Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 420
  • 838
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Знаете ли дали продават в аптеките ластици на Унитек ?
Нямам скоро час за преглед,а искам да си купя.

# 706
Ластици свободно трудно ще намериш. Просто се обади на ортодонта си и кажи, че имаш нужда от ластици. Няма да откаже.

# 707
  • Стара Загора
В Пловдив знам аптека. В центъра, дясно от Хепи.

# 708
  • София
За София питам.
Предстои ми пътуване утре и няма кога да отида до кабинета.
Ами ще се мъча с по-стегнатите,няма как.

# 709
   Здравейте! Предстои ми слагане на брекети, но преди това ортодонтката каза,че трябва да си направя операция на френулома на горна устна. Препоръча ми пародонтолог др Йосифова София. Въпросът ми е някой правил ли е тези манипулация и колко струва? Операцията трябва да е със скалпел, а не с лазер.

# 710
Имам въпрос. Колко често и как си почиствате ритейнърите? Моята ми каза да ги мия с четката и пастата ми, да ги слагам във вода вечер, за да не изсъхне самия материал и да станат чупливи. Отделно има начин на сваляне, да не ги заливам с гореща вода и други такива...
Не съм проучила подробно нещата, признавам си... бях видяла в едно видео, таблетки за дълбоко почистване, но не съм се интересувала подробно тук има ли такова нещо, няма ли...
Дъщеря ми е от скоро на горна челюст с тях. Единствено се почистват преди всяко слагане с чвтка и паста. Тя ги сваля само,докато се храни.Спи с тях също

# 711
Миа, голям напредък, браво!

# 712
Привет, днес мина консултацията ми с ортодонт и ми се иска да чуя мнения на хора с повече опит относно системите брекети. От както се интересувам от брекети винаги в главата ми се въртят самолигиращите брекети и в частност Деймън, много от ортодонтите твърдят, че те намаляват периода на лечение и болката е значително по-малко в сравнение с брекетите, при които има ластици (за мен е много важно болката да се минимализира всячески, тъй като имам супер чувствителни зъби...). Ортодонтът, при когото бях обаче заяви категорично, че самолигиращите брекети нямат осезаемо предимство пред традиционните брекети - срокът на лечение бил еднакъв, а по отношение на болката нямало никаква разлика. Лекарят работи с брекетите на American Orthodontic - онези с ластиците и каза, че това била една от най-добрите системи - лесни за работа, а същевременно и евтини. Срокът на лечение за мен бил между 1,5 и 2 години, а цената на лечението е 3000 лв. без ритейнърите - те се плащали отделно. Предложи ми и други варианти, но цената им значително по-висока в сравнение с AmericanOrtho, особено на Деймън - 5000 лв за метални Деймън (пак без ритейнърите), което ми се струва твърде много предвид това, което вие споделяте в темата като цена... Срокът на лечение с Деймън бил сходен, максимум месец-два да се съкрати.
Какво ще ме посъветвате - да избера ли брекетите с ластици на American Orthodotic? Или Деймън? И тези цени нормални ли са? Доколкото знам от темата тук 5000 лв за Деймън си висока цена дори за столицата, а моето действие се развива в малък град, при неособено прочут специалист... 
Наясно съм, че е най-добре да се доверя на лекаря, но за жалост не всички лекари са съвестни и нерядко зад техните препоръки стоят финансови интереси...

# 713
  • Стара Загора
Направи си консултация и при друг специалист.
Аз също пътувам всеки месец до Пловдив, защото в моя град нямаше на кого да се доверя. Имам самолигиращи брекети. Болката и продължителността също зависят и от сложността на проблема, така че не разчитай много на хорското мнение. Всеки си има различен праг на болка и различен проблем за оправяне. Аз наистина не мога да се оплача от самолигиращите брекети, цената им е 3000 лв, но е друга система. Според мен отиди на още едно място .

# 714
Има ли във форума пациенти на д-р Галина Настева-Димова - да споделите впечатления за нея? Simple Smile

# 715

3 месеца разлика!
Извинявам се за лошото качество, оказа се , че нямам снимки преди брекетите ...

# 716
Браво!! Има голяма разлика:)))))))
Аз наближавам свалянето на горните, но за съжаление имам същото положение на предните 2 зъба като при теб, което така и не успя да се промени след година и половина носене......

# 717
Браво!! Има голяма разлика:)))))))
Аз наближавам свалянето на горните, но за съжаление имам същото положение на предните 2 зъба като при теб, което така и не успя да се промени след година и половина носене......
Защо не се е променило?
При мен зъба, който е до кучешкия и предния зъб до него, все още не са включени към брекетите, защото няма място за тях! Чакаме да се освободи място.
Ти имаш ли вадени зъби?

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 15:17 от Stacey91

# 718
Нямам вадени зъби. За 2 правихме място отдолу, подредиха се добре там.

# 719
  • На острова
Alisa, като не се е променило положението, какво ще правите? Ако не си доволна, така ли ще ги оставиш?

Снощи сънувах, че съм свалила брекетите и точно предните два не са се наместили много-много 🙈

Общи условия

Активация на акаунт