ФЕВРУАРСКОТО човече става на 1 годинка вече (Тема 2)

• 65 247
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Ми според мен ще станеш луда Simple Smile, ама ако си луда по принцип, няма какво да му се плашиш, заминавайте. Спомени безценни ще има всякак.

# 496
Да, точно това е и моята презумпция, че времето лети безобразно, а има толкова много красота в тоя свят. ММ казва да оставим малката септември, но едно, че няма много на кой, друго, че ще трябва да я отбия, а пък аз съм си навила да я кърмя до две.

Ако някой е ходил в Южна Италия да препоръча малко какво, къде, с кой и т.н.

Пускате ли тв на малките? Аз открих някакви Дък тв и колкото да съм противник на електронните екрани, тез безценни минути спокойствие си ги предоставям чат-пат. Гледам да не прекалявам, ама кой не харесва хубавото и ми е трудно.

# 497
Пускам дък и бейби тв, особено в дни като вчерашния. Той не се заглежда за дълго, но кажем едни 15 минути тишина и спокойствие си осигурявам. Не съм против нищо, стига да е с мярка, да не се зомбира да зяпа нон-стоп.
Преди да се "предам" на тв-бавачката, пробвах игри с макарони (низане, пресипване), с вода в банята, с кухненска ролка, изчетох и изиграх всички книжки, пях, строихме, сортирахме форми, чукахме с дървени лъжици, подавахме си топки, карахме количка, просто в един момент нищо вече не е интересно, а и аз се изчерпвам емоционално.

Ние сме били в Палермо (там разбрах колко чиста е България всъщност, дори и София) и околността... Пътувахме също до Етна, качихме се, докъдето са туристическите групи, за мен беше изключително преживяване, сурова... то не е точно красота, но величие може би. За друг може да е само огромна купчина от овъглена земя...
Общо взето сме били по туристически дестинации, Таормина (много народ) и подробно разглеждахме самото Палермо, катедрали, площади, пазари... кръчми, ДЖЕЛАТО. Ако случайно отидете в Палермо някога, задължително опитайте джелатото на Briosca, яла съм и други, но това е от рая просто, особено крем шамфъстък, обливам се в лиги само като се сетя (аз съм гурметурист, може да не вляза в музей или църква, но за ядене не пропускам).

# 498
Ние ходихме миналата година на море в Свети Влас. Беше в края на сезона нямаше хора, много ни хареса.
Обожавам Гърция обаче. Ще видя мм какво ще каже, че го е страх да ходим извън България, малък бил, ако му стане нещо какво ще правим и т.н. Мен не ме е страх, правя му една застраховка Помощ при пътуване и готово. Ще видим. Мислим тази година и на море, и на планина да отидем.

Пускам тв, детско някакво, напоследък като го храня, че ако не го разсея с нещо няма да яде...

# 499
А взимахте ли рент-а-кар или само с градски транспорт? Малко ми е объркано. Дали има тема в бг мама за Южна Италия?

Момичета, извинявам се за вечните многословия и многото правописни грешки. Направо се потресох от себе си Simple Smile

# 500
Нали си лафим тук за каквото ни е кеф Simple Smile, и без това темата ни не е супер активна, сега сме малко на вълна пътешествия. Simple Smile А ако някой иска да сподели за запек, зъби или обрив пак става, то едното не изключва другото...

Не сме наемали кола, но едни наши приятели обикаляха с рент-а-кар из Италия, не съм ги питала за подробности. междуГрадски транспорт не мисля, че ще свърши работа там.
На мен понеже също ми беше много объркано и изобщо нямах време тогава да проучвам, бачках по 20 часа, специално в Сицилия ходихме като част от туристическа група, с чартър и ползвахме организирани 2 екскурзии на място.
Знам, че пътешествениците не обичат организирани екскурзии, но това на мен ми пести нерви и време, особено в този случай.
Има тема за Нали си лафим тук за каквото ни е кеф Simple Smile, и без това темата ни не е супер активна. Simple Smile

Не сме наемали кола, но едни наши приятели обикаляха с рент-а-кар из Италия, не съм ги питала за подробности. междуГрадски транспорт не мисля, че ще свърши работа там.
На мен понеже също ми беше много объркано и изобщо нямах време тогава да проучвам, бачках по 20 часа, специално в Сицилия ходихме като част от туристическа група, с чартър и ползвахме организирани 2 екскурзии на място.
Знам, че пътешествениците не обичат организирани екскурзии, но това на мен ми пести нерви и време, особено в този случай.
Има тема за Сицилия (като цяло за Южна Италия не намерих сякаш):
Сицилия (като по-общо за Южна Италия не намерих сякаш):

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 15:37 от Бона

# 501
Ееее, благодаря ти, чудесна си. Не ми се отваря, ма нищо, ще я намеря.
Да, права си, никога не съм ходила на организирана екскурзия, но напоследък си мисля, че за дестинации като Израел, Египет, Йордания, ще трябва да се прежаля все някога.

Леле, на толкова места ми се ходи.

# 502
И на мен ми се ходи някъде... Добре, че имаме вила на едно много диво място и ходим там пролет и лято, че ще изкукам тук Mr. Green

# 503
Линкът ми беше омазан, вече се отваря.

# 504
Оф, като Ви чета за пътешествия искам и ааааз, ама няма да ми се отвори парашута, май.
За море също не мога да мисля още, нали сме на тема упражнения за лазене и прохождане. Е имаме някакъв напредък, вече сяда сама от положение на четири крака, опитва се да се катери по мен, но сме далече от изправяне сама и прохождане, но ще стане.
Ваксините отложихме, тази на 12 месеца, че беше със зачервено гърло и обрив от храна според ЛЛ и тази на 13 месеца защото и бръмчи носа още ( т.е. вече месец, заради зъби според педиатърката).
Аз бях на технически Joy преглед, при доктора при който раждах, защото следим миоми, които си отглеждам. Едната била пораснала 4 см. е, след като съм била на 41 години и съм нямала намерение да раждам повече, да ги махал заедно с матката, защото иначе пак щели да поникнат. Да бе, да, така ще си дам аз матката, предстои да направя още поне 2 консулта.
Телевизор не и пускам специално, тя се заглежда понякога в реклами и песни, и се клати за танц.
Също много бърбори по бебешки, наистина е много сладко. Обича да се гушка и да ме докосва, а и да ми дава да амам, бибата си и играчки. Яде от кухня, то при нас е само една - държавна, не винаги одобрявам манджата и понякога не давам някои неща.

# 505
  • Германия
Ох, Бона като те чета май трябва заедно да отидем на една екскурзия 😂😂😂 на нас с ММ ни заминава половината бюджет за ядене, особено като сме в Италия, то не е риба, миди, джелато!!! Ох, размечтах се и аз

Аз не съм ходила по-на юг от Рим, но определено ми се ходи до Сицилия, Амалфи, Позитано и ей така без конкретна дестинация. Но ние гледаме какво можем да достигнем лесно и бързо с кола, сиреч макс 800-1000 км. Предпочитаме така да пътуваме, да не зависим от плановете на други хора. Мечтаем си за кемпер, живот и здраве догодина ще гледаме да купим

# 506
  • Ловеч
Ехеее, момичета, много сте изписали днес! Браво на вас😊
И ние сме ходили до Дубровник с кола през Босна. Беше уникално изживяване-завои колкото искаш и обстановка като 90-те години у нас. Не бих повторила, но поне имаме спомени. Дубровник ни хареса много. На връщане минахме и през Которския залив и бяхме много впечатлени. От Будва доста се разочаровахме, може би очакванията ни бяха прекалено големи.
На море ще ходим май в Гърция и после юли на нашето Черноморие.

Последна редакция: пт, 23 мар 2018, 23:54 от radina_k86

# 507
  • В средата на времето
Много ви се радвам като ви чета. Simple Smile Пътуванията са ми голяма мечта, но може би ще я осъществя в някой друг живот. Simple Smile
На море ходим на нашето Черноморие. Края на юни ще почиваме на северното. Ето тук. На това място ходим за четвърта година. Харесва ни. Минусът е, че самия комплекс не е до морето. До там има организирани бусчета от хотела. Но всичко друго е ОК. През септември ще почиваме на южното, ето тук. Миналата година отидохме за първи път, пак през септември и ни хареса. Лудницата си беше отишла, самият комплекс е на първа линия, тихо, спокойно. Има всичко необходимо да се готви в апартаментите, но ако не сте фен на готвенето на почивка като мен, може да се отскача до Черноморец и с кола и пеша...Там има доста ресторантчета и цените не са високи.
Миналогодишното море хич не ми беше море на мен...С малката стояхме по съвсем малко на плажа и се прибирахме. Нито съм се пекла, нито нищо. Simple Smile

От ИКЕА кои комплекти готварски съдове ще ми препоръчате? Искам да изхвърля моите, всичките, защото са на по сто години вече и да си взема нови.

Ваксината за шарките още не сме я сложили. До сега я захранвах с белтъци, жълтъци...Няма проблем, но сега пък е хремава и ще изчакам да и мине, за да може да отидем.

Телевизора ако го пусна (понеже аз хич не гледам телевизия) и пускам Nat Geo Wild Simple Smile), докато я храня, чисто образователно, но никакъв интерес от нейна страна. То и нормално де. Simple Smile А храненето започва да става голям цирк и хич не ми харесва тази работа. Значи тя трябва нещо друго да прави, докато се храни, иначе се върти (съвсем демонстративно ми обръща гръб като ме види в купичката и лъжицата), ъ-ка, маха с ръцете и не мога и една лъжица да и дам. Докато я храня давам книжки и разни други неща, които тя хвърля, едно детско пиано, правя се на маймуна, казвам и кое животно, какви звуци издава...изобщо лудница.

# 508
  • Ловеч
Олеее, Изида, все едно аз съм писала за храненето. Защо така тия деца. Преди така добре се хранеше. Сега пускам baby tv, давам му някое счупено дистанционно (той им видя сметката на повечето) и трябва да се разсее с нещо, за да отваря. Аз от своя страна гледам да не изпускам момента и тикам лъжица след лъжица. Преглъща си, харесва му, но големи циркове, докато стигнем до този момент. Блъска ми ръката с неговата и си крие главата в столчето.
Само сутрин нямам проблем с храненето.
Направо като наближи часа за ядене и се напрягам 😩😩😩

# 509
Аз го храня "в движение", защото ако го сложа в стол, просто е невъзможна истерия и ми писва, развиквам се, тръшвам паницата и го пускам да ходи "гладен" и да живее на бисквити.
Затова - той се разхожда из стаята, влачи разни играчки и идва при мен, лапва една лъжица и така. Яденето е малко като част от играта, но пък си изяжда порцията и на мен ми е мирно.
Вечер, без да се префинвам, веднага си признавам, че често се слува да го храня на рекламите, защото през останалото време си стиска устата, държи си главата с ръце и НЕ...
Случва се вечерята му да е всичко друго, но не и това, което съм му приготвила. Ако сме седнали с баща му да ядем (по-скоро да похапнем сухоежбина), идва и си взима/даваме сирене, хляб, картоф, кашкавал, маслина... и така. Ако и ние ядем готвено, като неговото, пак отказва.

Общи условия

Активация на акаунт