НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 542
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
добро утро!
Вече съм отчаяна. Не стига че не свалям нищо, ами и качвам!!! Усоях в началото да сваля вода -3-4 килограма и сега от тези 4, 2 са се върнали и нямат намерение да се махат. Вече се чудя с този режим дали ще успея да сваля поне 10килограна за един век. Sad
Къде бъркам не знам! Sad
От днес ще сън още по-стриктна и мисля уикендите да ги карам на вода и краставици. Як фаст Cry писна ми! За един месец на диета да не смъкна АБСОЛЮТНО НИЩО! Sad

Ами ти си свалила 2 кг за месеца. Колко повече искаш? Не те ли предупредиха, че това не е диета за бързо отслабване?
С тази разлика, че моите кикограми на са 80, нити 59. Тежа 130 Sad 2 кг са ми плаващи, дори и без да съм на диета  Sad((

# 391
  • Sofia
И аз съм в същото положение,супер демотивиращо ми е вече...три месеца ще стане скоро,в началото за 2седмици свалих 8/ясно че е вода/,и после като се започна постепенно все нагоре....как слабошляци свалят по 10 на месец,а аз нищо!?!...и спортувам при това Cold Sweat

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 07:25 от Doli

# 392
И аз съм в същото положение,супер демотивиращо ми е вече...три месеца ще стане скоро,в началото за 2седмици свалих 8/ясно че е вода/,и после като се започна постепенно все нагоре....как слабошляци свалят по 10 на месец,а аз нищо!?!...и спортувам при това Cold Sweat
не знам. Дори иман и Ир дето се вика най-подходяща е за мен тая диета. И няма и няма. Нагоре и тва е. Вече си върнах 2, скоро миже и още 3-4 да си сложа на гърбинката Sad

# 393
  • Sofia
Засега ще продължа,без хляб и варива свикнах,но смятам по малко плодове да приемам.3мес без тях си е яко мъчение.
Много,много надежди имах за този режим...Weary
Замислям се вече за зоната,но там с тези изчисления ми е много объркващо Confused

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 07:38 от Doli

# 394
Аз нямах помръдване на кантара(отдавам го на неточно спазване на тоя режим, когато бях едва в началото му) сигурно около 2 месеца, а може да е било и повече. Не се отказвах, защото....просото нямах друга алтернатива. Все пак, за да започне отслабване трябва кр. захар и инсулина да бъдат в нужните граници, а това не става от днес за утре. Нещата взеха да се получават с вкарването на движение!
И пак казвам. За да превърна този режим в начин на живот, който  да не ме терзае никога не съм броила калории, въглени, фибри и т.н.

# 395
Не вярвате в режима. Не сте убедени в него. За това се вторачвате в кантара всеки ден. Лично мнение...

# 396
  • Sofia
Не се вторачвам в кантара,меря се 1път седмично.И вярвах на този режим,толкова бях обнадеждена първият месец,....но нещо не сработва при мен....

# 397
  • Бургас
Напишете си менюто за няколко дни. Тогава може би ще сме по-полезни.
Аз също бях така в началото. Първите две седмици свалих 4 кг. До края на месеца върнах 2. След това всяка седмица ту свалях, ту качвах, но в края на всеки месец се оказваше, че съм с килограм надолу. Още нещо, понякога килограмите не мърдат, но намаляват обиколки. Препоръчвам ви да приберете кантара и да извадите сантиметъра. Но се мерете отново най-много веднъж седмично.
Съгласна съм с Тета, че не сте убедени достатъчно в режима. В началото тялото се лекува. И ако не му дадете достатъчно време, няма да видите, че режима ,,работи,,.

# 398
Аз съшо инах големи надвжди и бях убедена, че и при мен ще сработи. Явно имам фалстарт както се е получило при някои от вас надявам се слефващите месеци нещата да се променят. Ще следя стриктно какво ям и от утре ще меря грамовете, за да мога точно да въвеждам във фитнеспала. Днес си нися за закуска - ядосана и гладна хаха само 2 сварени яйца. Най-вероятно ще се наложи да си купя някакви ядки.. Sad  за обяд си нися миш маш (както баба го правеше - чушка, лук, домсти и яйца). Натъсих малко сирене отгоре, взех 6-7 маслини и една люта чушка. Ей това до обяд. За вечеря плабирам бутчета със зелен боб. Simple Smile

# 399
Taнче, това за махането на кантара не еднократно е казвано. А също и начина, по който работи този рeжим.

# 400
Аз пък продължавам да не се тегля, не съм се теглила нито преди режима, нито след това. Вече станаха две седмици. Умората и слабостта започнаха да изчезват. Може би в началото е било т.нар. кето-грип? Но апетитът ми все така е много слаб, вчера зорлем го докарах до 1000 калории и се чудя какво става. Не ми се закусваше, по обяд ядох две пържени в масло яйца, бекон, бри, домат и чушка, вечерта имах планове да наваксам, но в крайна сметка хапнах една рибена супа и това беше. Назорих се да изям поне още една, друго не ми се ядеше, а калориите бяха към 800. И пих две бутилки 1,5 л вода с по половин лимон. Тотал въглехидрати 27 гр, мазнини 71 гр белтъчини 67.

Пак искам да попитам, притесняват ме тези ниски калории, аз не чувствам глад, но ако организмът чувства, да не вземе да блокира метаболизма? Движа се активно, всеки ден и в дъжд, и във вятър съм на бързо ходене минимум половин час, почнах и упражнения вкъщи, усещам, че мускулите се стягат, има ефект. По-напредналите от вас сигурно ще се изсмеят на физическата ми активност  Grinning, но преди имах много заседнал живот  Peace

# 401
Какъв е проблемът, ако влиза в дневните въглехидрати и не ги надвишава излишно? Simple Smile особено, ако човек не се стреми да е в кетоза?
Проблемът на хляба е, че е то зърно.Глутеново, безглутеново, зърното си е зърно и по-добре без него.
Другият проблем е високият ГИ.Точно за "Вита" не намерих, но намерих ГИ за пълнозърнест хляб без глутен-79, висок.А високият ГИ ми изстрелва и КЗ, и инсулин в небесата.А аз именно това искам да избегна.
Искам стабилна КЗ, стабилен инсулин, защото така хем помагат на отслабването, хем не провокират болести.
Аз започнах режима преди всичко заради здраве, отслабването ми беше "втора грижа"....
Пишеш, че имаш ИР, 130 кг...аз на твое място щях да бягам от хляба като дявол от тамян.
Режимът действа, да, но се иска все пак придържане към основните храни-мазно месо, риба, яйца, масла, зеленчуци....
Всеки човек има РАЗЛИЧНА въглехидратна непоносимост.Един може да отслабва лесно дори с 1-2 филийки хляб на ден (т.е., има добра поносимост към въглехидратите), друг обаче дори дори 1 филийка на месец може да го "събаря", т.е. да стопира отслабването.
И пак, основноте храни ги знаете, а кой как ще настрои режима, вече зависи коя храна как му действа.
При мен първия месец нямаше дори прословутото изхвърляне на вода, сигурно защото и преди това не се хранех високовъглехидратно.Изобщо, някаква разлика видях чак втория месец....Но пак казвам, аз започнах заради здравословни проблеми, реших, че това е начина на хранене, който ще ме излекува и просто повярвах, дадох шанс и той не ме разочарова.
Другия месец стават 2 години, ще си спретна един отчет какви съм ги свършила за тези две години.   Simple Smile
И продължавам все така....месо, риба, яйца, масла, зеленчуци, по някой и друг плод...
Е, снощи правих Тирамису за днешния празник, та се почерпих с едно парче.Насладих му се максимално.Едва ли и днес ще пропусна....следващото "планирано" удоволствие най-вероятно ще е на 8 март.
И начинаещите, не правете като мен.Аз постигнах целите си до тук....в началото не си позволявах чааак толкова "грехове".

# 402
  • на Мелмак
И аз да кажа -бях на режима около 5 месеца. После трябваше да вкарам въглехидрати, минах на друго хранене.
Лелееее, така се подувах. Влезнах не в 6-и, ами директно в 7-и месец, бях като плондер, балон. Вдигнах кг.
За онези 5 месеца свалих 3 кг и номер на дрехите надолу.
Сега искам да сваля 8кг, давам им година, чисто психологически.
Знам, че моето не може да се сравнява с много кг. , но тялото реагира принципно еднакво. Пренастройва се.
Аз нямам голям опит. Не съм и чела много. Но ми харесва и се нагаждаме с режима. Не меря храна, не използвам приложения. Гледам си дрехите, започнат ли да хлопат, значи съм на прав път.
Мерила съм се всеки ден, всеки ден съм различни кг, като съм имала разлика до 2 кг.
Успех!

# 403
  • Бургас
Тъмнозелена, мисля че ако въведеш закуска, нещата ще са много по-добре. Сигурно ще ми кажеш, че не закусваш и сутрин не ти се яде. Мноооого познато. Аз се научих да закусвам едва преди 4 месеца. В началото започнах бавно и с много малки количества. Половин варено яйце, парче сирене или кашкавал, или слайс шунка. Сега без закуска не мога. Действа ми страхотно. Още не ям по много - днес например варено яйце, два слайса шунка и три маслини. Така се активира метаболизма, а и количествата се нормализират.
Дани, това не е фалстарт. А старт. Начало. И като всяко такова понякога е трудно. Всички правим грешки, а и да се научиш да слушаш тялото си и да разбереш как да нагласиш режима, за да действа най-добре може да отнеме време. Важното е да не се отказваш. И да гледаш положително - в случая, че правиш нещо много добро за здравето си.

# 404
  • София
Здравейте момичета Hug Изминаха три месеца от както съм на НВ-ВМХ (откриха ми Диабет тип 2)За това време свалих 10 кг.(стартирах от 80кг) и доста см. Пия Метфогамма от 850 на обяд и половинка сутрин ако закусвам.Кръвната ми захар сутрин вече е около 4 и нещо,рядко над 5.Изследванията ми от 09.11.2017 бяха такива:

ОГТТ + Трикрат. Инсулин   Профил   *   *
Глюкоза ( Glucose )   7.32   mmol/l   3.30 - 6.10
Глюкоза - 60та мин   14.12   mmol/l   До 8.90
Глюкоза - 120 та мин   12.84   mmol/l   < 7.8 за мъже и небременни жени
Insulin ( Серумен Инсулин )   14.24   mU/l   2.6 - 25.0 на гладно
Insulin ( 60 м post 75g glucose )   194.2   mU/l   
Insulin ( 120 м post 75g glucose )   333.6   mU/l   
HOMA ( IR ) индекс   4.63   индекс   < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR

Холестерол - общ ( Total Cholesterol )   7.15   mmol/l   Препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - LDL-Cholesterol   4.67   mmol/l   Препоръчителна стойност до 3.0
Триглицериди (Triglyceride )   2.74   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70

А това са от 07.02.2018:

Триглицериди (Triglyceride )   1.30   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70
C-peptide ( C-пептид )   0,69   nmol/l   0.26 - 1.39 на гладно (тук някои по запознат ако може да коментира,че при въпроса ми към ендокриноложката какво значи това,отговора и беше,че все още имам инсулин)
Гликиран Хемоглобин ( HbA1c )   5.00   % (NGSP)   4.0 - 6.0 (6.0 - 6.5 повишен риск за диабет)
Глюкоза ( Glucose )   5.32   mmol/l   3.60 - 6.10 (сутринта след като станах си измерих КЗ и беше 4.6 и не мога да си обясня от къде това разминаване)
Креатинин (Creatinine)   52.00   µmol/l   25.00 - 85.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.210   mIU/l   0.300 - 4.200

Преди два дни сина ми имаше рожден ден,който празнувахме в пицария.Прегреших за първи път с две малки парченца пица след които си изпих Метфогамата.След един час измерих КЗ и беше 5.9,а очаквах доста повече.След още три месеца мисля да пусна и инсулин на гладно.

Общи условия

Активация на акаунт