Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 517
  • 838
  •   1
Отговори
# 255
  • София
ronkis аз писах по-горе. Първата консултация направих с дъщеря ми при Яна Пападополу. Това й е тарифата 40 лева за преглед, а 180 лева за взимане на отливки, май снимките също влизат в тази цена (все още не съм завела детето да я снимат), назначаване на лечение. Следващата консултация е на 18 април и тогава ще мога да кажа повече.
Ще съм благодарна ако можеш да споделиш каква е цената при Пападополу.

Последна редакция: вт, 20 мар 2018, 07:47 от nonich

# 256
  • София
Да,ще кажа! По телефона ми казаха,че е добре да отидем с готова панорамна снимка. Ще пиша иначе след четвъртък какво сме говорили и как е минала консултацията. А вие от вашата с какво впечатление останахте?

# 257
  • София
Да,ще кажа! По телефона ми казаха,че е добре да отидем с готова панорамна снимка. Ще пиша иначе след четвъртък какво сме говорили и как е минала консултацията. А вие от вашата с какво впечатление останахте?

Хареса ми отношението. Обяснява много. Желае да опита лечение само с брекети, но не е сигурна. Обеща, че на следващата консултация ще има програма как да се случат нещата. Тоест не каза на всяка цена апарати и брекети, което ще ни оскъпи доста лечението. И така ....

# 258
  • София
6000 лв.за метални,това вече е върха!
Но не се учудвам изобщо,щом цената на фасетите в тази клиника е 1300лв,и импланта 1700 лв....

# 259
  • София
Не знам дали така ми се струва,но зъбките ми след 3 месеца носене на брекети,сякаш изглеждат по-малки.
Забиват се сякаш във венците,а и самите ми венци са по-уголемени,по-изпъкнали?
Така ли е при вас?
Не искам да стават по-малки,и без това не са ми големи. Sad

# 260
Не знам дали така ми се струва,но зъбките ми след 3 месеца носене на брекети,сякаш изглеждат по-малки.
Забиват се сякаш във венците,а и самите ми венци са по-уголемени,по-изпъкнали?
Така ли е при вас?
Не искам да стават по-малки,и без това не са ми големи. Sad

Не може да са се смалили. Брекетите заемат по-голямата част от зъба и може това да ти създава илюзията за по-малки зъби, а колкото до венците - нормално е да са по-подути.

# 261
  • София
Сравнявах снимки от слагането на брекетите и сега.Има разлика в големината.
Както казах,по-забити във венеца ми се виждат и оттам са по-късички.
Аз имах и разстояния,вече ги няма и може и от това да е,не знам. newsm78

# 262
Може заради уголемените венци така да ти се струва... като спаднат може да се оправят.
Моите предни горни резци, пък, са огромни Flushed , кой дявол знае как ще изглеждат като ги сваля... Ако си бяха естествено прави, сигурно щяха да са издължени, като... Animal Rabbit2

# 263
  • София
Може и от венците да е.Доста са изпъкнали.
Докато не ги свалим май няма да знаем как точно ще изглеждаме. Laughing

# 264
  • София
Има ли пациенти на д-р Моллова? Колко време отне ортодонтския анализ? На 14.02. бях на преглед, щеше да се обажда след пет дни и още нямам никакви резултати. Като се обадя, ми казват, че трябва да чакам, но никой не знае колко. Леко изнервящо е така. Започвам да се съмнявам колко мога да се доверя и за последващото лечение...

# 265
Днес ми досложиха (след едногодишно носене на 10 бр. бреки) на горната челюст брекети (може би) и на останалите зъби по редицата назад, до преди мъдреците. Не знам дали ме разбрахте...... И нещо чух "канюли". Какво е това? Наближавам свалянето, защо чак сега го правят това? Моята ОД каза, да разширят задните зъби навън, но нали ще махаме скоро? Как ще се запази този резултат, като го правим чак сега, а сваляме през юни (и ще слагаме сменяем ретейнър)?

# 266
Колко време отнема ортодонтския анализ?

Час-два Simple Smile

# 267
Колко време отнема ортодонтския анализ?

Час-два Simple Smile
Зависи колко е натоварен с работа ортодонтът. Самата работа по анализа може и да отнема час-два, но да не е единственият пациент.

# 268
  • София
Може би неправилно съм се изразила. Та ако има пациенти на тази лекарка, ще се радвам да разбера колко време са чакали да им се обадят с резултата от анализа.

# 269
Здравейте група! Записвам се тук да ви следя а и с надеждата да ми помогнете малко.
На 24 години съм но вече ми се налага за 2ти път да си слагам брекети. Първия път ги носих около 2 години, извадиха ми 2 зъба (носила съм само на горната челюст) и всичко се оправи но след известно време мъдреците започнаха да си правят място за да излезнат и ми избутаха зъбите отново. Проблемът е че още изобщо не са излезнали и сега за да си поставя брекети мисля, че първо трябва да се извадят за да има все пак някакво място.
На някой дали са му вадили мъдреци който още не са излезнали и може ли да ми препоръчате ортодонт в Пловдив, защото не мисля да ходя отново при същия. Спряла съм се на керамични брекети, но нямам идея дали някой в Пловдив слага такива, така че ще съм много благодарна ако споделите някаква информация.

Общи условия

Активация на акаунт