ФЕВРУАРСКОТО човече става на 1 годинка вече (Тема 2)

• 65 232
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Мони, ако му дадеш охладена гризалка или охладен плод не олеква ли поне за малко?
Дентинокс? Аз като се мазах с него докато ме болеше мъдреца, доста изтръпваше мястото и обезболяваше.
Аз нали бях питала преди време, взех таблетки мама натура... давам ги профилактично, но не знам дали помагат. И на Симо венците са доста подути, но сякаш не мрънка толкова.

Черни краски или не, положението с образователната ни система е доста лошо на много нива. В общия случай
Скрит текст:
разчитаме на късмет и съвестни хора, такива находки има навсякъде, но на целия фон са си направо рядкост. И за градини, и за училища. И за лекари, ако щете. То е ясно, че все ще се оправим някак, ама като може(ше) да е по-добре...
По критерия уседналост имам много против аз лично. Вместо да стимулират общото ниво на училищата да се вдига и кварталните да стават предпочитани като заложат и на огромния плюс - близко са, те закрепостяват учениците и всъщност потикват хората да правят схеми, но млъкни сърце...

Последна редакция: нд, 25 мар 2018, 22:44 от Бона

# 556
  • София
Ще пропусна и аз темата за образованието в училищата, защото не съм съгласна, но това е мое мнение.. Simple Smile

Прощъпулника съм го замислила за след Великден. Пък ако е топло ифеята за парти в парка е супер.

А и да се оплача на ръба на силите си съм с никненето на зъбите.  Всичко е подуто, зъби няма, мрънкоти, не яде нормално, а като му докосна венеца с лъжицата и настава ад от плюене, криене и т.н.
А защо за след Великден ?

# 557
  • Montana, Bulgaria
Имам огромен страх да не се върне запекът, за това и нищо друго освен студени ябълки не давам. В края на 9ти месец спях всички пробиотици и чудеса за зъби и коремче и изведнъж детето почна да се изхожда нормално. Какво ли не пи за това ходене до тоалетна и нищо не стана. Просто ме е страх да дам нещо за зъбите, за това си мрънкам тук Joy

Да допълня.
Защото сега всички, които искаме да поканим ще ходят някъде за празниците. И най-важно тогава кръстниците му са свободни, а те са на първа линия за всичко случващо се.

# 558
  • Ловеч
Като споменахте кръстници, вие кръстихте ли децата?

# 559
Добре, преживяла съм дълги седмици и месеци на неизхождане, разбирам тревогата ти да не се завърне тая гадост.
Оставям съвета за охладени резенчета плодове, ако ги иска, разбира се.

# 560
  • София
Имам огромен страх да не се върне запекът, за това и нищо друго освен студени ябълки не давам. В края на 9ти месец спях всички пробиотици и чудеса за зъби и коремче и изведнъж детето почна да се изхожда нормално. Какво ли не пи за това ходене до тоалетна и нищо не стана. Просто ме е страх да дам нещо за зъбите, за това си мрънкам тук Joy

Да допълня.
Защото сега всички, които искаме да поканим ще ходят някъде за празниците. И най-важно тогава кръстниците му са свободни, а те са на първа линия за всичко случващо се.
Давай му пюре от сини сливи поне 1седмица

# 561
  • В средата на времето
Кръщене ще правим в края на май. Исках да е по-топло.

# 562
Ехаа раздали сте се напосладък. Аз попринцип съм от София , но съм жененена от 10 години в провинцията. В началото ми беше мн кофти, то една тишина едно спряло време.... Обаче сега съм благодарна на съдбата си.Записваш си детето където си пожелаеш на ясла или на училище. Даже градините са безплатни. Персонала е мн любезен , с опит . Базите са ремонтирани. За училищата същото е така. Баткото ни е първи клас, и бих казала че се падна при страхотна госпожа. Единствено от занималнята не бях доволна и го спрях, защото не пишеха домашни а само лудееха. Дори безплатната е закуска е читава и разнообразна. Редовно има дават сезонни плодове. Жалко че София се пренасели така. Но това е кофти тема, не ми се започва.

# 563
София е само симптом.

Я кажете усетихте ли смяната на времето (която ненавиждам от дъното на душата си)? Симеон снощи заспа трудно и цяла нощ се въртя, скимтя, рева, буди се, става, ляга. Такова нещо не съм виждала. Чак ставах да му меря Т и да го оглеждам да няма обриви и дали е добре. Накрая го взех да спи до мен, поне спря да реве, но не заспа до 5-6 сутринта. Не знам дали е точно заради смяната на времето, но имахме кошмарна нощ.
Мисля, че и режимът ни отива по дяволите с това ставане в 10 и всичко останало.
Аз съм дроб-сарма днес. И, казах ли го вече, мразя смяната на времето.

# 564
И аз съм мрън за смяната на времето. Нямахме проблем със заспиването и спането, даже не се буди през нощта, събуди се сутринта в 8,10 часа и трябваше да започна директно със закуска, т.е. изхвърляме и последното млечно хранене /хапваше мляко към 6,30 часа преди/, понеже вечер не иска и да види шише, яде само супа.
Направих и тази сутрин мюсли с АМ та поне да е с мляко, не ми се иска да отпада млякото, но не виждам къде да го втъкна в този график. Не се накефи на мюслито, виж попарка или юфка със сирене и масло, яде и вика Мммммм.

# 565
При нас само вечер има кърмене и пиене на мляко в течен вид, но в доста от храните му слагам мляко и млечни продукти.
Но забелязвам, че напоследък това вечерно кърмене е повече "мама-биберон", отколкото нещо да поглъща, а като биберон може да ме ползва и по 30-40 мин, ако го оставя.

# 566
  • В средата на времето
Аз честно си признавам, че не харесвам живота в София и ако имахме възможност, някъде другаде, да получаваме доходите, които получаваме тук изобщо нямаше да живеем в София.

Смяната на времето ми е поносимо. Имам няколко дни, в които се настройвам, но нищо страшно. Катерина снощи заспа по старото си време за сън, но се събуди по новото. Съответно в момента е кисела. Започна да спи по корем и страшно много да се върти и намества. Изобщо не ми е удобно, когато я взимам при нас.

Pingvin4e, аз правя на Катерина ето това с прясно мляко. Харесва го.

При нас кърменето си е на пълна пара. През деня има 4 и едно или две през нощта. Трябва да ги намалям вече, но само се ослушвам.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 11:25 от Izida

# 567
  • Ловеч
И при нас се разбута режимът със смяната на времето. Аз лично нямам нищо против смяната, защото ми харесва денят да е по-продължителен.
Вчера станаха в 9:30 и Бобчето спа само от 14 до 17.
Днес се събуди в 10:30😳. Дадох му да суче, яде попара в 11 и сега не знам кога ще обядва.
Пак ще има само един сън. Дано скоро свикне с новото време, че не ми се иска да си маха предиобедния сън.

# 568

Pingvin4e, аз правя на Катерина ето това с прясно мляко. Харесва го.

Аз правя на Семпер с банан и малина с АМ, че прясно мляко още избягвам.

# 569
Аз правя също на Тьопфер/Лактана мюслито, с АМ от същата марка.
Давала съм му и овесени ядки, но не всеки път ги яде, напоследък доста им се мръщи, но и тези, които имам в момента не са от най-фините, та го разбирам детето. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт