Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 408
  • 838
  •   1
Отговори
# 720
Хахаха, Миа, какви са тези сънища?  Grinning Аз пък сънувах наскоро, че са ми се отлепили всичките  Mr. Green
Положението при мен е така от доста време, даже последният път и дъгата не смениха, така че мисля да се примиря и замълча. Каква ми е гаранцията, че няма да мине още толкова, без резултат..... Sad

# 721
Със сапфирени/прозрачни брекети ли си? Моята ОД ми каза, че имала подобен случай и след първата година направо ги свалила и сложила метални, защото зъбите просто не мърдали.

# 722
Керамични.

# 723
Моля за препоръки за добър ортодонт за поставяне на брекети на дете 13 год.  Става въпрос за района на Пловдив, Стара Загора и Хасково. Ако може и ориентировъчна информация  за цените. Не живеем в тези градове и нямаме възможност за много консултации с различни лекари и би ми било полезно да се имам някаква информация и за цените. Ако някой не желае да пише в темата такава информация може и на лични да ми пише.
Благодаря предварително.

# 724
  • Стара Загора
Моля за препоръки за добър ортодонт за поставяне на брекети на дете 13 год.  Става въпрос за района на Пловдив, Стара Загора и Хасково. Ако може и ориентировъчна информация  за цените. Не живеем в тези градове и нямаме възможност за много консултации с различни лекари и би ми било полезно да се имам някаква информация и за цените. Ако някой не желае да пише в темата такава информация може и на лични да ми пише.
Благодаря предварително.

За Стара Загора- д-р Ирмилайчева
За Пловдив- д-р Симова
И двете работят на добри цени.

# 725
  • София
Винаги ли първо се свалят горни или долни брекети и никога заедно?

# 726
  • Пловдив
За Пловдив- доц.Светла Йорданова. Тя работи заедно със сестра си-близначка и преподават в Стоматологичния факултет.

# 727
Здравейте, надявам се да можете да ми помогнете.
Понеже съм с криви зъби и много искам да си оправя зъбите, а за момента не мога да отделя голяма сума.
Чувала съм, че при д-р Керанова взимала евтино за брекети.
Моля Ви, ако някой има актуална информация (понеже всичко, което съм прочела за нея във форумите са от доста години), цени,телефон за връзка и къде точно се намира.

# 728
Здравейте,

Реших се да слагам брекети, докато не е станало прекалено късно.

Имам само една молба и наистина бих оценил всяка помощ!
Тъй като не мога да прочета всички 10 теми, ако можехте да ми препоръчате един специалист в София, кой би бил?

Благодаря!

# 729
  • Варна
Винаги ли първо се свалят горни или долни брекети и никога заедно?

Не винаги. Зависи от захапката. При мен беше възможно да ми сложат едновременно и на двете челюсти, но в крайна сметка ортодонтката реши първо да поизправи малко горните зъби и сложи само на тях. Аз я питах как така  едновременно, понеже и аз не бях чувала за такова нещо. И тя ми показа отливки на пациент, при когото горните предни зъби са силно наклонени назад и не би имало никакво място за брекети на долните зъби. А моите горни са даже леко напред и е възможно, без да има риск долните брекети да увредят емайла на горните зъби.

# 730
  • София
При слагането ясно,но при махането?
Доколкото разбрах на мен ще ми махат едновременно горните и долните🤔

# 731
  • Варна
Оф, била съм уморена и съм прочела слагат, а не свалят.  За сваляне съм гледала само клипчета и май навсякъде свалят всичко заедно.

# 732
На мен ще ми махат само горните, цитирам "те няма да ни трябват повече" Whistling

# 733
  • На острова
На мен ще ми махат само горните, цитирам "те няма да ни трябват повече" Whistling
Изглежда не си много доволна от това решение.. но защо ще се примиряваш? Безплатно ли ти ги слагаха 🙈 Само в такъв случай не бих се оплаквала сигурно.
Какъв ритейнър ще слагаш после?
Да не вземат да се изкривят пак в течение на годините, хм.

# 734
След толкова време без промяна, и 6лед като не ми смениха дъгата последния път, просто няма смисъл да се надявам на друг резултат. Не е голям дефекта, забелязва се най-ясно при поглед отдолу на отворена уста. Сменяем рет. горе и постоянен долу.

Общи условия

Активация на акаунт