ФЕВРУАРСКОТО човече става на 1 годинка вече (Тема 2)

• 65 257
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
По чорапи е и Кайо вкъщи, от онези със силикона отдолу да не се пързаля.
Яденето хич няма и да го коментирам... Пие от чаша със сламка.

# 436
  • Ловеч
Ние сме на държавна кухня. Месо има всеки ден или в супата, или в основното.
Вода пие от чашка с лъжичка 😔
Не признава никакви накрайници, биберони и прочие.
На гърне ще го пробвам на лято, защото мисля, чя няма особен смисъл сега.

# 437
  • В средата на времето
Честит празник на всички! bg Simple Smile

Катерина Малина също стои по чорапи (или без) вкъщи. С тези чорапи е голяма игра, защото постоянно ги сваля, по 100 пъти на ден я обувам. А когато е с чорапогащник, отпред на краката и стърчи от неуспешните опити да го събуе. Laughing И аз и взех буйки на К&K, но ги ползвам само, когато сме навън.
Вода, когато пие, пие от чаша с твърд накрайник. Но по-скоро си чеше венците с него. Пийва по глъдка - две и толкова. Сега се чудя чаша със сламка ли да и взема или такава? Някой ползвал ли е нещо подобно?
Записах я на частна кухня - "Юначе". Всеки ден има месо, по същия начин, както някой друг беше писал - единият ден е супа с месо, на другия ден е основно с месо. Аз съм доволна, защото е разнообразно, добре мирише и тя си ги хапва. Първата седмица взимах и десерт, но се отказах, защото всичките са на основа нишесте с нещо си. Следобедната закуска яз и я правя.
Гърнето е извадено и ме чака да се наканя. Мислех си да чета в и-нет как става работата. Laughing Ако някой може да сподели know how в тази посока ще съм благодарна. Синът ми се научи в яслата да ползва гърнето, но тъй като Катерина ще бъде по-голяма, когато тръгне- тази работа с приучването трябва аз да я свърша.

# 438
Аз се отказах отдавна от кухнята (частна беше), може би вече 2 или 3 месеца готвя аз. Месо давам всеки ден (както и в кухнята имаше всеки ден в 1 от ястията), като гледам да е разнообразно, в петък е рибен ден. У нас е една малка детска кухня - то са заготовки, различни видове месо обработени и чакащи готвене Simple Smile, зеленчуци, менюта. Засега ми е кеф още, не знам кога ще ми писне Simple Smile.
На гърне не слагам, защото не стои. Пробвам понякога, но мисля да се прудържам към правилото приучаването на гърне да започне в лятото след навършване на 18 месеца, така че не го мисля това.
Пие и от шише с биберон, пие и от една чашка от Икеа с твърд накрайник, съвсем обикновена, пие и от чаша за големи с моя помощ и оливане, но става.

Честит 3-ти март на всички! Simple Smile

# 439
  • Montana, Bulgaria
Честит празник!
Пие вода само от шише с биберон. Давала съм и с твърд накрайник, но директно го изхвърли. След него опитах и аз и се оказа, че едва няколко каоки успях да издърпам хахаха
Кухнята още не сме я започнали, защото тази седмица трябва да ида да го запиша, но с количката в тези преспи успях да стигна само до пред входа. Идната седмица да се надяваме да успея. Иначе на държавна ще в.
Гърнето седи като панер за играчки. Като стане топло тогава ще се мъчим на него.

# 440
И при нас с гърнето няма развитите. Аз взех музикално обаче някак мн малка му е дупката и му прищипва пишлето отпред ако ме разбирате? Идеи имате ли за някое с широка дупка или за момчета специално...

# 441
Честит празник и от мен!
Цвети пие вода от чаша с мек накрайник, взех и такава
https://www.amazon.co.uk/Munchkin-Miracle-Degree-Trainer-Orange/ … 360+cup&psc=1
но за сега и я давам да си играе да свикне с нея, защото още не иска да пие от нея.
На кухня ще я запиша както се оправи времето и можем да ходим да я взимаме, сега на обед давам готови пюрета, а за вечер правя супа понеже вече не иска мляко.
На гърне я слагам от около 2 месеца и имаме резултат всеки път в него, или частичен или пълен Grinning
много рядко сменям наакан памперс. Тя си стои докато не я вдигна.
Относно обувките, на 1-ви бяхме отново при докторката-физиотерапевт, искаше да види дали има ефект от упражненията, а също да види обувките които имаме, взела съм на К&К, каза ОК са и да ги слагам през деня, макар че ни е забранено да я слагам на крака. Доволна е от постигнатото до сега и продължаваме в същия дух.
Също така разгледа епикризите от раждането, моята и на Цвети и ни каза неща които никой до сега не ги е казвал, трябвало е да ни предупредят да следим двигателното развитие, учуди се че не е отбелязано в епикризата на детето.

# 442
  • Ловеч
Много се радвам за Цвети!
Как може да не ви кажат?!? Направо яд ме хваща на тия лекари🤨🤨🤨

# 443
Честит празник! Който не знае каква дата е, не се и сеща да честити Laughing

И аз мисля да уча на гърне като стане по-топло. Той засега и не иска да седи. Слагам го и почти веднага става. Ще трябва да се обяснява до откат, но той сега едва ли ще ме разбере.
Браво на Цвети, ще се справите Heart Eyes

# 444
Сега се чудя чаша със сламка ли да и взема или такава? Някой ползвал ли е нещо подобно?

Нашата е същия модел, но друг цвят. Пие от нея и не се полива. Аз я пробвах от нормална чаша преди това и пиеше, но не можеше сама. То с тия чаши е проба-грешка, няма как да разбереш докато не пробваш.

# 445
Много се радвам за Цвети!
Как може да не ви кажат?!? Направо яд ме хваща на тия лекари🤨🤨🤨
И ние сме много ядосани и изумени, още повече че си платихме пакет за 6 месеца за детска консултация в същата клиника - частна, при неонатоложката- педиатър, която я пое от раждането и знаеше всичко от самото начало. Всеки месец се виждахме и в никой момент не спомена нещо, на което да обръщаме внимание.

# 446
А вашите дечиня като пият от чаша позадавят ли се? Щото мойто от каквото и да пие, включя от бибата на шишето, винаги ми се закашля накрая, много бърза ли, лигави ли се, не знам. Simple Smile

Иначе нашта е ей тая, повече от 5 лева за чаши не давам аз, ше им се не знаят и чашите и сламките, златни да бяха. Ще чакам някой да ни подари, хохо.

А за обувки бяхте писали назад, на мен ортопеда ми беше заръчал да не взимам обувки с цип през ходилото, каквито съм срещала често се предлагат за прохождащи деца (даже една позната искаше да ми дава от нейното дете такива).
В момента Симо ходи с едни Ricosta Pepino, които вече му стават малки и сега се оглеждам за някакви по-пролетни обувки, ама още не съм избрала нищо.

# 447
Аз съм забелязала, че се отпускат по-уверено и ако имат нещо в ръчичката. Забелязвала съм го, когато държи играчка да прави по някоя крачка.

Май е така. Вчера протягаше ръка да го хвана, а аз вместо ръка му дадох играчка. Взе я и тръгна, без изобщо да осъзнае, че не го държа Grinning

Напоследък много се задавя като пие. Не го правеше преди. Много бързо гълта сякаш.

# 448
И моите се давят.

# 449
  • София
Предстой ни прощапулник.....какво точно се прави ,питката от кой се меси ...във всеки край било различно затова питам !

Общи условия

Активация на акаунт