НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 540
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
И аз усетих леко забавяне на тракта, и започнах да пия вечер преди лягане на гладно пробиотик /моят е разтворим/ + пребиотик - акациеви фибри. При тях една доза има 2 гр въглехидрати, които са 2 гр фибри всъщност. Не е много, но тези полезни бактерии трябва да се хранят с нещо, за да работи добре стомашно чревния тракт. А с това ограничение на въглехидратите, съответно фибрите, сигурно им се взима акъла. Засега удържам фронта. Хуск не съм пробвала още, но имам под ръка. Киселото мляко съдържа и то пробиотици, така че сигурно е добра комбинация заедно с хуска, но го отбягвам него /млякото/, защото има захари.

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 08:56 от Тъмнозелена

# 301
  • Бургас
Мен киселото мляко и сметаната ме запичат.
Дани, нямаш зеленчуци в менюто. Айсбергът го махни, нищо полезно няма в него, само надува. Болката в кръста може и от него да е. Аз имам подобни от зелена салата и айсберг. Сметаната също ми се струва много. Сутрин, обед, за вечер не си писала освен омлета какво ядеш.
При мен безотказно действа сутрин кафе, но с краве масло. Или лъжица сусамов тахан сутрин на гладно. Ако е много зле положението, съм слагала Мелилакс (свещички са), но еднократно.
Пробиотик също не е лошо да опиташ, ако друго не помага.
Сушени кайсии не бих си взела, само химия в тях.
Но определено нямаш зеленчуци. Кисело зеле да ти се намира? Сокът знам, че действа много добре. Изобщо туршии всякакви. Е, без захар де.

# 302
  • По света и в нас.
На втората седмица и аз имах проблем с 00 ,увеличих кокосовото масло в кафето и започнах да пия мляко с нес .По принцип на мен млякото ми действа разхлабващо.

# 303
  • Бургас
Забравих тиквата да спомена. По принцип регулира стомаха. Аз я ям вечер, печена, полята с кокосово масло.

# 304
Аз мога да изям цяла печена тиква за един ден. Oбожавам я.
Да кажа как хапвам замразените берита. Слагам ги в купичка и ги хапвам с пръсти- по 1-2 на хапка. Така ги ям по- дълго и си удължавам кефа. После и малко сметанка за мазнини.

# 305
На Белун Добрич бях взела лешников тахан, който се оказа блъскан със захар.
То паста с какао се водеше де....
Този какъв му е състава...викаш нЕма цукер ?

на белун взимах сусамовия тахан, не ми е вкусен - бял беше
но и на хармоника белия не много харесвам или съм попаднала на кофти бурканче/а/
най-много харесвам на хармоника черния, но цената не ме радва, а и едната ми мома се научи да го яде, за това едва се добирам до него Scream - тя е като мен - без хич мога, но с малко не мога Grinning

Дани, вземи си дуфалак - аз се опъвах срещу него, но помага наистина за тежки случаи; ако не ти е много неприятно, рициновото масло също е добро - на мен то ми е най-лесно, защото винаги имам у дома /правя си маски на косата с него Grinning /
пий повече вода също - колкото и да пиеш, малко е щом те боли "кръста"
трудното ходене до тоалетна също вдига килограмите - когато изчистиш всичко на веднъж, ще видиш, че след няколко часа кантарът ще показва повече от килограм надолу

печената тиква ... мммм! но нея не мога да я ям в допустимите дози - седна ли пред тавата, излизам извън режима и то с много Grin

# 306
Има разлика между черния и белия сусамов тахан. Не говоря за вид сусам, а за цвят на тахана. Тъмния се прави И от шушулките, а белия е само от зърната. Белия не дразни толкова стомаха.

# 307
знам - просто белият не ми е толкова вкусен и все подозирам, че е повреден Simple Smile Simple Smile Simple Smile
предполага се, че черният, заради люспичките, е по-добър при проблеми с ходенето до тоалетната

# 308
И на мен черния ми е по- вкусен!

# 309
Благодаря ви за отговорите! Simple Smile
За съжаление, единствената туршия, която имам у нас е със захар... Simple Smile Направо не знам н акой отговарям, така че карам на отговори, а всеки ще намери своите - не пия кафе ежедневно, защото ми е лошо от него, чай също не пия, за мен напитките са вода и бира (хаха), ама наистина нищо друго не пия, мразя дори вода с лимон. Хората не могат да пият вода и се чудят как да я овкусят, а на мен ми бърка в здравето, ако ще във водата ми да има краставица, обичам си водата и това е - пия колко да пия по 1,5-2 литра на ден може би, все имам чаша с вода до мен. Та затова си позволявам кафета само уикенда, с кокосово масло и малко прясно мляко (ама около лъжижа мляко).
за тиквата - ненавиждам я, ама като казватае да я ям, ще я ям какво да правя хахаха Simple Smile общо взето съм склонна всичко да ям, дори и да не обичам нещо, разбера ли че има ползи и ТРЯБВА ли - ям го, даже мазно мразя, ама ям какво да правя, нали трябва Grinning
За щастие, след вчерашните свински уши днес всичко е наред, даже 3 пъти минах през нулите, да влизат в менюто ежеседмично - минимум хаха Simple Smile
Таня, - омлета го ям пак с някаква малка салата, с тяе мазнини почти не съм гладна, ям супер малко, в сравнение с преди ) преди можех да омета една огромна чиния... е на днес - закусих 5 маслини, 1 яйце и 20 грама бекон - изтеглих ги, ами чудно ми е.
Сметаната ми, за която ти се струва много е около 3 супени лъжици за целия ден, просто я разделям в няколко приема (т.е. в два - една лъжица за закуска и 2 за салатата, една кофичка ми стига за седмица и половина, та не мисля, че е толкова много).
Основният ми проблем е с нулите, следя си макросите постоянно, имам около 65-75% мазнини, въглехидрати около 20% и още към 20% протеини, разбира се сега минах 100%, но ориентировъчно седя там някъде.
МНого ми се иска да ми се получи и затова ви занимавам така подробно, всяко ваше мнение ми е изключително важно! Simple Smile днес ще скокна и за пробиотик, и туршийки ще ям, ама са ми захаросани Sad А за кисело зеле от баба няма надежди, мога да си ида на село след 3 седмици най-рано, а в нашия край казват "баба марта като пръдне, зелето не става" Grinning

# 310
става, става зелето, ако не е било на много топло, само сока не пий - той вече не става Simple Smile

# 311
В хранителните магазини продават туршия само със сол и оцетна киселина. И са прилични на цена- от около 1.50 лв.

# 312
  • В полите на Пирин планина
Може да си направиш сама трушия с дива ферментация на зеленчуците, които харесваш.

# 313
Да ви споделя новата ми най- любима закуска:
https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fknow-how-to-cook.com … UQvNP5rLF&s=1

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 18:01 от JACKLIN*

# 314
Жаклин, моите адмирации!
На мен ми изглеждат като 10тина килограма разлика. Но се надявам да кажеш, че са по-малко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт