За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 59

• 48 088
  • 775
  •   1
Отговори
# 600
Аз мисля да се пробваме с режим без нощно хранене от началото, то детето само ще си покаже ще го бъде ли това.

Ритуалът с питката на мен лично не ми допада хич. Да отидем до църквата - да, ама питки, чупене над глава, пък по светло се идвало, пък чао не се взимало...

# 601
40тия ден на моето бебе се падна в понеделник. Ходих да ни четат чиста молитва. Беше хубаво,в кварталната църквичка  Simple Smile
Погача, исках, и направих. Беше също много хубаво. Доста мои приятелки дойдоха, а аз и Мм доста се постарах ме с украсата-всичко беше в розово  Simple Smile Спазих някои обичаи, имаше погача-козуначена, бялата кърпа, монетите. С други реших да не се съобразя, все пак както ми беше на сърце така го направих. Е успяха и да ме ядосат с някви съвети. Например:не слагай солено на масата, направи погачата в неделя, щото събота бил ден за почит на починалите ...
Направих я в събота  Simple Smile

# 602
Ритуал с питка не съм правила и грам не съжалявам, изобщо не ме кефи. На 40-я ден на малкия го заведох на чиста молитва и това беше.
Първият преглед при ортопед е хубаво да се направи м/у 1 и 3 месец на бебето, така ми каза педиатърът.

# 603
Аз мисля, че ако вярваш най-хубаво е да се иде на църква за четене на молитвата в самия 40ти ден.
Погачата е народна традиция, която се спазва на някои места, на други не(в родния край на мм не бяха чували за такова нещо).
Това което не ми харесва(ще се повторя) е че ти казват това направи, онова направи. Леля ми например ми каза, ако има момиче в цикъл да ми шепне на ухото при идване, че е не разположена. Ей тия работи ми идват в повече. Затова Спазих основното и не съм изпадала в крайности.
Радвам се, че направих погачата.

# 604
Аз мисля да се пробваме с режим без нощно хранене от началото, то детето само ще си покаже ще го бъде ли това.
Мър,
Ако планираш да кърмиш, без нощно хранене малко трудно ще стане.  Сукането през нощта стимулира лактацията, а пък и новородените имат нужда да сукат почти постоянно. При моята щерка първите 2 месеца най - дългата пауза, която правеше беше 3 часа. Чак на 7мия месец махна сама нощното ядене на едно море. За нас с баща и беше перфектно. Simple Smile
Иначе относно питката - ние правихме. Но свекърва ми се зае с цялата организация, аз бях като на гости. Касто каза и Лейди - просто повод приятелките да видят бебето, при нас се получи весело.

# 605
Мър,
Ако планираш да кърмиш, без нощно хранене малко трудно ще стане.  Сукането през нощта стимулира лактацията, а пък и новородените имат нужда да сукат почти постоянно. При моята щерка първите 2 месеца най - дългата пауза, която правеше беше 3 часа. Чак на 7мия месец махна сама нощното ядене на едно море. За нас с баща и беше перфектно. Simple Smile
Иначе относно питката - ние правихме. Но свекърва ми се зае с цялата организация, аз бях като на гости. Касто каза и Лейди - просто повод приятелките да видят бебето, при нас се получи весело.
Ами на училището ни казаха, че е напълно възможно, аз понеже нямам опит дали реално е така, затова сега само на теория искам да е подобен режим. Казаха ни кърмене и после малко помпа и така се стимулирала лактацията, нямало проблеми за гърдите. Ще видим де, хипотетично всичко е възможно, само знам, че не искам да е "на поискване" това ми се струва най-ужасния възможен режим.

А пък за питката, отделно аз ще трябва да я организирам някъде на изнесено, защото биха били доста хора. Вариант ми е заведение (което не ме кефи като опция) или в градината на къщата, ако времето позволява, обаче ако е кофти? - и то това ще е при нашите, организацията става значително по-сложна, ако сложим и делничен ден, забравете. А в апартамента няма как да събера толкова хора, отделно ще стане изнервено и за бебето. И то ако накрая трябва да се откажа от приятелките и близките, та да сме майка ми, свекърва ми, зълва ми, снаха ми - ми то не е да кажеш да видят бебето, те ще са го виждали със сигурност. И?

# 606
И питката отпада Grinning

# 607
В тази посока са ми разсъжденията Joy

# 608
Според мен за питката действай на момента. Виж какво ще е положението с бебчето и дали се чувстваш спокойна и тогава решавай. Аз лично ти пожелавам да е много здраво, а също и кротичко и поспаливо.
За кърменето аз съм последният човек, който трябва да дава съвети, защото се получи тотален провал, но само да ти кажа да внимаваш с помпата. Аз си докарах хиперлактация с него, от там постоянно мастити и проблеми. Разбира се, не е казано, че при всеки така става, но имай едно наум.
И последно - докато си в болницата, моли акушерките постоянно за помощ при кърменето. Wink

# 609
Погачата и за двете деца я правих в съботата след 40-ия ден и винаги съм била канена в почивен ден на такива събития. В делник, и то следобед, когато бебетата са най-кисели, а гостите припряни и изморени, ми се струва кофти вариант. Не спазвах всички поверия. Тълкувам го като празник на бебето.

# 610
Според мен за питката действай на момента. Виж какво ще е положението с бебчето и дали се чувстваш спокойна и тогава решавай. Аз лично ти пожелавам да е много здраво, а също и кротичко и поспаливо.
За кърменето аз съм последният човек, който трябва да дава съвети, защото се получи тотален провал, но само да ти кажа да внимаваш с помпата. Аз си докарах хиперлактация с него, от там постоянно мастити и проблеми. Разбира се, не е казано, че при всеки така става, но имай едно наум.
И последно - докато си в болницата, моли акушерките постоянно за помощ при кърменето. Wink
Мерси за съветите и пожеланията Hug В крайна сметка за всичко ще действам според бебето.
А за това кърмене, то от всякъде е различна информация - за хиперлактацията и аз четох, че с помпата може да се стигне дотам, на училището ни казват ползвайте, че да няма проблеми и накрая човек не знае какво да прави.

# 611
На 40-тия ден събрах приятели ( мъже и жени) в градината на близък ресторант. Времето беше прекрасно, всеки яде каквото пожела, порадваха се на бебето, а аз спестих приготвянето на куп храна, която нямаше да се изяде и чистенето нс къща 270 кв.м. За питка използвахме приготвена от заведението питчица, която близка разчупи над главата ми, докато държах бебето.
Атеист съм , както и ММ, та молиитвите в църквата ги пропуснахме.

Не бих си представила да събирам сюрии народ вкъщи с новородено. Затворени пространства, щъкащи хора навсякъде, готвене като за казарма и съответно чистене след “партито”. Идеята на моето събиране беше да се видя и побъбря на различни от бебешките теми с близки хора, които обичам и ми липсваха в първия месец на детето.

# 612
Аз кърмя в момента буквално на магия Grinning Къде с помпа, къде без, карам на усет обаче бебето наддава и лл каза че нямам нужда от добавка вече, аз не че изобщо съм давала Grinning Имах и няколко кризи, по едно време почти спря, цедих, пих чайчета, цедих. После имах бучки. Сега ново 20, откакто е супер кисел ми отидепо дяволите и 2-2,5 часовия режим и кърмя хаотично, ама пак наддал. Лошото е че всичко това супер много ме натоварва обаче понеже наддава гледам да не сепредавам още.

# 613
Оххх, да, в началото това и на мен ми беше най - объркващо, всеки казваше различно и накрая се оказахме с мъжа ми сами вкъщи с бебе, което не иска да суче, тонове кърма изтичаха от гърдите ми, на всичко отгоре и бебето се роди малко, та трябваше да наваксва - изобщо пълна лудница! Честно казано, първите два месеца ми минаха като на сън, освен мъчене на кърмене не знам дали съм правила нещо друго!
Така, че споко! Каквото и да правиш, е най- доброто за твоето дете! Simple Smile
По същество - имам супер тъп въпрос. Малката днес яде яйце на обяд, после не се усетих и и дадох супа, застроена отново с яйце. Преди да я сложа да спи, забелязах малки пъпчици на бузката. Дали е възможно да са от яйцето? Захранена е с белтък отдавна, досега не е имало проблем.

# 614
Помпата се ползва при нужда, каквато аз например не съм имала. Затова е най-добре се настрой, че няма да ти трябва и че няма да имаш проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт