НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 502
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Ех, и аз си мечтая, че ще е само временно, защото не обичам изобщо мазно и месо, и особено комбинацията "мазно месо" Simple Smile. И че след време ще мога да започна да си се храня с плодове, зеленчуци, млечни, бобови... И само брашното, нишестените и захарта да махна завинаги. Няма много надежда, но ще видим. Първо трябва да сваля всички излишни килограми и тогава ще го мисля. С по-малко мазнини по тялото и с повечко движение/спорт, може и да се получи. Мноооого заседнал живот водех преди, май от там ми дойде проблема, не толкова от храненето...

# 466
Понеже темата стана много "диетична" и "готварска" (няма лошо), малко вдъхновение за лечебните свойства на режима: https://www.google.bg/search?q=таня+бейрийска&oq=таня+&a … bile&ie=UTF-8

Последна редакция: сб, 17 фев 2018, 15:31 от milavital

# 467
Здравейте, момичета. Какъв зехтин е добре да се консумира в режима?

# 468
  • София
Здравейте, момичета. Какъв зехтин е добре да се консумира в режима?
Екстра върджин.
Ако ще пържиш - мас, ГХИ.

# 469
  • Бургас
Важното е да е зехтин, да не е олио. А какъв, според предпочитанията. Аз слагам на салатите екстра върджин, готвя с един от Лидл - за салати и готвене. Само помаче май не бива, нискокачествен бил. Ама и такъв съм ползвала.

# 470
  • Бургас
да, помаче е нискокачествен- прави се от остатъци, костилки и т.н., за салати трябва да се ползва екстра върджин, за готвене - рафиниран зехтин, на повечето на етикета пише, че е за пържене

# 471
Какъвто и да е зехтина, не е най- подходящаъа мазнина за готвене. Ако го ползвате, най- добре го донавяйте накрая, за да не губи качествата си.
Аз готвя с гхи и кокосово масло, те подлежат на термична обработка.

# 472
Какво означава ГХИ?

# 473
  • София

Пречистено масло - махната е млечната част и е останала само мазнината.

# 474
Някой прави ли си гхи вкъщи? Колко краен продукт се получава от първоначалната суровина? Примерно от половин или от килограм масло. Аз мисля да опитам да направя тия дни, купила съм масло Pilos от Лидъл половин кг, ама се чудя още дали си струва...

# 475
Аз не бих правила това, а направо бих си купила готово. Или бих купила масло от мандра и с него да действам.

# 476
Мен ме мързи да го правя....в Билла има гхи на 7-8лв. ...ли беше. Не съм опитвала.

# 477
Там са малки бурканчетата. Друго си е кофичка на Млековита от метро.

# 478
Нямам метро...

# 479
И аз, Тета!

Общи условия

Активация на акаунт