НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 436
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
какво ще кажете за чията,  консумирате ли и как, видях, че има малко въглехидрати, та се чудя каква закуска да си спретна

# 106
Аз да. Правя си една палачинка от 2 л смлени овесени трици и една л чия, накиснати от вечерта в малко водичка, сутрина добавям един белтък и пържа в кокосово масло. Ако ми се е дояло сладко, като я обърна натрошавам 20гр 81% шоколад, докато си е на котлона още.
А иначе може с друга гарнировка- пастет, пастет от авокадо и сирене, само сирене и кашкавал или бекон. Бърза и много вкусна закуска.
Другито ми е мус от чиа и плод-банан, ягода или друго. 2-3 л чиа налисквам в чаша вода, на сутринта слагат 2-3 л кокосово мляко и някой плод, 30-40’гр, може и орехче натрошено. Ако няма други В за деня съм си под 50. Но аз вече не целя мининум.
А за най- лесно в една кофичка кисело малко Тертер 6%, от вечерта накисвам 1 л чиа, 1 л трици и 1л стафиди без захар или синя слива сушена без захар( от Зоя поръчвам и чиата и сушените плодове без захар) значи става чудно! Но само с Тертера, за мен най- вкусното купешко килело мляко!

# 107
или годжи берита с това последното
JACKLIN*, ще пробвам палачнката, много вкусно я описваш Simple Smile

# 108
Хрецен, много е хубава и сладка и солена:)
Но много малко водичка слагай, сутрината трява да няма грам, да ти е твърдо, тогава слагай белъка, а и забравих щипка сода.
Може и с цяло яйце да се пробвам и ще пиша как е:) Същото само, че вмесо чиа, ленено брашно пак се получва чудно. Щом моята 5 годишна яде с удоволствие смятай:) Редовната и съботна закуска:)

А сега се сещам, че това би бил чудничък блат за пица! Де да имах фурна!
Някой да напарви и да каже как е:)))

# 109
  • Пловдив
Хрецен, много е хубава и сладка и солена:)
Но много малко водичка слагай, сутрината трява да няма грам, да ти е твърдо, тогава слагай белъка, а и забравих щипка сода.
Може и с цяло яйце да се пробвам и ще пиша как е:) Същото само, че вмесо чиа, ленено брашно пак се получва чудно. Щом моята 5 годишна яде с удоволствие смятай:) Редовната и съботна закуска:)

А сега се сещам, че това би бил чудничък блат за пица! Де да имах фурна!
Някой да напарви и да каже как е:)))
Два пъти си правя от яйце,ленено и сусамово брашно нещо като палачинка.После я гарнирам с гъбки,топено сиренце,домат и кашкавал и запичам в парти грила.Много вкусно и бързо.

# 110
  • София
А за най- лесно в една кофичка кисело малко Тертер 6%, от вечерта накисвам 1 л чиа, 1 л трици и 1л стафиди без захар или синя слива сушена без захар( от Зоя поръчвам и чиата и сушените плодове без захар) значи става чудно! Но само с Тертера, за мен най- вкусното купешко килело мляко!
Чията от Зоята какво качество е?  bouquet Хубавата си увеличавала обема 10 пъти, а тази от магазините за ядки (която и аз ползвам) само 2-3 пъти (тоес е трето качество).

# 111
  • Бургас
т.е за чията не е необходима някаква топлинна обработка, така ли, просто накисване в течност ли

# 112
Искам да се оплача...има ли някоя от вас такъв проблемм..? Та значи от 3 седмици спазвам режима и на 3-тата цъфнах болна.Тъпия грип ме повали,нямам апетит изобщо,ям на сила някакви малки неща колкото да съм яла,например салата с моцарела днес и вчера.От лекарствата които пия а и от преди това имам много гаден горчив вкус в устата,от който ми се повръща 🙄.Незнам кетони ли са какво са,но е ужасно.Нямам и никаква сила,всичко ме боли.Може би това че не съм приемала витамини 3 седмици също съдейства за разболяването ми(защото аз боледувам рядко) В същото време за тия 3 седмици съм отслабнала с 2 кг може би.... Е не е ли прекалено малко при положение че имам поне 12 за сваляне и тези дни почти не ям 😵

Последна редакция: пн, 29 яну 2018, 16:24 от Tinkiela

# 113
Искам да се оплача...има ли някоя от вас такъв проблемм..? Та значи от 3 седмици спазвам режима и на 3-тата цъфнах болна.Тъпия грип ме повали,нямам апетит изобщо,ям на сила някакви малки неща колкото да съм яла,например салата с моцарела днес и вчера.От лекарствата които пия а и от преди това имам много гаден горчив вкус в устата,от който ми се повръща 🙄.Незнам кетози ли са какво са,но е ужасно.Нямам и никаква сила,всичко ме боли.Може би това че не съм приемала витамини 3 седмици също съдейства за разболяването ми(защото аз боледувам рядко) В същото време за тия 3 седмици съм отслабнала с 2 кг може би.... Е не е ли прекалено малко при положение че имам поне 12 за сваляне и тези дни почти не ям 😵
Височина/кг?
Като за ВМ НВХ и САМО 12 за сваляне, 2 кг за три седмици дори са много.
Би трябвало да се радваш, вместо да се жалваш.
А относно грипа, няма кой знае каква връзка с точно това хранене.Не знам какви точно витамини пиеш, но при положение, че синтетичните витамини имат някъде 3-4 % усвояемост, едва ли с тях повишаваш кой знае колко имунитета.

# 114
Искам да се оплача...има ли някоя от вас такъв проблемм..? Та значи от 3 седмици спазвам режима и на 3-тата цъфнах болна.Тъпия грип ме повали,нямам апетит изобщо,ям на сила някакви малки неща колкото да съм яла,например салата с моцарела днес и вчера.От лекарствата които пия а и от преди това имам много гаден горчив вкус в устата,от който ми се повръща 🙄.Незнам кетози ли са какво са,но е ужасно.Нямам и никаква сила,всичко ме боли.Може би това че не съм приемала витамини 3 седмици също съдейства за разболяването ми(защото аз боледувам рядко) В същото време за тия 3 седмици съм отслабнала с 2 кг може би.... Е не е ли прекалено малко при положение че имам поне 12 за сваляне и тези дни почти не ям 😵
Височина/кг?
А относно грипа, няма кой знае каква връзка с точно това хранене.Не знам какви точно витамини пиеш, но при положение, че синтетичните витамини имат някъде 3-4 % усвояемост, едва ли с тях повишаваш кой знае колко имунитета.

Всъщност ако трябва да гледам нормите имам повече за сваляне ,но всъщност аз се харесвам и 60кг, а сега съм 70... при 158 ръст.Иначе не пия никакви витамини.Точно затова се зачудих дали това не усложнявя настинката ми.И се жалвам от гадния вкус в устата ми.Чудя се как да го преборя ..

# 115
Тинкиела, точно защото ядеш малко и нередовно буксуваш. Организмът минава на програма минимум, а още повче си и болна, още една причина тялото ти да си пази запасите. Пий течности, вари си силни бульони и яж!

Чиата само с накисване, да. Освен когато е в палачинката, тогва минава през тигана.

# 116
  • Бургас
Аз свалям по килограм на месец. Имах 15  излишни килограма като започнах. 2 кг. за три седмици даже е перфектно.
А грипът си е ужасен. И няма нищо общо с режима.

# 117
Скрит текст:
Височина/кг?

Всъщност ако трябва да гледам нормите имам повече за сваляне ,но всъщност аз се харесвам и 60кг, а сега съм 70... при 158 ръст.Иначе не пия никакви витамини.Точно затова се зачудих дали това не усложнявя настинката ми.И се жалвам от гадния вкус в устата ми.Чудя се как да го преборя ..
Ами, гадния вкус ще изчезне с края на болестта...
Аз писах, че изкарах вируса около 5-6 януари, два дни ядох само препечени филии намазани с мас, нищо друго не ми понасяше....
Минава.
А кг ще паднат, ако си постоянна и упорита.

# 118
  • Sofia
Да се похваля и аз - за 12 дни останах без 3 кг  Simple Smile
Най-големият ми проблем е пиенето на вода - с много зор стигам до литър, но винаги съм си била такава. Дано не попречи на режима, но това наливане ми е мноооого трудно!

# 119
Птицо, запарвай си ментов чай или друг, много по- лесно върви. Представяй си, че като пиеш, течността взима всичките ти сланинки и ги отвежда навън:) Сериозно виж поне 1,5 л. Да не говорим, че за всяка изпита чаша кафе, трябва да пиеш по плюс една вода.
Аз съм абсолютна жаба! Ограничавам се да не пия повече от 2 л.

Общи условия

Активация на акаунт