НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 448
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • somewhere over the rainbow
И аз съм в ПМС и умирам за сладичко, но пък не съм гладна. Просто ми се хапва шоколадец и даже мисля утре да хапна 1-2 блокчета натурален, колкото да утоля абстиненцията Simple Smile Започнах някакви комбинирани витамини и минерали и отделно Омега 3-6-9 по препоръка на диетолог.

# 571
И аз утре ще си купя витамини значи. Днес вървя и заспивам, нямам сили за нищо, а спах добре снощи. Иначе рибено масло пия цяла зима, просто ще си го продължа.

# 572
  • В полите на Пирин планина
Трябва време, за да свикне тялото с горенето на мазнини за енергия. Нормален е и т. нар. "въглехидратен грип" - описан в първата страница на темата.

# 573
Трябва време, за да свикне тялото с горенето на мазнини за енергия. Нормален е и т. нар. "въглехидратен грип" - описан в първата страница на темата.
Да, да, аз очаквам, че ще го има. Но дали да се насилвам или да ям, колкото искам. За вчера приложението ми изчисли 800 калории, при гонени 1200 /водя много заседнал живот, по здравословни причини/. Пак да уточня, че е задължително да съм в кетоза, т.е. да хапвам повече въглехидрати не е вариант, за да не проваля всичко.

# 574
  • Sofia
И аз дръпнах приложението , знаех си че нямам апетит, но не и че не докарвам 250 кал на хранене. Три дни засичам, все съм под 1000, а се чувствам сита и с енергия.

# 575
Според мен можеш да ядеш храни богати на мазнини като авокадо и ядки. Те са високо калорични и с една шепа ядки към салатата наваксваш веднага с 300 калории поне.Не знам момичетата, които са по-дълго време на режима какво ще кажат по въпроса.

# 576
Да, те са високомазнинни, но и с много въглехидрати за моите позволени 5 %. Ако приемам 1000 калории общо, от тях въглехидратите трябва да са 50, което е около 12 гр. въглени на ден. 100 гр. орехи, лешници, бадеми са 12-13 гр, т.е. нищо друго не трябва да ям. А аз ям зеленчуци, сирена и др. Слънчогледът е с най-малко въгл. от ядките и за щастие аз го обичам, но може ли все него ... Ако пак не смятам правилно, моля поправете ме!

# 577
  • Варна
N_A_N™ Май не си разбрала. Авокадото има 7 грама въглехидидрати,от които 5 грама са фибри и остават една 2 грама чисти усвояеми въглехидрати,което е страхотно. Тези 5 грама въглехидрати са от ОБЩОТО количество храна за деня,а не от всяка храна поотделно. Имаш някакво заболяване ли,че се налага да си на кето хранене?

# 578
Аз, че съм още боса, така е. Но знам, че е от общото количество за деня, което при мен трябва да е 12-13 гр. Тези 12-13 ще ги набавя само с изяждането на 100 гр. бадеми, които са висококалорични наистина и ще ми набавят липсващите калории. Но пък никакви други В не трябва да ям, което значи само месо. Или хайде да не са 1000 калориите, ами 1300 /днес имам 700 калории, да предположим, че с 300 зора изям 100 гр бадеми или 600 калории, за да станат 1300/. Пак е нещо подобно.
Уфф, спирам да смятам, че се обърках вече Simple Smile
Иначе, имам неврологично заболяване и реших да се пробвам и тук.

# 579
  • Бургас
Може би ще е по-лесно да споделиш конкретно меню за деня, за да дадем съвет какво да добавиш, за да вдигнеш калориите.

# 580
Да, наистина.
З: чисто кафе, 1 сварено яйце, 6-7 маслини, 1/4 авокадо, моцарела колкото кибрит
О: половин порция свински уши на скара в заведение
В: 4-5 свински мръвки, всяка 2 залъка /как само го описах, но за вечеря имахме супа със свинско и аз изядох само месото/
По някое време пих зелен чай.

# 581
  • Бургас
Аз бих коригирала следното:
В кафето лъжичка кокосово/краве масло.  Яйцата две, вместо моцарела друго зряло сирене, чедър примерно, има по-малко В. Имаш вариант за домашна майонеза вместо маслини също. Ако няма авокадо де, иначе много тежко ще дойде.
За обяд и вечеря може да добавиш зелена салата, на нея няма какво да и броиш В., върви много с авокадо и краставица или чери домати.
Това се сещам аз, другите сигурно ще дадат още идеи.
Или общо казано ако добавяш мазнини като масло, кокосово масло, майонеза, авокадо, ще вдигнеш калориите. На повече калории е по-лесно да нагласиш нутриентите, на малко е голям зор.

# 582
Не е необходимо да ядеш чак пък 100 грама ядки. Аз всеки ден ям по 30 грама орехи, това са 4 гр въглехидрати и около 200 калории, Но по-важното е, че ми дават цялата необходима доза Омега 3 за деня. Имам цял шкаф с добавки и витамини, вече ги ползвам много по-малко, защото в cronometer.com ми отчита и витамините и минералите и се оказа, че от половината неща нямам никаква нужда. Пия само това, което ми е в недостиг за деня и всички витамини са ми на мах, но също се чувствам отпаднала. И аз поемам по-малко калории от необходимите за базисните метаболитни функции и предполагам, че е от това. Поради същите причини - не ми се яде.

Така че поне на мен витамините не ми помагат кой знае колко, но ако човек не се храни разнообразно не е зле да пие по малко. Установила съм, че при моите вкусове към храната и особеностите на режима най-дефицитен ми е витамин Д, фолиевата киселина, витамин К също ми беше всеки ден на минус и почнах да прибавям по 5-6 гр. магданоз към салатите - напълно достатъчно е. Допълвам и магнезия с допълнителен прием, само с калия не знам какво да правя - не мога да покрия и половината дневна доза, а се среща основно в забранени храни  Sad. На всичко отгоре не е добре да се пие безразборно, защото има рискове. Обаче чувствам едно такова състояние, дето му казваме "сърцето ми спи" и имам чувството, че май наистина имам допълнителна нужда от калий. Ще трябва да измисля нещо.

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 10:05 от Бледолилава

# 583
  • На брега на реката
Нан, слънчогледа не е добър.  Съдържа Омега 6 и се нарушава баланса м/у Омега 3 и Омега 6. Поради тази причина не е препоръчителен. Използваме зехтин, масло и мас.

# 584
Добро утро, днес се събудих с такова главоболие, че ми идва да си отрежа главата. Колко време продължава този кето грип? Аз по принцип обичам много въглехидрарни храни и особено зимния период прекалих с тестени и картофи. Предполагам затова е тази мъка сега Grinning без лебец Laughing

NAN, преди да реша да започна този начин на хранене, изчетох доста информация. Първата въвеждаща фаза на Аткинс е с въглехидрати до 20гр, защо не потърсиш примерни менюта и да гравитираш около тях? Доколкото четох въглехидратът трябва да ти идва от зеленолистни зеленчуци - спанак, рукола, маруля, кейл, кисело зеле в малки количества. Ако се откажеш напълно от зеленчуците, може да има проблем с ходенето до тоалетната. А за чиста мазнинка винаги можеш да боцнеш малко сланинка.

Важно било също поне в началото да консумираш доста солено, защото с този начин на хранене тялото губи много течности и съответно електролити, затова е и това чувство на отпадналост уж. Аз доста солено ям и пия огромни количества вода /изненадващо, защото иначе въобще не се сещам/, но пак съм като недоспала.

Общи условия

Активация на акаунт