Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 440
  • 838
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,от почти  2 години  съм с брекети ,от скоро нося и ластици,но забелязах,че зъбите са ми напукани и съм много притеснена.Някой дали е имал такъв проблем?

# 196
Какво значи "напукани"...?

# 197
Виждат се цепнатини по тях.

# 198
Може би са само визуални "цепнатини"...? Аз бих отишла веднага при ортодонта да попитам

# 199
  • София
Аз имах такива на някои зъби,още преди да сложа брекети.

# 200
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате ортодонт в София. По възможност цените да са съобразени с качеството. Ако можете да ми кажете и приблизително колко ви е излязло лечението.

# 201
Здравейте! Знаете ли дали някъде в Пловдив слагат керамични брекети? Изобщо има ли някой тук с керамични?

# 202
Отскоро съм с латици за коригиране на захапката. Ортодонтът ми каза да ги сменям веднъж на ден. Чувала съм, че ако се сменят по - често, например след всяко хранене, ефектът ще е по - бърз. Накой пробвал ли е този метод?

# 203
  • sofia
Когато носих моите ги сменях възможно най-често, дори когато говоря повече усещах как се разхлабват и слагах нови.Предполагам са ти дали много, не ги пести, слагай смело ☺

# 204
Когато носих моите ги сменях възможно най-често, дори когато говоря повече усещах как се разхлабват и слагах нови.Предполагам са ти дали много, не ги пести, слагай смело ☺
Едно пакетче от 100 броя. Търся в интеренет място, откъдето да си купя допълнително, но не откривам.
Моите са 5/16, 6 Oz., безцветни.

# 205
  • Варна
На мен пък днес ми махнаха конците в дясно и си записах час за левите мъдреци за 11.04. И ако там всичко е наред, май месец започвам с ортодонтското лечение. Бях си платила за отливки при Бъчваров. Ще мога ли да отида и да си ги взема и да ги дам на Дамянова, при която ще си проведа лечението? Някой ходил ли е така да си иска отливките?  Също на тия отливки мъдреците ми все още фигурират, но това едва ли ще е проблем, и без това на тях не се залепят брекети. Нали?

# 206
На мен пък днес ми махнаха конците в дясно и си записах час за левите мъдреци за 11.04. И ако там всичко е наред, май месец започвам с ортодонтското лечение. Бях си платила за отливки при Бъчваров. Ще мога ли да отида и да си ги взема и да ги дам на Дамянова, при която ще си проведа лечението? Някой ходил ли е така да си иска отливките?  Също на тия отливки мъдреците ми все още фигурират, но това едва ли ще е проблем, и без това на тях не се залепят брекети. Нали?
Моя позната си взе отливките (все пак си ги е платила) и обиколи с тях няколко ортодонта, докато си избра човек, на когото да се довери.

# 207
Едва ли ще ти откажат да си ги вземеш след като са платени и са твои, но според мен вземането на отливки е нещо прецизно и в самото начало на лечението, добре е да се направят от ортодонта, който си избрала. Не съм и сигурна дали някой лекар би се доверил и ползвал отливки направени от друг?
А може и да греша...

# 208
  • София
Днес ми сложиха брекети и на долната челюст.
Върху зъба за който се захваща дъгата имам нещо като рогче и не мога да си затварям добре устата.
Предполагам,че това е направено с цел да няма контакт между двете челюсти.
При хранене ми е доста неприятно.
При вас как беше?

# 209
Днес ми сложиха брекети и на долната челюст.
Върху зъба за който се захваща дъгата имам нещо като рогче и не мога да си затварям добре устата.
Предполагам,че това е направено с цел да няма контакт между двете челюсти.
При хранене ми е доста неприятно.
При вас как беше?
И аз имам "подложка" на кътниците отдолу, за да няма контакт. Свиква се.

Общи условия

Активация на акаунт