпане, напишкване, наакване или оповръщане.
Пижамка ще започна да му слагам като поотрасне още малко.
Разнасям го винаги с чисти ръце, в количката е винаги с космонавт, така че мен лично това не ме притеснява.

# 746
  • София
Моята си спи с пижама още от раждането. По-удобни са, не я стискат на коремчето и са тънички. Използвам тип гащеризон.

# 747
И аз слагам пижамка. Струват ми се по-леки, меки и подходящи за завивка и за чувалче. Сутрин слагам една идея по-плътни дрешки, но я завивам с леко одеалце като спи през деня. А и част от дрешките са й с якички, от две части, с ластик - предпочитам да няма такива неща за нощния сън.

# 748
 с якички Simple Smile)) вие сте много засукани.Да и на мен пижамките ми се виждат по-удобни. А и се опитваме да имаме ритуал за спане. За да си знае, ето сега идва сънчо.

Момичета, а в кошарка от кога?

# 749
Моята и до ден днешен спи по корем. Както и да я завъртя, каквото и да правя си ляга пак така. Много ми беше притеснено, но вече свикнах.

За втори път го играя това хоро и хич не се впечатлявам вече.

Общи условия

Активация на акаунт