Тренировки в домашни условия - 91

• 62 812
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Само да вметна, че видът на уреда понякога има значение. Аз бях ок с велоергометъра и си го ползвах, докато гледах телевизия, каквито са и идеите на Сприкълс. Става даже да повъртиш педалите за 20-30 минути по време на новините. Когато се разпадна (за около година и нещо, тъй като беше от евтините модели с ремък), бях навъртяла разстоянието от френската до българо-турската граница. След него си взех степер, но така и не си паснахме с него и го подарих. Може би проблемът беше, че не знаех какво да правя с ръцете.

# 301
Аз имам крос тренажор от над 10 години, който не ползвам, понеже скърца и трака и ме нервира безумно. Dizzy Face Пробвала съм да го ползвам със силна музика, с тв, но пак му чувам гадното тракане и не мога. Разглобявала съм го също така:)))) и съм го мазала с машинно олио, но не и не.
Сега имам друг тип тренажор (за гребане), който избирах по безшумност и понеже се върти една вода, първо слушах в ютуб какво се чува:))) (доста е дзен).
Така че ако някой е такъв, да го хваща нервата от нежелани шумове, сериозно да си пробва конкретния желан уред предварително.Wink

# 302
  • ВАРНА
Точно това имах предвид под "да си струва" домашна зала" вкъщи - доколкото знам непрофесионалните уреди се скапват бързо.Бихте ли посочили кои марки уреди са качествени,за да огледам цени и евентуално като са 2ра употреба къде предлагат такива ... ММ иска и сауна да прави,имате ли и ползвате ли ? И още един въпрос - като е в мазе как е с проветряване и вентилация ,изграждате нещо допълнително предполагам,защото потоотделянето в това помещение е повишено...Simple Smile

# 303
Аз харесвам уредите за тренировки у дома, но като допълнение, а не като алтернатива на домашните тренировки.
За видим ефект, без да е нужно да се влагат много средства, определено бих започнала с покупка на гири, евентуално пудовка, ластици и съответно домашни тренировки, пък било и то със собствено тегло в началото, отколкото с уред.
Друг е въпросът, че моето славно начало на тренировките въобще беше с велоергометър - май след първото раждане... newsm78 Дали съм видяла особен ефект... съмнявам се, но все пак беше някакво начало.
В момента имам пътека и много си я обичам bowuu
Преди седмица може би имаше някакъв малък проблем и бях изпаднала в тих ужас. Тогава казах на мъжа ми, че пътеката и киндъла са уредите, които, развалят ли се, на секундата отивам и купувам нови. Изобщо няма да се замисля. Толкова не мога без тях.

Пък да кажеш, че тренирам кой знае колко там... Просто ходя. Но това ходене вече се е превърнало в толкова неотменна част от ежедневието ми, че наистина не мога без него. 6 км. на ден обикновено (откакто започнах с по-дългите тренировки на 80 Day - 3 км. сутрин и 3 км. следобед), докато гледам клипове в YouTube(уча английски, гледам TED talks, разни интервюта).

И да отчета първите две тренировки от втората фаза на 80 DAY Obsession от вчера и днес. Наистина съм пристрастена.
Тази седмица едва ли не си организирах цялото ежедневие, така че да не пропусна тренировка и да следвам програмата.
Първата седмица от втората фаза отново е малко по-спокойна, защото Autumn демонстрира новите упражнения, което съвсем не означава, че днес не бях цялата във вода по време на Cardio Core. И ако не съм го казала вече за стотен път, страхотна е програмата. Така умело надгражда и вмъква нови елементи, че, без да се уплашиш, да израстваш. Чудна, чудна!

Моргана, моята пътека е Кетлер. И аз я купих втора употреба - държах повече на качеството, отколкото на това уредът да е нов.

Ако редактирам още веднъж... Но забравих да напиша(макар че няма особена връзка точно с тренировките) - приложението CALM за медитация има оферта за безплатен пробен период от осем месеца. Не е нужно да се вкарват данни за плащане. Аз го харесвам... ако на някой му се е искало да опита, сега е моментът.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 08:50 от {Тони}

# 304
  • 1st floor
Отчитам понеделнишката тренировка от последната седмица на първа фаза от 80ДО. Смятах техните тежести, приравнявах към моите и в крайна сметка трябваше да избирам между по-леки и по-тежки. Нагърбих се с по-тежките и накрая правих последните лицеви от колене, като едва-едва ги довърших и така модифицирани. Mr. Green

И аз имам кростренажор, от евтините. В началото много бях ентусиазирана, ползвах го около година, ефект имаше! Peace Но от както го зарязах, стои и събира прах. Confused Спомням си, че го карах на най-лесната степен, с максимално бърза скорост, на която съм способна за 40-45мин. И беше през ден като добавка към основната програма, с която тренирах.

А тази йогистката направо ме разби какви неща прави! Shocked Shocked Shocked

# 305
  • ВАРНА
Аз бягам,когато е хубаво времето и правя вкъщи упражненията на Руми.Имам ластици и гири.Не мога да кажа,че съм много напреднала във фитнеса,но имам някаква двигателна култура,спазвам и някакъв баланс в храненето.Често нямам време да разучавам нови клипове с упражнения или да кажем имам сутрин 30мин преди да се събудят децата и искам да ги оползотворя физически,без тепърва да се фокусирам умствено в следването на някаква програма.Затова се замислям за някакъв уред,който ще ми даде възможност да тонизирам по възможност цялото тяло,когато нямам време за друго.Пътека ми се струва ок като вариант,но понеже не съм фен на общите зали не мога да преценя велоергометър и тренажор доколко хармонично натоварват цялото тяло ...А и едва ли ще имам място за всичко,затова ако се налага да избера кое бихте препоръчали... Simple Smile Ще се радвам на мнения,благодаря Simple Smile

# 306
Аз велоергометър ползвам след другата тренировка, докато изгледам някоя серия от 40 минути. Иначе няма кога Joy

# 307
С велоергометър се натоварва предимно долната част.
Според моите предпочитания ги подреждам така: пътека, кростренажор, велоергометър.
Съвет- прежали се да отидеш няколко пъти на фитнес. Ще ги изпробваш лично и ще прецениш кое ти допада на теб. 🤗

# 308
O, абсолютно има значение какъв е уреда, съгласна със Звезди, колко си го харесвате, как се вписва във фитнес целите ви, колко е шумен и къде може да го вместите (аз диво ненавиждам да има човекопоток около мен докато тренирам, но това съм аз, за други това не би имало такова значение).
Има значение и проклетия климат както каза Спринкълс Simple Smile Приятелките ми в и около Калифорния нямат никакви мераци за домашни фитнеси, ама никакви, ЗИРОУ!, докато наоколо всеки уважаващ и обичащ себе си северняк си има нещичко в мазето. Изобщо мазетата в Нова Англия са институция, която докато не ти дойде тази беда (гнусният климат) до главата не можеш да я разбереш! Макар че мин.лято в Норвегия много им се радвах на девиза "няма лошо време - има лоши дрехи" Коментар от британец, който би го казал и всеки БГ "Say this to me, and you’ll now be met with a rather blunt (and very British): “oh just f*ck off” Grinning
https://www.lifeinnorway.net/no-bad-weather-only-bad-clothes/

Най-обичаната и уважавана от мен марка Европейски уреди са Technogym Italy, отдавна не съм в БГ, но поне в началото на 2000 техни представители за БГ бяха Атама Спорт (дали са все още ексклузивни не зная). Атама имаше и няколко фитнес зали, та ако "пенсионират" уреди може би и продават 2-ра ръка. От американските съм фен на Precor както се видя, но има и други читави, разбира се! Кеттлер - първият ми велоeргометър през далечната 1993 май имаха нелоши предложения - този велоeргометър все още е напълно функционален и моите деца го "въртят" през лятната ваканция, когато баба им им забрани да излизат, че било твърде горещо Wink

При всички положения машината трябва да пасва и на личен темперамент и на фитнес цели и на налични болки и травми. При проблемни колене едва ли е добра идея да си купиш висок импакт уред. И понеже сме жени само кардио ни се върти в главите  Wink но има и страхотни мултифункционални машини с тежести. Къде е Свети да ни даде и тя акъл от нейното мазе Simple Smile

Много харесвам и се изкушавам и аз за гребен тренажор! А моят горещо обичан елиптикал бих го сменила за това, само да спечеля някоя лотария (тренирала съм на него, страшен, даже клип май ви бях пускала да му се порадвате) А, имало даже "евтин" вариант:

Непо, снощи и аз направих първата тренировка от 2 фаза (Booty) с нейните тежести и днес се движа кaто терминатор... пфу, по новия календар ме чака кардио....мамка му!
Тони - да знаеш, че страшно ти се кефя на ентусиазма за програмата Simple Smile Индиректно и мен ме зарежда! Мерси за инфото за CALM app!

41/99 Витас 20 мин йога + 69 min elliptical
42/99 80 DO Booty + 90  min ice skating
43/99 80 DO Cardio Core  + 39 min elliptical
(oh, че хубава тренировка, напомни ми с нещо любимата Dynamic Core от Бета-та на T25, за капак ударих 300 кал, нот бед, нот бед ет олл!)

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 16:00 от Agent Provocateur

# 309
Technogym все още са трепач като качество и новости. Пролетта откриха чисто нова зала до нас, цялата оборудвана с последни модели на Technogym Heart Eyes Бях си направила абонамент за 3 месеца само и после не го продължих, понеже като цяло не ми харесва ходенето в зала, но от уредите останах наистина много приятно впечатлена!
Агентке, твоят любим съм го въртяла там.
А за иновациите имам база за сравнение, понеже човек и добре да живее, все някога ходи в зала:)))), та им знам много уреди от по-старите и са все много добри, но и се развиват.

# 310
Аз имам крос тренажор от над 10 години, който не ползвам, понеже скърца и трака и ме нервира безумно. Dizzy Face Пробвала съм да го ползвам със силна музика, с тв, но пак му чувам гадното тракане и не мога. Разглобявала съм го също така:)))) и съм го мазала с машинно олио, но не и не.
Сега имам друг тип тренажор (за гребане), който избирах по безшумност и понеже се върти една вода, първо слушах в ютуб какво се чува:))) (доста е дзен).
Така че ако някой е такъв, да го хваща нервата от нежелани шумове, сериозно да си пробва конкретния желан уред предварително.Wink

Laughing Laughing, Много позната картинка, още преди години бях в същата позиция и го разкарах набързо тоя кростренажор.

# 311
Днес беше ден за пирамидата от Гама... Ние имахме велоергометър Smile, с години стоя без да го ползва някой и накрая го разкарахме.
Снощи освен табата от макс 30, пробвах и тренировката за дупе от ден 2-ри на 80ДО, днес имам лека мускулна треска.

# 312
Отчет - Ден 1 от A Little Obsessed. Хареса ми - мина неусетно (докато си слушах книжка).

Моргана, трябва да уточним, че когато някои от нас говорят за "мазе," то няма нищо общо с българското мазе от възрожденските къщи или в соц блоковете. "Мазетата" на доста от пишещите тук са по-скоро като приземен етаж. Даже мисля, че Агент има walk-out basement. Та в този ред на мисли, проветряването не е проблем. Сауна, имахме като си купихме къщата в оделна постойка на двора. Ползвахме я много рядко и я продадохме. Близки наши приятели имат в "мазето" и ходим при тях от време на време; когато ходим на ски също гледам да си наемем къща със сауна. Не я ползвам толкова често, че да си заслужава да я имам вкъщи.

Последно за уредите - особено за пътеката, ако ще я изпозлвате за бягане, си купете стабилна, която ще е вероятно скъпа и обемиста. Човек може да си докара доста рпоблеми от калпава пътека.

В крайна сметка, най-добре си живеех, когато бяхме в кондо, и фитнес залата ми беше на една ръка разстояние със всиките му уреди, сауни, басейни. Да не говорим, че беше празна през 80% от времето, когато аз ходех там ... но ММ къща, та къща (по-скоро гараж, та гараж) ... пфу ... И не, не се опкалвам, че живееем в къща, просто изказвам моето предпочитание.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 20:28 от Анонимен

# 313
Днес отчитам БР4.
По другите теми не мога да се включа, имам само гири и ластик с дръжки Flushed

# 314
' и аз отчитам ден едно оф 21 df
 Тегаво ми беше, но я изкарах.
Имам от скоро вело аргометър. Не съм надъхана, но бих въртяла, за сега нямам време. Ако имам 40 минути предпочитам с ги вложа в друга тренировка.

Общи условия

Активация на акаунт