НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 483
  • 738
  •   2
Отговори
# 480
Аааа..мързи ме да ходя далеч за една кофа...Joy мерси.

# 481
  • София
Аз от Метро взимам по няколко кофички. 11 лева беше последния път.

Ако правя вкъщи, няма да правя с половин килограм масло, а с един кг. За половинка не си струва усилието и висенето до котлона. Не че е сложно, но отнема време. Излиза малко повече от половината. в отделената млечна част има и мазнина, защото няма как да отделиш само и единствено млечното.
С мандраджийско масло не съм пробвала.
Отделената част не се изхвърля - може да се използва за много неща - супи, сосове, хляб (за който прави)

# 482
  • Sofia
Лесно се прави,няма много загуба и излиза много по-евтино от купеното.Ползвам немско или от мандра.

# 483
Благодаря за споделеното! В Метро изглежда е на добра цена, но ходя там веднъж на 2-3 месеца. В момента единствената ми опция е да го поръчам по интернет, а цените никак не ме радват Simple Smile
Ще опитам със сигурност да го направя вкъщи и ще пробвам с по-голямо количество, щом с малко не си заслужава.

# 484
Изследвания за вредни съставки и вода в кравето масло. В таблицата с резултати има и снимки на маслата.
http://videlei.com/articles/details/imenata-na-proizvoditelite-n … aznini-i-voda/165
http://aktivnipotrebiteli.bg/тест/144/ТЕСТ-краве-масло-(2015)
http://aktivnipotrebiteli.bg/тест/160/Изчиства-ли-се-от-фалшификации-кравето-масло-(2017)

# 485
  • София
Таня, аз напоследък купувам само кисело мляко с каймак в кофички по около килограм.
Даже името в момента не мога да се сетя, просто като вляза във Фантастико и си го познавам:)
Него съм го тествала и няма нишесте.
Маджаров 4,5% също не ми даде реакция - т.е. нямаше, Тертер също съм тествала и тестът беше отрицателен.

Аз лятото мога да живея на тартор, просто го обожавам; и тогава по-често купувам кисело мляко.
Дори в офиса си правя таратор. По тази причина имам шишенце йод и там  Rolling Eyes
И като се присетя - капвам за проверка. Да си призная, аз на мляко с нишесте не съм попадала, въпреки, че понякога ми е било подозрително гъсто и плътно млякото.
И понеже йодът не лъже, значи нишесте няма, но нищо не пречи да има друг сгъстител, който не е написан на кофичката и който не знаем как да тестваме.  Sad

# 486
  • Бургас
Купих си йод аз Blush Тествах го онова подуващото (Верея 4,5%). Излезе, че няма нишесте. Явно друго ми пречи.
Мерих обиколки вчера. Оказа се, е съм свалила 1,5 см от гръдна обиколка за около месец. Хубавото е, че е от мазнините на гърба, бюста не е мръднал.
Да ви кажа, от тренировките на Руми има ефект. Стойката ми се изправи. Спря да ме боли гърба и кръста. Хем съм само на 5 тренировки и то от ниво ,,начинаещи,,. И пак ми е трудно. Ей на преди малко що пот излях за 20 Мин. не е истина.
Продължавам да се храня без да пиша нищо, без да следя. Килограми няма да паднат, но дънките ми охлабиха на корема, доволна съм.

# 487
  • Sofia
Кисело мляко си правя сама. Мисля си че щом се хваща значи не са фалшиви купешките пресни млека, с които съм пробвала - Ел би, Олимпус, Пършевица . И става все по-гъсто за дни в хладилника.

# 488
  • n/a
Карен, фен на алабай? Чудесна порода, my favorite.

Не ми е слабост киселото мляко, рядко използвам в менютата.
Доколкото съм запозната - проблема на киселото мляко не е са-
мо в добавянето на нишесте. По-голям проблем са бактериите,
сред които оригиналната булгарикус или почти не присъства,
или сериозно се потиска развитието ѝ с други бактерии. Защо-
то иначе млякото ще е реално кисело, а всички знаем, че отдав-
на не е такова.

# 489
На един селски пазар намерих баби, които продават избито масло(на 14лв килото). Вземам си близо килограм и го изварявам на гхи, но това е понеже съм много гнуслива, пък в маслото им все намирам някой косъм или мравка... Обаче  е страхотно - мирише на мляко и е някак шарено на места бяло, на места жълто - личи си че е истинско, ама бабите няма как да спазват перфектна хигиена, та реших, като купувам от тях и да го правя на гхи, че боклуците избиват на повърхността и ги обирам. От около 900г  пълня един буркан който се води 700мл. Използвам мазнината, която остава на дъното на съда в който съм го изварила, за няколко яйчица да не отива зян.

# 490
Чувала съм, че вдигат маслеността на киселото мляко с трансмазнини, което дава и плътност, без да има нишестета.Дали е вярно, кой знае?!
Склонна съм да вярвам, защото нормалната масленост на прясното мляко е около 4-5%, като варира в различните сезони.

# 491
Днес взех 200 грама кокосово масло за готвене, нарочно малка опаковка, за да го пробвам, защото старото ми свърши. То беше обикновено екстра върджин, органично, малко миришеше на кокос, докато готвех, но в яденето не се усещаше. Ама викам си, хайде, този път специално за готвене ще го взема.

Това новото обаче ми умириса цялата кухня на пушеци и прегоряло. Както обикновено си го ползвах, 1 лъжица в тефлонов тиган и пържих яйца на очи. Прегоряха ми, маслото очевидно и то прегаряше и пушеше. Дали е менте?

# 492
Моето кокосово масло го взех от био щанда на лидл. Мирише на кокос и не пуше като го ползвам в тигана , доволна съм. Иначе наруших снощи режима за пръв път.Ама как само го наруших с едно парче торта. Днес се мерих продължавам да си стоя на 56, за сега нямам спад, но нямам и качване. При обиколката на таляита имам един сантиметър на долу. Но ще гледам да си остана с това единствео прегрешение.

# 493
  • София
Здравейте добри хора. Надявам се да приемате нови попълнения. Записвам се и направо отивам да чета, че ми се струва малко трудничко. Доста неща трябва да се спазват. Първоначално сигурно няма да успея да съм на 100% стриктна, но се надявам във времето да станат нещата.
Кафето с масло бих го пробвала събота или неделя, че не искам изненади на работа. Гадно ли е на вкус?

# 494
Не е гадно...пие се топло...бърка се с миксерче за фрапе и то се разпенва отгоре и става като капучино..

Общи условия

Активация на акаунт