НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 530
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Какво си яла последните 2 дни

# 421
  • Sofia
Яйца,сирене,кашкавал,пача,2кренвирша,масло,ядки,салати...козе мляко

# 422
Цикъл? Овулация? Колко спиш? Вода пиеш ли? Да си яла солено сирене или кашкавал на вечеря?

Аз също имам необясним плюс от 1,5 кг за полседната седмица. Може да е мускул, но се чувствам подута някак, та май не е.
Не бях ходила във Вц два дни, въпреки всички предпазни мерки пак се докарах до запек.
Започнах да връщам лентата какво по- различно съм яла/пила за последните 10 дни. Само канелата, която бая щедро ръся в кафето. Друго няма. Но мъжът ми ме подсети да си видя теста за нетолерантност към храни, не го спазвам много, защото е правен преди бремеността и не съм убедена, че е коректен. Но все пак погледнах списъка със забранени храни и намерих няколко, които съм яла през тези дни- канела, спанак, броколи, цитруси, яйчен жълтък(много) карфиол, захар бяла също не разграждам, а ядох сладолед миналия петък...
Сега реших за около месец да изключа всички тези неща, да видя дали те не ме засръстват. Много ще ми е трудно без яйцата, обожавам ги. Но съм длъжна да опитам

# 423
  • Sofia
Цикълът не ми дойде този месец,а имах всички усещания,но напоследък така се случва,явно че съм в предменопауза...
Спя по 6-7ч,вода около 1л,още толкова билков чай,солено избягвам,но хапнах малко кисело зеле уж изкиснато,също и маслини пак изкиснати,но за моя вкус си бяха солени,малко домашен суджук,пастърма...и малко шоколад

# 424
Дай и малко количества, брой хранения....
Не е задължително, но млечните обикновено пречат, те са си въглехидратни.
Не виждам мазно месо, риба...
Яйца, масло (особено ако е било само "загатнато"), кренвирши не са ВМ хранене.

Я пак малко от моето меню:
з-мазно кафе, с пълна ч л  кокосово масло, 2 яйца, намазани обилно с краве масло
о-пиле печено в масло, защото е филе, +дип от варени яйца, масло, извара, каперси, подправки
в-свински врат на фурна, печен карфиол, салата
Междинно-чай/кафе/плод обикновено (в следващите няколко дни мисля да си го спестя, защото трябва да източвам вода от Тирамисуто   Laughing  )

# 425
  • София

Ако си ял кренвирш, си ял всичко. Grinning
Дори не искам да си представям какво има в него. Напълно възможно е да е блъскан със зърнен въглехидрат.

# 426
  • Sofia
Не меря храната,но не е много според мен,не чувствам глад,дори ям по задължение така да се каже...закусвам рядко,/когато се случи е с яйца и сирене/обикновено е мазно кафеоколо 9-10,обяд към 13-14ч,вечеря 20-21...
Ядох два поредни дни риба и леко ми поомръзна,кренвиршите са уж от хубавите/от месо,10лв/кг/имат вкус на истински,а и бяха малки...,ядох черен дроб,направих и пастет от него

# 427
Не меря храната,но не е много според мен,не чувствам глад,дори ям по задължение така да се каже...закусвам рядко,/когато се случи е с яйца и сирене/обикновено е мазно кафеоколо 9-10,обяд към 13-14ч,вечеря 20-21...
Ядох два поредни дни риба и леко ми поомръзна,кренвиршите са уж от хубавите/от месо/,ядох черен дроб,направих и пастет от него
Не питах за грамаж, а по-скоро нещо подобно като при мен...
например, колко яйца за деня или на хранене, колко кренвирша, колко масло-1/2/3 или повече ч л....
Възможно е храната да е и много, и малко.А може причината да е, че наблягаш доста на млечните продукти.
Аз например, ако ям за един ден и сирене, и кашкавал, и мляко, и ядки, задържам, че може и да кача, ако количеството е повечко....

Няма кренвирши от месо, основно са блъскани със соя.

# 428
  • Sofia
Ок
Ще записвам тези дни

Направих си закуска-на тиган 2яйца,100гр кашк.извара,1с.л.масло,1слайс кашк.ементал,кимион,куркума,лют червен пипер+шепа чери домати
Ок ли е?

Уф,едвам я изядох Confused
Повече от 2яйца на ден/и то не всеки/,не мога да ям,без жлъчка съм и ми става тежко...

Последна редакция: чт, 15 фев 2018, 09:50 от Doli

# 429
  • Пловдив
Здравейте всички!
Дани и Доли, и аз съм като вас - за повече от месец и половина нямах промяна в обиколки, за килограми не знам, тъй като нямах кантар. Но видима промяна няма.
За себе си реших, че няма да се отказвам.
Благодарение на момичетата в темата си открих някои грешки - оказа се, че не се храня високомазнинно, въпреки че приемах само позволени храни, с ограничени млечни, без плодове. Та сега си свалих myfitnesspal  и си вкарвам всичко вътре.
Приемам около 1600 калории, в началото не броях, но явно ми идваха в повече. Аз например 100 грама сланина мога да си я изям на 1 хранене (обичам мазно).
Купих си кантар. Ще се меря.
Искам да сваля 12-15 кг. 173см съм висока, 79 кг, ама съм като бухнал козунак.
Като голям минус към момента отчитам липсата на спорт - все още не съм почнала танците, но изкарах 2 вируса за последния месец, от които още си влача кашлицата. А с кашлица не става. Затова пък вече 3ти ден не ползвам асансьра - на 10 етаж живея.
Мисля да си пусна изследвания за ЩЗ и ИР, като се поосвестя финансово.
Да ви питам - някой има ли проблем с дебели подкожни пъпки откакто е на режима?
За последния месец 3 пъти ми излиза по 1 пъпка, на различни места по лицето. Не ми се е случвало друг път.

Доли, добре звучи, но аз бих махнала изварата.

# 430
  • В полите на Пирин планина
100 гр. извара е ужасно много. Аз такова количество е абсурд да погълна.

Бузанка, на мен преди ми излизаха по гърба, но откакто съм на режима ми се появяват само в случай, че прекаля с въглехидрати.

# 431
  • Sofia
Изварата е кашкавалена пълномаслена.
Не става ли за режима?

# 432
  • В полите на Пирин планина
Изварата е кашкавалена пълномаслена.
Не става ли за режима?

Става, но млечните не трябва да са основна храна. При някои хора стопират отслабването.

# 433
  • Sofia
Ох,ще гледам да ги огранича...,но все пак отначалото ги ползвам и имах резултат първия месец...сега какво се случва,незнам
Направих си сега кафе с кокосово мляко...то става ли?

# 434
С масълце краве или кокосово пробвала ли си кафенцето.Като разбиеш с миксерче за фрапе, то се разпенва и става много вкусно. Изглежда и добре на вид също...така се вдигат мазнините за деня.
Кокосовото мляко бива, ако е мъничко. За него обаче важат горните правила за млечните - инсулиногенни са, понякога стопират отслабването и т.н. Казвам го не за да го спреш - все пак няколко капки в кафето мисля не е проблем, а го пиша просто като инфо..Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт