НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 449
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
  • София
От една седмица съм намалила драстично въглехидратите. Е, имам още за изчистване, но ще станат нещата. Възможно ли е от това да са ми паднали триглицеридите от 1,47 на 0,91? Струва ми се невъзможно за толкова кратко време.

# 556
  • Бургас
За една седмица едва ли, по-скоро е общото отражение на режима.

Ето нещо интересно за надбъбречната умора:
https://nadiapetrova.bg/protocols/протокол-при-хроничен-стрес-и-adrenal-fatigue/

# 557
  • София
Значи или са си написали стойностите както им дойде, или пък бирата, която пих вечерта преди първото изследване е повишила тази стойност.
Благодаря за статията Flowers Hibiscus

# 558

Ами тя е от 1 седмица на режима...

# 559
  • София
Може да е от бирата.
Не ми се иска да мисля, че си пишат каквото им дойде Rage

# 560
  • Бургас

Ами тя е от 1 седмица на режима...

А, тоз момент съм го проспала Joy

# 561
Здравейте момичета, след лутане и пробване на какво ли не, реших да пробвам и този начин на хранене. Постигнах добри резултати със Зоната и weight watchers, но да си кажа честно това теглене, смятане и готвене без мазнина вече ми е втръснло до безобразие. Решила съм първия месец да не смятам нищо, просто да намаля въглехидратите и да ям само разрешените зеленчуци. Не очаквам кой знае какви резултати като се има предвид, че доста си хапвам като количество, като тегля чертата май са над 2000 калории, но усещам главоболие и малко липса на енергия /вече седмица се храня така/ и просто искам да дам време на организма ми да се адаптира. Ще се претегля след месец.
Иначе ми е леко на стомаха и въпреки големите количества храна, не усещам чувство на преяждане.

Искам да ви попитам за сметаната, прочетох, че не се използва всеки ден, но аз използвам животинска, double cream с 55% масленост и само 2 гр въглехидрат и 1 гр протеин на 100 мл. Не мога ли да си я ползвам по-свободно? Режимът ми се струва привлекателен именно заради сметаната и авокадото, които обожавам. Сутринта даже си направих кафе с нея и много ми се ослади.

# 562
Може ли снимка на тази сметана и от къде я взимаш?

# 563
  • somewhere over the rainbow
Привет, от 3 дни съм на нисковъглехидратно хранене /уж/ с цел влизане в кетоза за подобряване на здравословното състояние.  Това ознчава около 75% мазнини, 20% протеини и 5% въглехидрати. Еми имам съдържанията на много храни, но са единици тези, които отговарят на условията - сланина, масло, орехи, слънчоглед и още едно-две. Няма как да ям само това - в месото е повече белтъка, а в зеленчуците - въглените. Както и да ги въртя,  винаги протеина е почти, колкото мазнината. В никой случай не мога да го направя 25%, освен ако не ям сланина с масло. Гледам в примерните кето диети - свинска пържола с броколи например. А цялото това нещо е почти 2 пъти повече протеин от мазнина. Защо възникват тези противоречия?

# 564
Може ли снимка на тази сметана и от къде я взимаш?

Mariat, живея в Ирландия и тук животинската сметана е много на почит. В магазините предлагат много видове пълномаслена над 35-40%, но тази е най-мазната, която съм открила засега. Установих, че колкото е по-висока мазнинността, толкова по-ниско е съдържанието на въглехидрати.
Ето я, излъгала съм ви - 48% е маслеността, останала съм с грешно впечатление:
https://m.tesco.ie/mt/www.tesco.ie/groceries/Product/Details/?id=253481981

NAN, аз също четох, сметнах на един калкулатор колко трябва да сами макронутриентите, за да отслабвам, засякох 2 дни с myfitnesspal какво ям и ме заболя глава. Затова спрях да засичам, нека малко се адаптирам и навлезна в нещата и следващия месец съм решила да съм по-стриктна. Ще продтлжавам да четаи да си коригирам грешките в движение, но си знам психиката - не мога да правя големи промени в храненето си изведнъж...

# 565
Привет, от 3 дни съм на нисковъглехидратно хранене /уж/ с цел влизане в кетоза за подобряване на здравословното състояние.  Това ознчава около 75% мазнини, 20% протеини и 5% въглехидрати. Еми имам съдържанията на много храни, но са единици тези, които отговарят на условията - сланина, масло, орехи, слънчоглед и още едно-две. Няма как да ям само това - в месото е повече белтъка, а в зеленчуците - въглените. Както и да ги въртя,  винаги протеина е почти, колкото мазнината. В никой случай не мога да го направя 25%, освен ако не ям сланина с масло. Гледам в примерните кето диети - свинска пържола с броколи например. А цялото това нещо е почти 2 пъти повече протеин от мазнина. Защо възникват тези противоречия?
Защото съотношението, което цитираш 75-20-5 не е за абсолютното тегло на продуктите, а процентно съотношение на калориите от мазнини, калориите от белтъчини и калориите от въглехидрати. Мазнините дават два пъти повече калории за грам от белтъчините и така се напасват нещата в рецептите, които гледаш.

# 566
Имаш грешка с орехите и семките!

# 567
  • Бургас
Нан, казаха ти вече за грешката, че трябва да гледаш калориите, не грамажите. Аз само ще добавя, че не е нужно всяка храна да отговаря на тези съотношения. Достатъчно е като цяло разпределението на нутриентите за деня да е в упоменатите рамки.

Добавям: превод на лекцията на д-р Роуздейл за инсулина и неговото въздействие върху метаболизма
http://valtchan68.blogspot.bg/2014/06/oo.html?m=1

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 18:16 от tanya_79

# 568
  • somewhere over the rainbow
Ама много съм тъпа! Благодаря ви за разяснението момичета! Хем знам, че такова трябва да е процентното съдържание на калориите, хем си гледам грамовете и се чудя.
От днес се чувствам доста отпаднала - знам, че е нормално в първите дни, но и освен това нямам апетит и ям малко - под 1000 калории. Според вас трябва ли да се насилвам да ям?

# 569
....но и освен това нямам апетит и ям малко - под 1000 калории. Според вас трябва ли да се насилвам да ям?

Направо ти завиждам, аз съм като ламя, но може да е защото съм преди МЦ.

Аз също съм с главоболие и постоянна отпадналост и даже се чудя дали да не започна да приемам някакви витамини.

От друга страна, имам проблеми с пикочния мехур и откакто не ям много въглехидрати виждам супер подобрение, може би защото не задържам толкова вода.

Общи условия

Активация на акаунт