Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 393
  • 838
  •   1
Отговори
# 735
Добре де, самоумъртвяване на зъби, адски болки и какви ли не усложнения чета, отказах се да слагам брекети и да се мъча, кой знае какви още неща могат да се случат.

# 736
  • Варна
Като цяло няма лечение без рискове или възможни странични ефекти. Даже и в листовката на аналгина пише, че може да предизвика анемия. Човек сам си прави сметка и си подбира лекаря. Единственото сигурно нещо на 100% е, че без брекети човек си остава с криви зъби, които с времето се изкривяват още повече и се развалят по-лесно.

п.п. Да се отчета и аз - вече 2 месеца съм с брекети на горната челюст и има мнооого видими резултати - не само от ортодонтката и мен, ами и от близки. Simple Smile Засега ме болят зъбите само при натиск като ги търкам с четката или ако се опитам да отхапя нещо. Всичко си ям, нарязано на парчета и си дъвча с кътниците. Единственото нещо, което не можах да сдъвча беше бадем. Ям даже кашу, желирани бонбони, чипс, ябълки, хрупкави пици, бонбон сушард с лешник. Grinning Нямам търпение да ми сложат и на долната челюст, за да видя резултатът и там.

Другото, което искам да отбележа е във връзка с това, че не ми вадиха четвъртите зъби и всеки месец ми правят лек стрипинг. Не боли, само има много гаден звук и вибрация. Зъбите и така си се нареждат.

# 737
Освен с кривите зъби и неправилна захапка нелечението води и до други здравословни проблеми. Жалко е, че хората не осъзнават колко важно е доброто състояние на устната кухина за целия организъм. Естетиката е съпътстащо подобрение.

# 738
А кървят ли ви венците от брекетите?

# 739
Моите не кървят, може би в началото, когато бяха на гъсто зъбите, сега не са толкова и не кървят и спрях да трупам толкова много зъбен камък.

# 740
Аз съм от януари с брекети.И моите венци не кървят вече толкова както в началото.Може би малко ми е възпален венеца,защото тази сутрин малко ми кървяха при миенето.
Изглежда е нормално..

# 741
Никога не са ми кървяли.

# 742
Бързо ли свикнахте с ластиците?

# 743
Здравейте!И аз съм нов във връзка с брекетите.Утре трябва да ми ги поставят (момче на 26 години) ,но ме притеснява това,че съм с дълбока захапка,а ортодонта ми каза,че е по-трудно лечима.Има ли някой във форума със същия проблем? Спрял съм се на д-р Аладжов в Бургас.

# 744
Здравейте! Дъщеря ми носи самолигиращи брекети - тя е доволна, аз съм доволна, че няма разни неприятни съпътстващи проблеми. За резултатите е още рано да говоря. Но имам следния въпрос за цените - направих грешката да не си изясня предварително всички разходи, които предстои да направим. Уж беше "крайна цена", впоследствие се оказа, че при всеки месечен преглед плащаме по 40 лв. на дъга, тоест 80 лева. Отделно трябвало ако се отлепи брекет. И отделно за смяна дъгата - общо пет-шест пъти не разбрах. Исках да питам за отлепването на брекет (предполага се по вина на детето) винаги ли се плаща 50 лв. - аз все си мисля, че това е редно само ако сложат нов брекет, а не ако залепят стария. Как е при вас?

# 745
  • Варна
Каква ви е уж крайната цена? Защото ако е от сорта на 2000 лв, нормално всяко нещо да се заплаща допълнително. От колко време е с брекети дъщеря ви?

# 746
Брекетите са 3600 - самолигиращи, аз съм съгласна това да не е "крайна цена". Просто искам да се ориентирам какви са обичайните цени за месечните прегледи, отлепване на брекет и т.н.

# 747
  • Стара Загора
В Пловдив моите самолигиращи са 3000 лв. Система 3М. Не съм плащала нищо друго освен тези пари. Единствено ритърнарите ще ми струват 210 лв и се плаща при свалянето. Не съм отлепяла брекет, въпреки че ям всичко и отдавна спрях да ги пазя. Моят ортодонт твърди, че е важно лепилото- трябва да е за същата система брекети, т.е.  да не ползваш друго лепило освен това,което производителят е предвидил. Веднъж чупих пръстен и платих 15 лв за нов. Тъй като са самолигиращи, ако се отлепи брекет, няма как да го изгубиш, той си остава на дъгата. Ако не е повреден, не виждам смисъл да се плаща за нов. За лепенето може и да ви поиска пари.

# 748
  • Варна
Моето лечение е 4000 лв за обикновени сапфирени, като не плащам допълнително на всяко посещение. За отлепянето бях питала и ми каза, че ако се случи, първите 4 - 5 пъти няма да ми взима пари, но по-нататък - по 40 лв. Вече не помня точно, но май ми беше обяснила, че отлепен брекет е по-добре направо да се смени с нов. Т.е. ми е предвидила 4 - 5 броя резервни, един вид включени в цената. Засега не ми се е отлепяло нищо. Ритейнърите също не са включени, но те са около 200 лв.

# 749
Здравейте! Имам син на 17 г. , който със сигурност се нуждае от поставяне на брекети. Нуждаем са от препоръки за добър ортодонт в района на Ямбол-Сливен. Искам да е по-близо до града ни - Ямбол, за да може при честите посещения да пътува сам. Търся в интернет и намирам 2-3 специалиста, но на мен лично нищо не ми говорят имената им. Става въпрос за: д-р Мария Ненчева и д-р Христина Жечкова в Сливен, както и д-р Мариана Дучева в Ямбол. Ако някой може да ми даде мнение за някоя от дамите, ще му бъда благодарна!

Последна редакция: ср, 08 авг 2018, 15:25 от snejidran

Общи условия

Активация на акаунт