Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 445
  • 838
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Да,"подложка". Laughing
Извинявам се за кофти обяснението. Embarassed
Ами ще трябва да свикна и аз,няма как. Simple Smile
Благодаря за отговора. Simple Smile

# 211
  • Варна
При мен проблемът е, че след като ми извадят и левите мъдреци, трябвало да минат поне 20 дни, за да ми се вземат нови отливки. И чак тогава ортодонтката да си ги разглежда. А на мен ми се иска да спестя време и да й дам готовите отливки, да си ги разглежда докато аз се възстановявам от операцията и като ми зараснат хубаво раните, вече директно да ми лепи брекетите. Така или иначе вече обстойно ми разгледа устата, панорамната снимка и телерентгенографията. Мога и 3д снимка да й занеса. Според вас възможен ли е този начин?

# 212
Едно пакетче от 100 броя. Търся в интеренет място, откъдето да си купя допълнително, но не откривам.
Моите са 5/16, 6 Oz., безцветни.

Напишете интраорални ластици.

# 213
Едно пакетче от 100 броя. Търся в интеренет място, откъдето да си купя допълнително, но не откривам.
Моите са 5/16, 6 Oz., безцветни.

Напишете интраорални ластици.
Писах и по този начин, но откривам 6,5 Oz., които са по - силни.

# 214
  • Варна
А да си поръчате направо при ортодонта не може ли?

# 215
А да си поръчате направо при ортодонта не може ли?
Да, това е единственият ми вариант. На следващото посещение ще попитам.

# 216
Ако имате ластици, предназначени за носене постоянно, по-добре го спазвайте, не търсете трикове за по-бързото коригиране. Ако ортодонтът е искал да оправи захапката ви за час, щеше да го направи.

Въпреки, че не е проблем да ги сменяте толкова често, това само ще е загуба на време и ластици. Ако поискате допълнително от ортодонта, той ще ви даде, но е безмислено. Аз моите ги сменям вечер преди лягане и сутрин след ставане. За един ден се държат добре.

# 217
Днес ми сложиха брекети и на долната челюст.
Върху зъба за който се захваща дъгата имам нещо като рогче и не мога да си затварям добре устата.
Предполагам,че това е направено с цел да няма контакт между двете челюсти.
При хранене ми е доста неприятно.
При вас как беше?

За turbos ли говориш? И аз ги имам, в началото беше мега странно, но след един-два месеца свикнах с яденето с тях. Само дето ми отне малко повече да се избавя от фъфленето. (впрочем още го има, но е почти незабележимо)

# 218
Ако имате ластици, предназначени за носене постоянно, по-добре го спазвайте, не търсете трикове за по-бързото коригиране. Ако ортодонтът е искал да оправи захапката ви за час, щеше да го направи.

Въпреки, че не е проблем да ги сменяте толкова често, това само ще е загуба на време и ластици. Ако поискате допълнително от ортодонта, той ще ви даде, но е безмислено. Аз моите ги сменям вечер преди лягане и сутрин след ставане. За един ден се държат добре.
Парите и времето са си мои, но благодаря за съвета! Относно дали има по - добър ефект от честата смяна, времето ще покаже.

# 219
  • София
Днес ми сложиха брекети и на долната челюст.
Върху зъба за който се захваща дъгата имам нещо като рогче и не мога да си затварям добре устата.
Предполагам,че това е направено с цел да няма контакт между двете челюсти.
При хранене ми е доста неприятно.
При вас как беше?

За turbos ли говориш? И аз ги имам, в началото беше мега странно, но след един-два месеца свикнах с яденето с тях. Само дето ми отне малко повече да се избавя от фъфленето. (впрочем още го има, но е почти незабележимо)
Да,точно това имам впредвид.Доста ми е некомфортно с тях.Храненето ми е доста затруднено.Доколкото разбрах,ще съм известно време с тях,а не до края на лечението.И аз се сдобих с фъфлене днес...  Laughing

# 220
  • Бургас
Явно зависи колко е мисока подложката. Аз не можах да свикна, ужасно ме дразнеше. То не можеш да си сдъвчеш храната нормално като няма контакт между челюстите. На някои им се поизтърквали за 7-10дни, во моите се задържаха доста...

# 221
За мен най - големият проблем от лечението беше, докато свикне устната лигавица. Имах ранички и ме спаси мазането с Генгигел. Към всичко друго по - бързо привикнах.

# 222
  • София
Аз досега не се оплаквах.То с брекети само на горна челюст си било песен направо,но сегаа...и на двете..
Определено ще ми бъде трудно,и тези турбо-та....  Sad
Може би,защото още всичко е прясно(вчера ми сложиха долу),болят ме всички зъби сякаш.

# 223
Аз досега не се оплаквах.То с брекети само на горна челюст си било песен направо,но сегаа...и на двете..
Определено ще ми бъде трудно,и тези турбо-та....  Sad
Може би,защото още всичко е прясно(вчера ми сложиха долу),болят ме всички зъби сякаш.
Ще се успокоят. При мен около 4 дни след стягане чувствам дискомфорт и лека болка в зъбите, а в началото е съвсем нормално да те болят. Не се отчайвай! Заслужава си да се изтърпи Simple Smile
Пробвай да "дъвчеш" храната на небцето с език и хапвай по малки хапки. Това си спомням сега, че правех в началото, когато нямах контакт.

# 224
Може да ви се стори странно, но все пак ще го споделя, може да е от полза за някой;)
От известно време и след като прочетох доста по темата, съобразявам някои свои решения с лунните фази. В това число - и когато си записвам часове за зъболекар.
Накратко - за да е всичко ок и да е безболезнено - ако ще слагате нещо - например брекети, коронки, импланти лекарство и т.н... то трябва да е на нарастваща луна. Ако ще махате нещо - например ваденето на зъби - трябва да е, когато луната намалява. Другото, което се съобразява е - луната да не е в знаците - овен, телец и козирог, както и да не е без курс;)
Аз бях доста скептична, но реших все пак да опитам и да записвам часове според лунните фази. Изненадващо, но до момента - след вадене на зъб и след сложени брекети не съм изпитала никаква бола или дискомфорт. Започвам да мисля, че това влияе и работи 😉

Общи условия

Активация на акаунт