НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 120

• 80 411
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
Благодаря, дами. Ще ви държа в течение на моите приключения с хуска Grinning

# 601
  • somewhere over the rainbow
Добре де, кои въглехидрати да броя - общите, или само смилаемите? А фибрите? Щото за слънчогледовите семки пише въгл: 13, от които захар: 3 и фибри:11.

# 602
Давам последен съвет- за да си с минимум въглени и да се придържаш към нашия начин на хранене семките не са позволени. Това го пиша за втори път. И много лесно може да ти се получат нещата без да броиш, без да смяташ и да се ограничаваш. Порбвай така 1-2 седмици, после ако искаш сметни си нещата. Поне смятането няма да те откажа още в началото....щото мен би.
Ето ти лесни правила за следване....то вече са ти казани няколко пъти, но за последно пиша.
Сутрин- закуска- дали ще е кафе, чай с кокосово/краве масло ти решаваш. Ако си свикнала да закусваш или искаш да закусваш се придържаш към нашите храни- бекон, масло, авокадо, маслини, яйца. Използваме тлъсто месо. Не бяло пилешко или консерва риба тон. Скумрия е най- добре. Зеленчуците са според потребностите ти от въглени. Ако искаш да са минимум- марула, краставица, броколи, бейби спанак, рукола и т.н. Да са зелении и като добавка към основното, а не две чинии салата и парченце сухо месо.
Ако искаш да увеличиш въглехидратите- посегни към морковите, цвеклото, карфиола. Аз не се ограничавам.
Млечните- ограничаваме, защото не знаем колко нишесте или още по- лошо трансмазнини има в тях. А ти искаш по- бързо да видиш резултат. Определено в началото не посягаш към режимните сладкиши, ядки(които са богати на омега 6, не на омега 3, каквито ние трябва да приемаме в по- голямо количество) и плодове. И един съвет от мен- не търси заместител на хляба, не очаквай бързи резултати, не се отчайвай, не използвай кантара ежедневно (по- добре съвсем го забрави).

# 603
Аз не търся бърз резултат, нито отслабване. Нито размахвания на пръст, от рода на "Казвам за последно" И ще броя, защото за мен режимът не е просто да смъкна някое килце, а да подобря здравословното си състояние.
Зададох конкретен въпрос и, ако някой желае, моля да ми отговори. Зададох го, защото по моята таблица броколите също не са с малко въглехидрати, а често се препоръчват, и осъзнавам, че не точно общите В са важните.

# 604
Нан, това не е размахване на пръст, а надежда, че ако се каже пак ще схванеш. И аз не съм тръгнала да отслабвам, а да си подобря здравословното състояние. И успях, успях и да отслабна. Още в първия ти пост към теб ти написах, че семките нямат място в този начин на хранене.....сега 2 поста по- горе пак цитираш семки. Една мацка преди мен също беше споменала омегите 3 и 6, но ти не й обърна внимание. Сега пак аз го написах в предния пост. Ми, нормално е да е за последно, защото хем искам да помогна, хем няма приемане от другата страна. А тук една през друга се опитваме да помагаме.

# 605
Бях питала преди време и ми отговориха, че се броят общите въглехидрати.

Това за заместителите на хляба е добър съвет, отначало и аз си мислех, че ще вземе някой ден зверски да ми се прияде и насъбрах разни рецепти, да има. Даже накупих и продукти. Но така си седят, нищо не съм правила, успешно отвикнах и изобщо не ме блазни.

# 606
Смятат се въглехидрати от подземната част на  зеленчуците. За фибрите по -скоро "не",  макар че съществува и точно обратното твърдение.

# 607
  • Sofia
Може ли да се направят пръжки от обезсолена купена сланина?

# 608
Че защо да не може.

# 609
Смятат се въглехидрати от подземната част на  зеленчуците.
Това обяснява нещата специално за броколите.

mariat, аз виждам и разбирам това, което се пише /и съм убедена, че не съм попитала 2 пъти едно и също/, но това не означава, че съм съгласна с него. За това и го подминавам, за да не влизам в спорове. Таня Бейрийска, която гостува при Гала и скоро тук в темата имаше линк към това предаване, съветва в книгата си да се приемат Омега 3-6-9, а не само 3. Точно Таня беше моя стимул да започна този режим, защото тя е в ремисия на МС, и е логично да съм съгласна с нея.
Също така, снощи тук ме посъветваха да ям ядки, за да завиша калориите. А ти казваш - не може, без да обясниш защо. Аз искам да си обясня нещата, минала съм възрастта, в която ям или не ям нещо, само защото някой ми е казал, че трябва.

# 610
Семките не са ядки.

# 611
Но според таблицата в семките има по-малко В от орехите, да речем? Какъв е доводът ти да ядем орехи, но не и семки?

# 612
семките са богати на омега 6, а ние трябва да се храним с омега 3 мазнини. За това не ползваме и олио, щото....нали е от семки. (това е обяснено, май Бобулина ти отговори). Отделно, за да вдигнеш въглените бих ти препоръчала това да стане с някои по- въглехидратни зеленчуци. Така ще може и да си наготвиш нещо.

# 613
Както казах, Омега 6 не ми е проблем, даже го приемам отделно.

Аз не искам да качвам В, а калории, защото, както казах няколко пъти, докарвам ги със зор 7-800. Така, че е съвсем логично да ги наваксам с орехи, да речем.

# 614
Таня Берийска е описала режима си в книга.  Може би там ще имаш по -точна представа за нейното хранене,  защото в някои моменти /от видяното по тв / нейната философия се разминава с положенията на НвВМХ,  които се споделят в тази тема.  Напр.  тя смята,  че   храненето трябва да има аркално -киселинен баланс,  докато тук момичетата казват,  че  е важен показателят PH на кръвта,  а храната не влияе по никакъв начин на него.  И двете страни имат своите доводи. 

Общи условия

Активация на акаунт