Против акне/пъпки по лицето 7

• 94 727
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
  • В най - голямото село
foxy-the infant prodigy на същият хал съм и аз с лицето на дъщеря ми. Вече повече от 2 години ходене при светила дерматолози и козметици. С всеки изминал ден лицето и става по - зле. Накрая една дерматоложка реши да назначи лечение с Доксициклин (това било най - добре) , дъщеря ми като го изпи вечерта едвам не умря. Ужасни болки в стомаха и повръщане. Три дни след това не и беше добре стомаха и аз и го спрях. Сега вече незнам накъде. Какво ли не опитвахме.......Хванала съм се за главата.
И хранителен режим спазва и спортува (въпреки че според една от дерматоложките спорта е противопоказен).

# 136
  • Бургас
cikoni, да не те отчайвам ама ако акнето е хормонално нито спорт, нито хранителен режим ще го оправи. На колко години е дъщеря ти? Само повърхностни пъпки ли има или и подкожни?
Аз навремето колко антибиотици изгълтах, докарах си колит и нямаше ефект. Можеш да пробваш с крем с бензоил пероксид ако нищо друго не помогне.

# 137
  • В най - голямото село
Irene Adler не е хормонално. Водих я да вземат секрет имаше стафилокок.Нищо , че никой лекар не го изиска.  БП си беше купила, (тя учи в UK), ефект няма. Има и подкожни вече. В началото беше леко.... с времето и експериментите на дерматолози и козметици, нещата се задълбочиха. Замислям се есента за Роакутан, въпреки всичките му странични ефекти. На теб какво ти помогна?

# 138
Irene Adler не е хормонално. Водих я да вземат секрет имаше стафилокок.Нищо , че никой лекар не го изиска.  БП си беше купила, (тя учи в UK), ефект няма. Има и подкожни вече. В началото беше леко.... с времето и експериментите на дерматолози и козметици, нещата се задълбочиха. Замислям се есента за Роакутан, въпреки всичките му странични ефекти. На теб какво ти помогна?

cikoni
,  замисляли ли сте се за нещо по-различно, например химичен пилинг, лъчетерапия с ЛЕД, лазер? Това са добри опции, а и сезонът е подходящ. Каква диета спазвате, ако не е тайна?

# 139
  • В най - голямото село
Йоана* не сме прилагали химичен пилинг, лъчетерапия с ЛЕД, лазер. Химичен пилинг ни предложиха последният път, но не като терапия, а за поизчистване на белезите. Тъй като дъщеря ми в момента е в UK не мога да предприема някоя процедура , защото се изискват поне няколко (т.е трябва време). Но все пак за повече от 2 години мина през много дерматолози и процедури. Ограничава млечните продукти, мазно, какао и др.

# 140
Здравейте , искам да купя на дъщеря ми ето този крем       https://www.farma.bg/la-roche-posay-effaclar-duo-corrective-uncl … i-marks-40ml.html
Позната ми каза ,че се нанася на пъпката и наистина бързо се заличават петната.Някой от вас ползвала ли го е и доволни ли сте от резултата?
Или препоръчайте кремче което е за заличаване на червените петна от пъпки.Пъпките не са подкожни,типични тийнеджърски пъпки...

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 09:50 от valshebna

# 141
Хубав е Ефаклар Дуо и се нанася на цялото лице, не само върху пъпките. Не омазнява кожата и съдържа съставки подходящи за проблемна кожа.
За третиране на отделни пъпки, продават гелчета в тубички като околоочен крем навсякъде.

# 142
Аз бях писала, че изобщо не съм доволна от крема на Ла Рош Дуо+ ( не знам дали е същият). Обривах се много и ми дразнеше кожата. Иначе наистина има много положителни мнения, затова и го купих. Пробвайте, при вас може да помага.

# 143
  • В най - голямото село
Дъщеря ми го ползва и в момента Ефаклар Дуо. Според мен ефект заличаване на белези няма. Нито пък лечебен.

# 144
Аз бях писала, че изобщо не съм доволна от крема на Ла Рош Дуо+ ( не знам дали е същият). Обривах се много и ми дразнеше кожата. Иначе наистина има много положителни мнения, затова и го купих. Пробвайте, при вас може да помага.

И при мен имаше същия ефект ..

# 145
  • Бургас
Irene Adler не е хормонално. Водих я да вземат секрет имаше стафилокок.Нищо , че никой лекар не го изиска.  БП си беше купила, (тя учи в UK), ефект няма. Има и подкожни вече. В началото беше леко.... с времето и експериментите на дерматолози и козметици, нещата се задълбочиха. Замислям се есента за Роакутан, въпреки всичките му странични ефекти. На теб какво ти помогна?

На мен ми помогна именно БП, но аз започнах ударно с 10% по два дори три пъти на ден (бях много отчаяна). ПОдкожните ми пъпки тогава верно не минаха толкова бързо - към месец някъде.
Познавам ковек, който беше на Роакутан. Наистина страничните ефекти при него бяха ужасни. След около година се върна на старото си положение даже имаше подкожни пъпки и на главата  отзад.

# 146
  • Бургас
Здравейте! Поръчах крем с БП от Англия и днес дойде. Много изчетох по въпроса за кремовете с БП и срещнах различни начини по които се употребява крема. Искам да попитам как е правилно да го ползвам. Един път или два пъти дневно? Трябва ли да нанасям хидратиращ крем след нанасянето на крема с БП?

# 147
Мисля, че веднъж дневно е достатъчно.  Аз го използвам сутрин защото вечер ми избелва калъфките Grinning измивам лицето сутрин, минавам с тоник със салицилова киселина мажа крема с БП и след около 10 мин слагам слънцезащитен крем и тръгвам на работа. Дори когато акнето ми е било тежко съм мазала веднъж на ден

# 148
Аз използвам кремът с БП вечерно време - измивам си лицето и слагам локално съвсем лек слой. Върху него не нанасям нищо, защото съм забелязала, че ако сложа например нощен крем върху пъпките, няма ефект от намазването с БП. Оставям поне час преди да си легна да съм с крема с БП, за да не го изтрия с възглавницата.

# 149
И аз нанасям вечер, слагам хидратиращ преди него ако забележа сухота и чувствителност на кожата. Обикновено ползвам през вечер, но аз боря себумна секреция и черни точки.

Общи условия

Активация на акаунт