Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 443
  • 838
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Кои са най-стегнатите ластици?
Вчера бях на преглед и ми дадоха Bummer 3\16(4,6mm)
Много стегнати ми се виждат.Зъбите ме  болят като ги сложа.Снощи се събуждах,заради тях и ги махнах.

# 691
Здравейте, днес бях на 4тото ми посещение след слагане на брекетите и ортодонтката ми премахна брекета на 5тия зъб горе, на 6тия зъб си остана брекета. Знаете ли дали има някаква причина за това?

# 692
  • Стара Загора
Кои са най-стегнатите ластици?
Вчера бях на преглед и ми дадоха Bummer 3\16(4,6mm)
Много стегнати ми се виждат.Зъбите ме  болят като ги сложа.Снощи се събуждах,заради тях и ги махнах.
Моите бяха същия размер на 3М Унитек, на опаковката пише Пете Лайт. Това са едни от най-хлабавите ластици, малко некомфортно докато свикна, но чак пък да се събуждам от болки- не.
Има една стара поговорка- Трай бабо за хубост.... и така!

# 693
6 и 6 1/2 Oz. са най - силните. Аз нося такива. Преди 24 часа, а сега - само през нощта.

# 694
Здравейте, днес бях на 4тото ми посещение след слагане на брекетите и ортодонтката ми премахна брекета на 5тия зъб горе, на 6тия зъб си остана брекета. Знаете ли дали има някаква причина за това?

Знам, че трябва да попиташ ортодонта си. Ние не сме запознати с твоя случай.

# 695
  • София
6 и 6 1/2 Oz. са най - силните. Аз нося такива. Преди 24 часа, а сега - само през нощта.
Аз винаги спя с ластиците,но през деня ги нося по около 8-10 часа.
Просто не мога нон стоп.Имам нужда и от малко релакс от тях.
Това дали забавя лечението?

# 696
Ако досега ортодонтът не е споменавал нищо, значи всичко е наред. Но колкото повече го носиш, толкова по-бързо ще свикнеш с тях и няма да болят.

# 697
С малко бебе съм и има дни, в които забравям да ги сложа... Но ортодонтът ми каза, че много добре върви лечението с тях, нямам забавяне.

# 698
  • София
Дъвчите ли дъвка с брекети?
Не съм дъвкала от 8 месеца,откакто ги сложих и ми липсва,но ако ще ми залепне за брекетите..,о нее... Laughing

# 699
  • На острова
Аз не дъвча в момента и не смятам да го правя докато съм с брекетите.

За освежаване, дъвките ги замених с ментови бонбонки.

След първоначалния шок и болка и идеята, че ще прекарам следващата година и половина в ядене на картофено пюре и кисело мляко, вече след смяната на дъгите дискомфорта трае ден-два и после пак си ям нормално (единствено ядки не ям и много твърди храни). Всичко обаче си го чупя/режа на малки хапки и така, не мога да отхапвам.

Най-накрая видях промяната след близо 3 м 😊

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 00:22 от ~Миа~

# 700
Имам въпрос. Колко често и как си почиствате ритейнърите? Моята ми каза да ги мия с четката и пастата ми, да ги слагам във вода вечер, за да не изсъхне самия материал и да станат чупливи. Отделно има начин на сваляне, да не ги заливам с гореща вода и други такива...
Не съм проучила подробно нещата, признавам си... бях видяла в едно видео, таблетки за дълбоко почистване, но не съм се интересувала подробно тук има ли такова нещо, няма ли...

# 701
Да,  дъвча дъвка. Нямам проблем.

# 702
  • София
Не залепва ли по брекетите? Shocked

# 703
И аз нямам проблеми да си дъвча дъвки. Не залепват по брекетите, но рядко имам нужда от дъвка.

# 704
Докато бях бременна, ментовата дъвка ми беше стомашно успокоение. Купувам си и сега една био дъвка с ксилитол и ми е много приятна. След кафе например, ако не мога да си измия зъбите, много ме освежава. Бонбони не употребам заради захарта. Дъвча на последните кътници и не залепва.

Общи условия

Активация на акаунт